Ozone egér és billentyűzet újdonságok játékosoknak


Szerző: certamen | Dátum: 2011-04-07 20:17:57 | Rovat: Játék


..valamikor 2010 közepén számoltunk be először Ozone egerekről, majd idén februárban teszteltük a Strato, Oxid és Spark fejhallgatókat. A gyártó persze újabb és újabb perifériákkal áll elő, így a játékosok nyáron kézbe vehetik majd az Opto Gamer egeret és a Strike mechanikus billentyűzetet is..Ozone - CeBIT 2011-es hírek a játékosok új barátjától (videó riport):


Igaz, hogy már áprilist írunk, azonban nekünk maradt még a tarsolyban néhány CeBIT-es beszámoló, és a névsorban szerepel az Ozone is. A márkával korábban két hírben és egy komplett videós tesztben is foglalkoztunk már, vagyis nem ismeretlen előttünk a cég. Mint ismert, az Ozone Gamer perifériákra specializálódott, így játékosoknak szánt egerekkel, fejhallgatókkal, egérpadokkal, hátizsákkal várják az érdeklődőket. Természetesen 2011-re is tartogat néhány ígéretes újdonságot az Ozone, ezekből válogatott Fransisco Jiménez, az Ozone munkatársa, aki rövid riportot adott nekünk a CeBIT 2011-en:Ozone újdonságok a CeBIT 2011-en - Radon Opto egér, Strike keyboard - video index:


CeBIT 2011 videó klipp: 0p - 00p:43mp
Ozone Strato Evo fejhallgató: 02p:04mp - 03p:01mp
Ozone Shooter egérpad: 04p:02mp - 04p:47mp

Már piacon lévő Ozone termékek: 00p:44mp - 02p:03mp
Ozone Radon Opto egér: 03p:02mp - 04p:01mp
Ozone Strike billentyűzet: 04p:48mp - 08p:17mpOzone Radon Opto egér, Strike billentyű, Shooter egérpad:


A videóban is látott 2011-ben debütáló Ozone újdonságok közül három termék érdemel kiemelt figyelmet, ezek a Radon Opto egér, a Strike billentyű és a Shooter egérpad. Nyilván a Shooter egérpad óriási érdekességet, vagy technológiai újítást nem kínál, de mérete, vastagsága és speciális bevonata miatt mindenképpen megér majd egy rövid tesztet.


Ozone Radon Opto Gamer egér

Ozone Radon Opto Gamer egér


Sokkal izgalmasabb a Radon Opto, hiszen az Ozone elsőként állt elő azzal a koncepcióval, miszerint azonos burkolattal kétféle egeret árul majd. Az egyik változat optikai a másik pedig lézeres érzékelőt kap, így a vásárló szabadon dönthet mit szeretne. Fransisco elmondta, hogy az optikai verzió 3200 dpi felbontással bír majd, míg lézeres társa ennél jóval nagyobb sebességet kínál (pontos érték nem került szóba). Az Opto menet közben állíthat DPI vezérlést, aranyozott USB csatlakozót és összesen 5 gombot kínál.


Az Ozone 2011-ben megjelenő perifériái közül talán a Strike billentyűzet lehet majd a nagy befutó, ugyanis a vállalat ígérete szerint ár/érték arányban verhetetlen lesz a cucc. Az érték oldalon találjuk a mechanikus kialakítást, a szabadon cserélhető gombokat (például a W, A, S és D betű fehér és vörös festéssel is a csomag részét képezi majd), illetve a multimédiás billentyűk egész sorát. Szintén értéknövelő képesség, hogy a kábelezés szövet burkolatot kap, bár vastagsága miatt akkor sem kellene csomózódástól tartanunk, ha nem lenne semmivel bevonva. Magától értetődik, hogy a kábel nem azért vastag, mert az Ozone szerint ez olyan vagány, hanem azért, mert a Strike USB HUB-ot és audio kivezetéseket is tartalmaz.


Ozone Stike mechanikus billentyűzet

Ozone Stike mechanikus billentyűzet - USB és Jack csatlakozók, cserélhető gombok


Extra képesség, hogy az USB HUB, valamint a keyboard külön végződéssel csatlakozik a PC-re, vagyis egy pendrive bedugása semmilyen hatással sincs a Strike működésére. Ugyanez igaz a hangkivezetésekre is, ezek standard Jack konnektort használnak. Az olyan mindennapos kiegészítőt, mint a levehető csuklótámasz már csak a rend kedvéért említjük meg. Ahogy a videóból és a leírásból is látszik, tényleg remek tasztatúrával van dolgunk (már ha játékosok vagyunk), azonban a minőségnek rendszerint komoly ára van. Az Ozone pontosan itt szeretne a konkurencia elé vágni, ezért a Strike-ot 84 euro környékén szeretnék piacra dobni. (Összehasonlításként, egy Gigabyte K8100 ára 100 dollár, egy Thermaltake Meka G1 130 dollárért vihető haza és még egészen fapados Steelseries G6V2 is 90 dollárba kerül.)


A most bemutatott termékek nyáron indulnak hódító útjukra, tehát egészen biztos, hogy addig legalább hírek szintéj még találkozhatunk velük. Reméljük, az Ozone megtartja jó szokását és a piaci bevezetés előtt küld néhány tesztmodell, amiket videóban is bemutathatunk nektek.Ozone Radon Opto egér, Strike billentyű, Shooter egérpad - galéria:

ASUS EeePC-k, monitorok és laptopok a CeBIT-ről Ozone egér és billentyűzet újdonságok játékosoknak Ozone Attack Snow fejhallgató Ozone Strato Evo fejhallgató Ozone Attack fejhallgató Ozone Shooter egérpad Ozone Shooter egérpad Ozone terméközön Ozone Radon Opto egér Ozone terméközön Ozone Shooter egérpad Ozone Radon Opto egér Ozone Strike billentyűzet - csatlakozók Ozone Strike billentyűzet - cserélhető gombok Fransisco Jiménez Ozone gamer hátizsák Ozone gamer hátizsák Ozone gamer hátizsák Ozone gamer hátizsák Ozone Radon 3k egér - adatlap Ozone Radon 5k egér - adatlap Ozone Strato Evo fejhallgató Ozone Attack Snow fejhallgató

CeBIT 2011-es utazásunk és videóink támogatói


KingstonEminentOzoneASUSPCHelpline
Címkék:  Ozone, egér, billentyűzet, Gamer, Opto, Strike, Shooter


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva