A.C.Ryan VEOLO - Android alapú HD média lejátszó (teszt)


Szerző: certamen | Dátum: 2012-02-21 17:56:38 | Rovat: Multimédia


..manapság szinte lehetetlen igazán újat mutatni a média lejátszók világában, viszont az Android alapú megoldásokkal még lehet némi piacot szerezni. Tesztünkben az A.C.Ryan VEOLO egysége szerepel, ami a HD filmek lejátszása mellett, támogatja a netezést, sőt, játszani is lehet rajta..VEOLO - lényegében okostelefon, asztali eszköznek álcázva (videó):


Aki úgy határoz, hogy a nappaliban álló nagyméretű televízió készüléket nem csak a kereskedelmi csatornák adásaival szeretné megtölteni, számtalan opcióból válogathat. Vannak a piacon média lejátszók, asztali Blu-ray eszközök, HTPC-k, konzolok és még megannyi más csoda. Van, amelyik a házi mozizásban jeleskedik, míg van, amelyiknek az internet erősebb oldala. A HD média lejátszók többségét a filmekre hegyezik ki, viszont nem is olyan régen felbukkant egy részben új irány. Ez nem más, mint az Android alapú HD lejátszók csoportja, ide tartozik az A.C. Ryan VEOLO, mai tesztalanyunk is. Tulajdonképpen egy saját kijelzővel nem rendelkező okostelefont kell elképzelni, normál média lejátszó csomagolásban. A VEOLO egyik érdekessége, hogy a hardver és a szoftver is sokkal közelebb áll egy Androidos telefonokhoz, mint a HD Player-ekhez: Cortex A9 1 GHz CPU + Android 2.2 operációs rendszer.


A.C.Ryan Veolo - média lejátszó teszt (Smart Android HUB)


Mire is lehet használni egy olyan nappaliba szánt eszközt, amin Android fut. Ahogy a videóban is láthattátok, főleg filmnézésre, játékra és netezésre jó a masina, de. Itt a nagy DE, ugyanis az Android révén szinte bármit feltelepíthetünk, ami egy okostelefonon elfut. Játékok, alkalmazások, kisegítő programok; a felhozatalnak csak fantáziánk szab határt. Persze, mint mindennek, ennek a technológiának is megvannak a maga árnyoldalai. Egyfelől a VEOLO nem vérbeli HD lejátszó, viszont nem is igazán szórakoztató központ. Valahol a kettő között helyezkedik el, rengeteg extrával és újítással (például a távirányító egyik nagy erőssége).


Azért negatívumok is vannak; itt említhető a telefonokra is jellemző memória limitáció (egyszerre nem futtathatunk akármennyi alkalmazást), és az itt-ott bug-os szoftver. A felsorolt „hibák” viszont csak apróságok, az igazi probléma az ár. Az A.C.Ryan VEOLO drága, ezen nincs is mit szépíteni: az összeg 63.000 Ft. Ennyiért bizony már egyszerűbb HTPC és komoly média player is vásárolható. Nyilvánvaló, hogy akinek tetszik az Androi, és nem idegenkedik az újdonságoktól, annak érdekes alternatíva lehet, de csak akkor, ha maradéktalanul képes kiaknázni a VEOLO-ban rejlő összes potenciált (internet, játékok, kisegítő alkalmazások, filmnézés, zenehallgatás, képnézegetés (esetenként szimultán módon).A.C.Ryan VEOLO Smart Android hub - képes bemutató:A.C.Ryan VEOLO - Android alapú HD média lejátszó (a kép nagyítható)

A.C.Ryan VEOLO - Android alapú HD média lejátszó (a kép nagyítható)

ACR-VE91200 - Smart Android Hub


Hivatalos nevén Smart Android Hub. Kódja ACR-VE91200. Mérete 150 x 114 x 36 mm, súlya 375 gramm. Csatlakozókból hátul Composite L/R Stereo, HDMI (1.3), SPDIF Optical, 1x USB2.0, valamint Wired Gigabit Ethernet (LAN) 10/100/1000Mbps sorakozik fel. Oldalt SD és SDHC kártyákat fogadó olvasó és egy további USB 2.0 lapul.


A.C.Ryan VEOLO - Android alapú HD média lejátszó (a kép nagyítható)

A.C.Ryan VEOLO - Android alapú HD média lejátszó (a kép nagyítható)

A.C.Ryan VEOLO szett - média player és távirányító


A komplett szett a média lejátszóból és a távirányítóból áll, de a dobozban találunk két AAA elemet, HDMI kábelt és egy adaptert is. A beüzemelés pofon egyszerű, viszont ahhoz, hogy tényleg kedvünkre használhassuk a VEOLO-t, nem ár letölteni az Android Market-ről néhány hasznos segédprogramot. Mindenkinek meg kell találnia a számára legmegfelelőbb filmlejátszó, képnézegető szoftvert, no meg az ízléséhez passzoló játékokat.


A.C.Ryan VEOLO - Android alapú HD média lejátszó (a kép nagyítható)

A.C.Ryan VEOLO - Android alapú HD média lejátszó (a kép nagyítható)

A.C.Ryan VEOLO - Android alapú HD média lejátszó (a kép nagyítható)

szinte minden fontos adat ott van a dobozon


Az A.C.Ryan VEOLO hardvere egy középkategóriás okostelefonéval vetekszik: ARM Cortex A9 1 GHz processzor, 512 MB DDR RAM, 4GB tárhely. Támogatott videó formátumok: ASF / AVI / DAT / FLV / M2T / M2TS / MKV / MOV / MP4 / MPG / MPEG / RM RMVB / TP / TRP / TS / VOD / WMV / MTS / M1V / M2V / M4V / 3GP / F4V M2P / 3G2. Támogatott kép formátumok: ASS / SSA / IDX+SUB / PGS / SMI / SRT / SUB. (Fontosabb videó kodekek: DivX, H.264, VC-1, VP6, RealVideo 8/9/10, x264, WMV2)


A.C.Ryan VEOLO - Android alapú HD média lejátszó (a kép nagyítható)

A.C.Ryan VEOLO - Android alapú HD média lejátszó (a kép nagyítható)

A.C.Ryan VEOLO - távirányító


A VEOLO igazi erőssége a távirányító, ami egy 3-in-1 eszköz. Egyik oldalán a standard média gombok (hangerő, stb) található, és itt érjük el az érintést emuláló billentyűket is. Második funkciója a giroszkópos vezérlés, ez főleg játékok alatt, illetve egér helyettesítőként lesz hasznos. Megfordítva a VEOLO vezérlőjét teljes billentyűzetet kapunk, ami internetezés és levelezés közben tehet nagy szolgálatot.


A tesztben látható A.C.Ryan VEOLO Android alapú média lejátszót a Computermode biztosította. Köszönjük!
Címkék:  A.C.Ryan, Veolo, Android, HD, média, player, lejátszó


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva