Kingston Media Reader USB 3.0 - nagysebességű kártyaolvasó


Szerző: certamen | Dátum: 2011-11-22 17:16:53 | Rovat: Multimédia


..a memóriakártyákat többnyire kártyaolvasóval kapcsoljuk a PC-hez. Persze ha sok adatot szeretnénk mozgatni, nem árt, ha a SD/CF kártya mellett az olvasó is komoly tempóra képes. Nos, a Kingston új, USB 3.0 csatolón kommunikáló Media Reader készülékén biztosan nem múlik majd a sebesség..Felnő memóriakártyánkhoz a Kingston új Media Reader USB 3.0 egysége:


A memóriakártyák - legyen szó SD, vagy akár CF egységről - már elég régóta képesek az USB 2.0 sebességénél nagyobb átvitelre is. CF kártyák közül például léteznek 90-95MB/s-es, míg SD-ből 60-65MB/s-es termékek. Ezeket eddig egyedül úgy használhattuk ki, hogy a fényképező, vagy a kamera pumpálta rájuk az adatot. Ez jelenhette azt, hogy FullHD videót rögzítettünk, akár 60FPS mellett, esetleg másodpercenként 10-20 fotót sütöttünk el, azonban a fotók / videók visszanyerése időigényes folyamat maradt. Most ezen segít a Kingston Media Reader USB 3.0, mely kihasználva az USB 3.0 nyújtotta lehetőségeket teljes sebességgel mozgatja a memóriakártyán lévő tartalmat.


Kingston USB 3.0 kártyaolvasó és SDHC UltimateXX UHS-I teszt


A videóban egy Kingston SDHC Ultimate 233X memóriakártya segítségével mutattuk be, hogy az olvasón valóban nem múlik semmi. A gyári adat szerint a nevezett SDHC akár 60MB/s tempóban is olvasható, azonban nekünk sikerült 63MB-ot letölteni másodpercenként. Ez egyszerűsítve azt jelenti, hogy egy USB 2.0-ás olvasóval pontosan kétszer annyi ideig tartott volna a fényképek gépre mozgatása, mint a Kingston Media Reader USB 3.0-val (már ha az USB 2.0 olvasó hozza az elméleti maximumot).


Természetesen ahhoz, hogy kihasználjuk a Kingston olvasó minden képességét, nem árt, ha olyan számítógéppel rendelkezünk, amin már van USB 3.0. Nyilván, ha nincs ilyen portunk, akkor is használhatjuk a Media Reader 3.0-t, viszont csak USB 2.0 módban. Memóriakártyák közül az újdonság elkezeli a CompactFlash CF Type I (UDMA 0-6), CF Type II (UDMA 0-6), Secure Digital: SD, SDHC, SDHC UHS-I, SDXC, SDXC UHS-I, microSD, microSD, microSDHC, microSDXC, Memory Stick/M2, Memory Stick, Memory Stick PRO, Memory Stick Duo, Memory Stick PRO Duo egységeket, kapacitásbeli korlátozás nélkül. Érdemes kiemelni, hogy a MicroSD-et átalakító nélkül is megeszi a tesztalany, márpedig ez a tabletek és okostelefonok korában borzasztó hasznos képesség.


Kingston Media Reader USB 3.0 - nagysebességű kártyaolvasó (a kép nagyítható)

Kingston Media Reader USB 3.0 - nagysebességű kártyaolvasó (a kép nagyítható)

Kingston Media Reader USB 3.0 - nagysebességű kártyaolvasó


Kinek is ajánlja a Kingston a 93.1 x 52.6 x 16mm-es Media Reader USB 3.0-t? Lényegében mindenkinek, aki szeretné a lehető legkevesebb időt azzal tölteni, hogy a fotók / videók másolására vár. Nem kell profi fotósnak lennünk, és még csak a legdrágább fényképező, vagy memóriakártya sem kell ahhoz, hogy kiaknázzuk a termék képességeit. Ráadásul a közeljövőben egyre nagyobb és egyre gyorsabb memóriakártyák kerülnek majd forgalomba (egyre olcsóbban), így érdemes már beruházni egy jó Media Reader-be. Szerencsére a gyártó ceruzája igen vékonyan fogott, amikor a Kingston Media Reader USB 3.0-ra készített árcédulát; mindössze 6-7.000 Ft-ot kérnek érte.A teszthez kapcsolódó kártyaolvasók és azok ára a hazai kínálatban:


Kingston USB 3.0 médiaolvasó (USB 3.0, CF, SD, MicroSD, SHCH, SDXC, MS) >> 6.890 Ft


Kingston 19-IN-1 USB 2.0 (USB 2.0, CF, SD, MicroSD, SHCH, SDXC, MS) >> 3.450 Ft


Kingston MobileLite G2 9-IN-1 (SD/SDHC, MMC, microSD, ,MS, M2) >> 1.600 Ft


Kingston MicroSD USB 2.0 (USB méretű, USB 2.0, MicroSD olvasó) >> 670 Ft

Címkék:  Kingston, Reader, USB 3.0, memóriakártya, SD, CF, olvasó


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva