Samsung Smart TV kínálat 2012 - minden, amit tudni érdemes


Szerző: certamen | Dátum: 2012-04-02 19:05:24 | Rovat: Multimédia


..a szokásosnál hosszabb videós anyagunkban részletesen bemutatkoznak a Samsung 2012-es Smart TV készülékei, illetve a jelentősebb újítások is. Ilyen többek között a Kids, a Family Story és a Fitness alkalmazás, a mozgás és hangérzékelő, illetve a kétmagos processzor megjelenése..A Smart TV lassan olyan okos lesz, mint egy komplett PC (videó):


Bevezetőként íme két hozzászólást, avagy mit gondolnak azok, akik már megnézték a videót:


„Ez szép, már egy TV-ben jobb hardver van/lesz mint a saját PC-mben.”


„Ez már milyen durva, hogy a TV-kbe is 2 és 4 magos procik kerülnek... Imádom a technika fejlődését, na és Samsung 4 ever!!!”Nos, a két kommenthez nem nagyon kell kísérő szöveg, ellenben a videó előtt pár gondolat az új, 2012-es Samsung Smart TV készülékekről: Az, hogy manapság már nem csak egy telefon, hanem egy TV is lehet okos, teljesen egyértelmű, azonban a Samsung idén kínálata még a rutinos Smart TV felhasználóknak is kínál újdonságokat. Talán a két legfontosabb fejlesztés a hang és mozgás vezérlés megjelenése. Ezek segítségével még távirányítóra sincs szükségünk, egyszerűen a levegőben hadonászva, vagy a TV-hez beszélve is válthatunk csatornát, böngészhetünk a neten, vagy futtathatjuk a letölthető alkalmazásokat. Persze mindez csak a jéghegy csúcsa, íme a részletek:


Samsung Smart TV kínálat 2012 - minden, amit egy Smart TV-ről tudni érdemes


16 perc tömény videós Smart TV ismertető után írásban már csak ismételni tudnám a látottakat. E-helyett inkább álljon itt néhány fotó és a Samsung hivatalos közleménye:Magyarországon is kaphatóak a Samsung legújabb Smart TV-i (Sajtóközlemény)Belépő szinttől a csúcskategóriáig

Megérkeztek hazánkba a Samsung 2012-es okostévéi, amelyek mind a belépő szintű, mind a középkategóriás, mind a létező legjobb tévére vágyóknak számos választási lehetőséget kínálnak. Az okostévék sorát az EH4500 nyitja, amely 26 hüvelykes méretben már mindössze 119 900 Ft-ért nyújtja a Samsung LED Smart TV-inek élményét.Samsung Smart TV kínálat 2012 - minden, amit tudni érdemes (a kép nagyítható)

Samsung Smart TV kínálat 2012 - minden, amit tudni érdemes (a kép nagyítható)

Samsung Smart TV kínálat 2012 - minden, amit tudni érdemes (a kép nagyítható)

ilyen az "egyszerűbb"Samsung Smart TV kínálat 2012 - minden, amit tudni érdemes (a kép nagyítható)

Samsung Smart TV kínálat 2012 - minden, amit tudni érdemes (a kép nagyítható)

Samsung Smart TV kínálat 2012 - minden, amit tudni érdemes (a kép nagyítható)

a közepesSamsung Smart TV kínálat 2012 - minden, amit tudni érdemes (a kép nagyítható)

Samsung Smart TV kínálat 2012 - minden, amit tudni érdemes (a kép nagyítható)

Samsung Smart TV kínálat 2012 - minden, amit tudni érdemes (a kép nagyítható)

és a csúcs kategóriás készülékek kinézete


Full Smart Felhő szolgáltatás

Az EH5300 LED TV-től és az E550 plazma TV-től kezdőden érhetők el a Samsung új felhőalapú szolgáltatásai, amelyek segítségével a felhasználók még többet hozhatnak ki Samsung Smart TV-jükből akár már 149 900 Ft (UE32EH5300), illetve 319 900 Ft (PS51E550) ajánlott bruttó végfelhasználói áron. A Full Smart a Social TV, a teljes webböngésző, a Skype, a letölthető alkalmazások – beleértve az MTV és a Magyar Rádió archívumához való ingyenes hozzáférést nyújtó MTVA alkalmazást is – a Smart Hub és Search All funkció mellett a Samsung következő szolgáltatásait is tartalmazza:


Az idén bevezetésre kerülő Family Story révén a családtagok könnyen kapcsolatban maradhatnak, s megoszthatják fényképeiket és feljegyzéseiket egymással. A felhasználók közvetlenül a telefonjukról tölthetik fel fotóikat a TV-re, s néhány mozdulattal, diavetítés formájában nézhetik meg ezeket akár az otthon rendelkezésre álló legnagyobb képernyőn. Üzeneteket küldhetnek egymásnak okostelefonjuk, táblagépük vagy a televízió segítségével, s egy sor készülékről is elérhetik ezeket az üzeneteket, akár otthon tartózkodnak, akár máshol. A Family Story azt is lehetővé teszi bárki számára, hogy emlékeztetőket állítsanak be, és küldjenek az összes fontos családi eseményről, így a kapcsolattartás minden korábbinál egyszerűbbé válik, függetlenül attól, hogy hol is vannak az egyes családtagok.


A Fitness funkcióval táblagépek vagy okos telefonok kapcsolhatóak a TV készülékhez a mobile fitness alkalmazáson keresztül. A Fitness válogatott otthoni gyakorlatokat is kínál, sőt a virtuális tükör funkcióval a felhasználók ellenőrizhetik testtartásukat is.


A Kids az oktató jellegű játékok, mesék és jutalomfeladatok egész tárházát kínálja annak érdekében, hogy a tanulás és a világ felfedezése kellemes élmény legyen a gyermekek számára. Azáltal, hogy a TV-t egy, a szülők által ellenőrzött interaktív oktatási központtá alakítja át a Samsung, remélhetőleg a gyermekek televízió előtt töltött ideje is értékesebbé válik.


Az AllShare Play segítségével nem csak a közelben lévő eszközökön tárolt tartalom érhető el vezeték nélkül, de a Samsung felhő alapú szolgáltatásába akár a világ túloldaláról feltöltött képek és videók is megnézhetőek az otthoni TV-n.


Samsung Smart TV kínálat 2012 - minden, amit tudni érdemes (a kép nagyítható)

Samsung Smart TV kínálat 2012 - minden, amit tudni érdemes (a kép nagyítható)


A Samsung tovább fejlesztette a Smart Hub felhasználói felületet az idei modellekben a jobb teljesítmény és a még nagyobb kényelem érdekében. Az újítások közé tartozik, hogy a Smart Hub tartalomsávja (Content Bar) megjegyzi a legutóbbi tevékenységeket, így a felhasználók gyorsan és egyszerűen hozzáférhetnek a különféle tartalmakhoz. Az új webböngészővel kényelmesen nyitható meg egyszerre több weboldal is. A Samsung Apps, a világ legnagyobb HDTV-alkalmazásboltja pedig több mint 1400 alkalmazást kínál, beleértve olyan vezető márkák programjait, mint a Berlini filharmonikusok, a BBC, a Google vagy az Index és az [origo].Prémium tulajdonságok

Mozgásérzékelés és hangvezérlés: a 2012-es modellek legnagyobb újdonsága, hogy a felhasználók egy egyszerű angol nyelvű köszönéssel is bekapcsolhatják a TV-t, és a funkciók között szóbeli utasításokkal és egyszerű kézmozdulatokkal is válogathatnak. De a készülék vezérelhető billentyűzetről, egér segítségével, érintős távirányítóról, hagyományos távirányítóról, vagy akár telefonról és tabletről is. A Smart Interaction (hang- és mozgásvezérlés, arcfelismerés), valamint a Samsung egyedi megoldása, a Smart Evolution funkció az E8000 típusú plazma TV-nél, valamint az ES7000 és ES8000 slim LED TV-nél érhető el. A Smart Evolution segítségével a felhasználók évről évre hozzájuthatnak a legfrissebb technológiákhoz saját televíziójukon, anélkül, hogy új készüléket vásárolnának. Ebben a Samsung Evolution Kit lesz a segítségükre, amelynek csatlakozója a TV hátuljában kap helyet.


Samsung Smart TV kínálat 2012 - minden, amit tudni érdemes (a kép nagyítható)

Samsung Smart TV kínálat 2012 - minden, amit tudni érdemes (a kép nagyítható)

Samsung Smart TV modellek 2012-ben


A Samsung a 3D képmegjelenítés területén továbbra is a Full HD képminőséget lehetővé tévő aktív technológiát kínálja a vásárlóknak, Bluetooth-os 3D szemüvegekkel. A 3D képmegjelenítés a ES6100 LED TV-től felfelé, az E550 típustól felfelé (valamint az E490 modellnél) érhető el a Samsung Smart TV-kben.


Ezek a prémium kategóriás modellek ráadásul új, 1GHz-es kétmagos processzorral rendelkeznek, így problémamentes a különböző feladatok, alkalmazások párhuzamos kezelése, futtatása, hasonlóan a felhasználók laptopján vagy asztali számítógépén tapasztalt élményhez. A 51 hüvelykes képátmérőjű E8000 Smart plazma TV 559 900 Ft, az 55 hüvelykes képátmérőjű ES8000 Smart LED TV 819 900 Ft javasolt bruttó végfelhasználói áron vásárolható meg. Az UE40ES7000 LED televízióhoz 449 900 Ft-os áron juthatnak hozzá a vásárlók.


A 2012-es portfólió legdrágább LED televíziója az óriási, 65 hüvelykes UE65ES8000, amely 1 119 900 Ft-ba kerül, míg a plazmák közül a legtöbbet, 979 900 Ft-ot a 64 hüvelykes PS64E8000 prémium modellért kell fizetni.
Címkék:  Samsung, Smart, TV, televízió, 2012, okos, hang, Dual Core


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva