Mionix Naos 3200 és Asus GX800 - gamer egerek


Szerző: certamen | Dátum: 2011-01-24 11:43:42 | Rovat: Játék


Játékos egerek a tizenezres árkategóriából - videó:


Két, formailag és kialakításában is jelentős eltéréseket mutató egérrel ismertetjük meg látogatóinkat. A különbségek ellenére azonban van egy alapvető kapcsolódási pont a termékek között, ez pedig a célcsoport. Fő felhasználási területük szerint ugyanis a Mionix Naos 3200 és Asus GX800 is játékosoknak készült. Ennek megfelelően a rágcsálók elsősorban gamer szempontokat figyelembevevő szoftvert, és beállítási lehetőségeket kaptak. Hasonló az árazás is, hiszen a Naos 3200 és a GX800 szintén tizenegy,- tizenkétezer forint körül vásárolható meg. Mi tagadás, ez elég sok pénz (van aki ennyiért vesz videokártyát), így joggal várhatjuk, hogy mind a két gyártó komoly perifériát tesz a kezünkbe.A videó alapján már biztosan mindenki levonta a megfelelő következtetéseket, így a következőkben csak „a rend kedvéért” picit átismételjük a videóban látottakat. Persze szó lesz arról is, amire a videóban nem jutott idő, valamint picit vesézgetjük a specifikációkat is.Mionix Naos 3200 - a leggyorsabban forgó csillag:


Ha valaki járatosabb a csillagászat terén, akkor már hallhatta a Naos nevet. Ez a jelenleg ismert világegyetem egyik leggyorsabban forgó és egyben legfényesebb csillaga, ennek megfelelő hihetetlen gravitációs térrel és csodálatos kék ragyogással. Természetesen a Mionix Naos 3200 a csillag képességei közül mindössze a világítást örökölte, tehát önálló gravitációs térre ne számítsunk. A kinézetet tekintve egy teljesen letisztult egeret kapunk, már-már puritánnak is nevezhetnénk.


Mionix Naos 3200

Mionix Naos 3200 - már a doboz is erősen minimalista


A minimalista design mögött persze komoly hardveres belső lapul, azonban egyelőre maradjunk a külsőnél. Elsőre kicsit aránytalannak tűnhet a cucc, hiszen egy egér többnyire magas és hosszú, semmit lapos és széles. Ezzel szemben a Naos 3200 kifejezetten lapos, szélessége pedig szintén kiemelkedő. Ennek egészen egyszerű oka van, a Mionix szerint az egér használatakor jobb, ha nem csak két-három ujjunk utazik az terméken, hanem az egész kezünk. Pont emiatt lett a Naos olyan, mintha úthengerrel meglapogatták volna, hiszen így az összes ujjunknak jut alátámasztás, azokat nem fogjuk az egér után vonszolni a padon.


A külső vizsgálatakor kell említést tennünk a gombok elrendezéséről is. A Naos 3200 tetején a jobb és bal gomb mellett scroll-t és DPI vezérlő kapcsolókat találunk. Természetesen a DPI állítása on-the-fly módban történik, oda-vissza lépkedés lehetőségével. Az érzékenység állítás amúgy más szempontból is befolyásolja a Naos-t, de erről majd később. Baloldalon két további gomb található, alapértelmezés szerint oda-vissza funkcióval. Extraként mindenképpen említést érdemel a szövet bevonatú kábel (összegubancolni szinte lehetetlen a vezetéket) és az aranyozott USB csatlakozó.


Mionix Naos 3200

Mionix Naos 3200


Most, hogy ismerjük a Naos 3200 kinézetét, foglalkozhatunk kicsit a használhatósággal. Nos, a kényelem minden tekintetben tökéletes, tényleg az egész kezünk utazik, nem csak pár ujjunk. Nekem személy szerint ez nem volt kényelmes, de mivel magasabb egerekhez szoktam, nem tudok objektíven nyilatkozni. Ezzel szemben a vezérlő szoftver nagyon bejött, ennyi beállítással csak ritkán találkozom. A gyártó weboldaláról letölthető program segítségével átalakíthatjuk a gombok rendjét (lehet a bal gomb a vissza, míg a scroll click a bal kattintás, stb..), szabályozhatjuk a dupla katt sebességét és a görgetés tempóját is. Ugyanitt nyílik lehetőségünk a gyorsítás vezérlésére, a DPI értékek matatására, illetve a világítás átalakítására és kiiktatására.


Mionix Naos 3200

Mionix Naos 3200 - a program


Itt érkeztünk el a korábban említett DPI váltáskor felmerülő optikai élményhez; a Naos 3200 hátulján lévő Mionix logo az éppen használt DPI értéknek megfelelő színben világít. Ugyanez történik a scroll szélén is, így zöld, kék és vörös LED megvilágítással egyaránt találkozhatunk. (Szabadon állítható, hogy mely DPI értékhez, melyik szín tartozzon és persze teljesen le is tilthatjuk a világítást.) A szoftver részeként makrókat is összeállíthatunk, így ahelyett, hogy a billentyűzeten 3-4-5 gomb lenyomásával aktiválnánk valamit, megtehetjük az egér egyetlen gombjával is. Pozitív, hogy a Naos 3200 belső memóriája megőrzi számunkra a beállításokat, így más gépen használva sem kell újra programoznunk.


A specifikációk így festik le a Mionix Naos 3200 egeret: ergonómikus, csúszásgátló burkolattal ellátott, LED-optikai gamer egér. Gombok száma:7, maximális DPD 3200 - 3 lépésben állítható. Nagyméretű teflon talpak, aranyozott USB csatlakozó, szövet bevonatú kábel. Méret: 130,8 x 84,7 x 38,67 mm, súly: 99 gramm (kábellel együtt 152 gramm).ASUS GX800 - az ARES tulajdonosok már ismerik:


Ha a Naos 3200 egy csillag kapcsán lehet ismerős, akkor az Asus GX800 egy istennel hozható összefüggésbe. Persze elég távoli a kapcsolat; a GX800 egér eddig az ARES videokártya dobozában bukkant fel. Az ARES pedig úgy ismert, mint görög hadisten, tehát ebből következik a GX800 isteni rokonsága.


A fenti analógia alapján kezdjünk itt is a külsővel, ami sokkal inkább klasszikus kialakítású, mint a Naos esetében. Az ASUS GX800 magas és sokkal keskenyebb, mint versenytársa, ennek megfelelően a fogása sokkal ismerősebb egy standard egérhez szokott kéznek. A gombok elrendezése alapvetően hagyományos, a felső részen jobb és bal klikk opció, scroll és DPI swich sorakozik. Ez utóbbi alapvetően más megközelítést használ, mint a Naos 3200, hiszen az ASUS esetében a DPI állítása soros rendben történik.


ASUS GX800 lézeres gamer egér

ASUS GX800 lézeres gamer egér


A DPI állításakor kis kék ledek gyulladnak ki szép sorban, ezzel jelezve, mekkora sebességre késztetjük a rágcsálót. A látványhoz alapvetően hozzátartozik a középső részen világító ASUS felirat, melyet persze csak akkor láthatunk, ha épp nem tapenoljuk az egeret. Az előre-hátra gombok - szokatlan módon - jobb oldalon egymás fölött kaptak helyet. Ezt tartós használat során hamar megszokjuk, de eleinte biztos, hogy nagyon furcsa lesz.


Kábelezésünk sajnos itt nem kapott szövet bevonatot, tehát a csomósodás veszélye hatványozottabban jelentkezik. A Naos 3200-zal szemben az USB csatlakozó sem aranyozott, tehát az ASUS-nak van még min dolgoznia. A külső hiányosságokkal szemben a szoftver remek, sőt magyar nyelvű. Ez a lehetőség főleg az angolt kevésbé értők számára lesz áldás. Maga a beállítás egyetlen képernyőn történik, ahol a gombok funkciói, a lekérdezés sebessége, és a DPI értékek finomhangolása kapott főszerepet.


ASUS GX800 lézeres gamer egér

ASUS GX800 - szoftver


Ezek mellett érzékenység, görgetési és dupla katt sebesség vezérelhető, illetve speciális kiegészítéséként az X és Y tengely témakörében matathatunk. Az ASUS-tól megszokott módon profilok mentérése is van lehetőség, tehát elég minden játékhoz egyszer jól behangolni a GX800-at, később csak a profilok közt kell váltogatnunk.


Nyers specifikációk terén az Asus GX800 így néz ki: vezetékes, lézeres érzékelővel ellátott gamer egér. Méretek: 124 x 72 x 42 mm, súly: 150 gramm. Gombok száma 6, felbontás 800-3200dpi között állítható, maximális gyorsulás 20G.Mionix Naos 3200 és Asus GX800 - értékelés:


A videó, a leírás és az árak ismerete alapján - mint általában - most sincs szükség túlzott értékelésre. Véleményünk szerint mind a két gyártó pontosan annyit kínál a termékeiben, mint amekkora összeget kér értük. A Minonix Naos 3200-at főleg azoknak ajánljuk, akik nyitottak az új dolgok iránt és nem riadnak meg egy kevésbé ismert márkanév hallatán sem. Ezzel szemben az ASUS GX800 igazi konvencionális vásárlókat céloz, akik akár néhány extráról is lemondanak, cserébe a márkanévért és a klasszikus kialakításért. Konkrét árakat tekintve a Minonix Naos 3200 11.400 Ft-ért vásárolható meg, míg az ASUS GX800 11.500 Ft-tól vihető haza.


Videónkban és leírásunkban szereplő egereinket a Mionix hazai képviselete, a Flash Point Kft, illetve az Asus Magyarország biztosította. Köszönjük közreműködésüket!Mionix Naos 3200 és Asus GX800 - galéria:

Mionix Naos 3200 és Asus GX800 gamer egerek Mionix Naos 3200 Mionix Naos 3200 Mionix Naos 3200 Mionix Naos 3200 Mionix Naos 3200 Mionix Naos 3200 Mionix Naos 3200 Mionix Naos 3200 Mionix Naos 3200 Mionix Naos 3200 Mionix Naos 3200 Mionix Naos 3200 Mionix Naos 3200 Mionix Naos 3200 Mionix Naos 3200 Mionix Naos 3200 Mionix Naos 3200 Mionix Naos 3200 ASUS GX800 gamer egér ASUS GX800 gamer egér ASUS GX800 gamer egér ASUS GX800 gamer egér ASUS GX800 gamer egér ASUS GX800 gamer egér ASUS GX800 gamer egér ASUS GX800 gamer egér ASUS GX800 gamer egér ASUS GX800 gamer egér - ARES mellett ASUS GX800 gamer egér ASUS GX800 gamer egér ASUS GX800 gamer egér ASUS GX800 gamer egérCímkék:  Mionix, Naos 3200, Asus, GX800, Gamer, egér, játék


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva