Ozone fejhallgatók - Oxid, Spark és Strato


Szerző: certamen | Dátum: 2011-02-26 09:16:54 | Rovat: Multimédia


Ismerkedés az Ozone füles trióval 5-től 15.000 forintig - video (HD):


Néhány hír erejéig már foglalkoztunk az Ozone termékeivel, így kapott helyet a magazinban 2010 júniusban az Ozone Radon 5k és 3k egér, illetve karácsony előtt nem sokkal a teljes palettát bemutató cikk. Most elérkezett a gyakorlati ismerkedés ideje, hiszen az ígért szállítmányok befutottak, mi pedig kipróbálhattuk az Ozone Spark, Oxid és Strato fejhallgatóit.A helyzet az, hogy a Mionix Keid20 után elég nehéz feladat hárult az Ozone fülesekre. Bár az Ozone név sem sokkal ismertebb, mint a Mionix, a Keid20 magasra tette a mércét. Ennek következtében a Spark nem is tett ránk túlzottan nagy benyomást, azonban a Strato tetszett, az Oxid pedig egyenesen szuper volt:Ozone fejhallgatók (Spark, Oxid, Strato) - főbb ismérvek, értékelés:


Nézzük, mit is kínálnak nekünk az Ozone fejhallgatók. A társaság „legkisebb” tagja a Spark, ennek megfelelő árazással és képességekkel. A mindössze 5700 Ft-ért beszerezhető hangkeltő elsősorban összehajtható kivitelével fogott meg minket, sajnos azonban hangzásával és kényelmi szintjével már nem voltunk ennyire elégedettek. Persze az is lehet, hogy csak nekem túl kicsi a fejem, ezért fordulhatott elő, hogy minden mozdulatnál leesett rólam a Spark. Ami a hangzást illeti, tulajdonképpen nem volt gond a termékkel, mindössze annyi történt, hogy az utóbbi időben csupa prémium fülest hallottunk, így az átlagos szint már nem tetszett annyira. Nyilván, ha valaki nem találkozik nap mint nap 15-18e forintos fejhallgatókkal, annak prímán megfelel majd a Spark.


Ozone Spark fejhallgató

Ozone Spark fejhallgató - összecsukhatós móka


Az összecsukható kialakítás mellett tetszett a színösszeállítás és a mikrofon is, ez utóbbi meglepően tisztán továbbítja a mondanivalónkat. Hosszabb használat esetén előfordulhat, hogy kicsit kényelmetlennek találjuk majd ezt a modellt. Nos, ha ez történne (vagyis nagy a fülünk és elnyomja a párnázat) válasszuk az Ozone Attack megoldását, ami majdnem ugyanazt kínálja, mint a Spark, csak nagyobb fül résszel. Szimpatikus volt még a kábel szövet bevonata, tehát összegubancolódástól aligha kell tartani. A Spark egyik előnye „elmaradottságából ered”, hiszen Jack-en keresztül lehet üzembe helyezni. Pont emiatt fog jó szolgálatot tenni a cumó TV-nézés közben, elvégre USB-s társait aligha tudjuk televíziós VV4 nézésre használni.


Következő alanyunk az Oxid, mely sokkal kényelmesebb, jobban jól és több funkciót kínál, mint a Spark. Érdekes, hogy ezen dolgok együttese is csak 1200 forint ártöbbletbe kerül, vagyis 6.900 pénzért vehetünk egy remek fülest. Mit is jelent az, hogy remek? Itt van például a kényelmes párnázat, ami hosszú órák alatt sem nyomorítja meg a delikvens fejét. Vagy nézzük a hangerőszabályzót, amivel nem csak a hangerőt, hanem a filmek megállítását, elindítását is vezérelhetjük. Ugyanezen a panelen kapott helyet a mikrofon némító és a basszus kiemelő is, tehát funkciókban valóban gazdag az Oxid. A mikrofon kapcsán érdemes még megemlíteni, hogy kihúzató megoldásról van szó, ami ráadásul vörös fénnyel jelzi, hogy be van-e kapcsolva, vagy sem.


Ozone Oxid fejhallgató

Ozone Oxid fejhallgató - az irányító kifejezetten jó


Hangzás terén is nagyon elégedettek voltunk az Oxid teljesítményével, ahogyan a videóban is hallható ez a cucc kínálta a legjobb zenei élményt. A basszus kiemelés is jól jöhet azoknak, akik nem féltik a fülüket, bár azt hozzá kell tennem, hogy nagyobb hangerőnél a basszus kiemeléssel együtt már előfordult torzítás. Ezt leszámítva az Oxid kifejezetten jó vételnek ígérkezik, főleg ha a boltok is tartják az ajánlott 6.900 Ft-os árat.


A két megfizethető Ozone fejhallgató után következzen a csúcsmodell, vagyis a Strato. Nos, az a kacifántos helyzet állt elő, hogy általunk tesztelt demo darab egyedüliként érkezett hazánkba, vagyis a Strato-ra vágyó vásárlók már csak Strato EVO-t vehetnek. (Sebaj, legalább egyel jobb változatot kapnak, mint amit mi kipróbálhattunk.) Mit lehet mondani egy 15.000 Ft-os fejhallgatóról? Azt, hogy mérete ellenére egészen könnyű, összehajtható hangszórói miatt pedig relatíve egyszerű a szállítása is.


Ozone Strato 5.1 fejhallgató

Ozone Strato 5.1 fejhallgató


A Strato 5.1-es kialakítása révén szóba sem jöhetett a jack-es csatlakoztatás, vagyis az Ozone USB konnektort alkalmaz. Az USB-val kapcsolatban amúgy kizárólag jó tapasztalatokat szereztünk: bedug - használ, ennyi az egész. Ez igaz a Strato és az Oxid modellre is, úgyhogy az USB láttán nem kell rögtön driver-ezésre, vagy egyéb szoftveres oltódásra gondolnunk. A Strato használatával kapcsolatban jó tudni, hogy a használat előtt mindenképpen állítsuk át a Windows hangkezelését 5.1-re, különben a perem sugárzók nem fognak működésbe lépni.


El is érkeztünk Ozone fejhallgatós tesztünk végére, nem maradt más hátra, mint kiosztani a megérdemelt plecsnit. Ezt a kitüntetést ma az Ozone Oxid kapja, mely 6.900 forintos ára ellenére is olyan kényelmet és sok extra funkciót biztosít, amit több 10.000 fölötti modellben sem találunk meg. Hangzása és távirányítója már csak hab a tortán, tehát a vásárlási ajánlat mindenképpen megilleti az Ozone Oxid fülesét. A másik két termék ezúttal nem részesül elismerésben, ugyanis a Spark nekem kényelmetlennek tűnt, míg a Strato hiába nyújt 5.1-es térhangzást, ha a 15.000 Ft-os ár sokak számára megfizethetetlen.


Ozone Oxid - vásárlásai ajánlatot érdemelA videóban látott és a tesztben szereplő (valamint az alábbi galériában is szemügyre vehető) Ozone Spark, Oxid és Strato fejhallgatók a Flash-Point Számítástechnikai Kft-től érkeztek hozzánk. Köszönjük!Ozone fejhallgatók - Oxid, Spark és Strato - galéria:

Ozone Gamer perifériák Ozone Oxid fejhallgató Ozone Oxid fejhallgató Ozone Oxid fejhallgató Ozone Oxid fejhallgató Ozone Oxid fejhallgató Ozone Oxid fejhallgató Ozone Oxid fejhallgató Ozone Oxid fejhallgató Ozone Oxid fejhallgató Ozone Oxid fejhallgató Ozone Oxid fejhallgató Ozone Spark fejhallgató Ozone Spark fejhallgató Ozone Spark fejhallgató Ozone Spark fejhallgató Ozone Spark fejhallgató Ozone Spark fejhallgató Ozone Spark fejhallgató Ozone Spark fejhallgató Ozone Spark fejhallgató Ozone Spark fejhallgató Ozone Strato 5.1 fejhallgató Ozone Strato 5.1 fejhallgató Ozone Strato 5.1 fejhallgató Ozone Strato 5.1 fejhallgató Ozone Strato 5.1 fejhallgató Ozone Strato 5.1 fejhallgató Ozone Strato 5.1 fejhallgató Ozone Strato 5.1 fejhallgató Ozone Strato 5.1 fejhallgató Ozone Strato 5.1 fejhallgatóCímkék:  Ozone, fejhallgató, füles, Oxid, Spark, Strato, Gamer


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva