F1 2010 - fergeteges játék élmény, kizárólag rajongóknak


Szerző: Sectum | Dátum: 2010-10-27 20:23:37 | Rovat: Játék


F1 2010 PC játék - Vettel, Webber, Alonso, Hamilton - videó (HD):


Gondolom hozzám hasonlóan sokan ülnek szombat és vasárnap délután (így a szezon vége felé inkább kora reggel) a TV előtt, várva, hogy végre elkezdődjön az időmérő, vagy a futam. Nos, akik most igenlően bólogattak, biztosan játszottak már korábban valamilyen F1 szimulátort, melyek persze nyomába sem érnek a legújabb F1 2010 játéknak. A Codemasters fantasztikusan ültette át a Dirt2 motorját ebbe az alkotásba, majd számos szakemberrel együtt lemodellezték a valódi versenypályákat és elkészítették a forma 1-es autókat is. Nekünk, játékosoknak nincs is más dolgunk, mint beletaposni a gázba és megváltoztatni a történelmet, annak megfelelően, hogy Vettel, Webber, Alonso, vagy Hamilton drukkerek vagyunk. (Elénézést, amiért a többi versenyzőt - pl.: Schumacher - nem sorolom fel, de a komplett 26 fős mezőny túlzás lenne, elég a négy VB aspiráns.)
F1 2010 - egészen élethű szimulátor játék, kellemes karrier móddal:


Az F1 2010-ben már a játék indulása is eltér a megszokottól, hiszen a standard beállítások helyett egy riport szobában tesznek fel nekünk kérdéseket. Az újságíróknak adott válaszok alapján aztán elkezdődik a játék, amiben három, öt vagy akár hét évet átölelőt pályafutást vihetünk végig. Először egy kis csapat második számú pilótájaként kezdünk, és nagyjából úgy fogunk szerepelni, mint az indiai Karun Chandhok, vagy a brazil Lucas di Grassi. Persze a kezdőkre is gondoltak a készítők, így easy módban fék asszisztenssel, ideális ív jelzéssel és kipörgés, valamint kitörés gátlóval szerelt F1 kocsival mehetünk. Aztán ha megjön a rutin, szép lassan kikapcsolgathatjuk a segítségeket és megpróbálhatunk önerőből boldogulni.


F1 2010 PC játék


A karrier mód mellett természetesen sima gyakorlásra, egyedi versenyre és némi multira is nyílik lehetőség. Ezek közül igazi értelme csak a szabad gyakorlásnak van, hogy különböző időjárási körülmények között lesz lehetőségünk megismerkedni a pályákkal.


Visszatérve a karrier módhoz és az F1 2010 valósághű élményéhez. A feeling-hez hozzátartozik a kocsi egyéni beállítása, a dinamikusan változó időjárás, a box kiállás, a gumiválasztás és a csapattársunkkal folytatott harc az elsőszámú pilóta címért.


Ami a kivitelezést illeti, egyetlen rossz szavunk sem lehet, de hát hogy is lehetne, ha valami egy az egyben a Dirt2-re épül. Mind a pályák, mind az autók nagyon élethűre sikerültek, a hanghatások és a kocsi vezethetősége is az igazi forma 1-et idézi. (Már amennyire ezt a TV közvetítések alapján meg lehet ítélni.) Negatívumként talán három dolgot tudnék felróni a játéknak: az egyik a safte car hiánya (ezzel együtt nincs felvezető kör a futamok előtt), illetve a box kiálláskor tapasztalható bug (addig nem enged ki a nyalókás ember, amíg a legkisebb forgalom is mutatkozik mögöttünk). A legsúlyosabb hiányosság, illetve hiba az autó törésénél fedezhető fel, mivel az első légterelő kivételével szinte semmi sem esik le a kocsiról. Sőt, ahhoz, hogy legalább az első szárnyat leverjük, legalább 150-nel kell nekirongyolni a falnak - frontálisan.F1 2010 - gépigény; kis túlzással mindenen elfut:


Egyetlen játék sem lehet jó, de még csak közepes sem, ha olyan erőmű kell hozzá, amit szinte senki sem engedhet meg magának. (Ezért nem lett például kasszasiker a Metro2033.) Nos, az F1 2010 szerencsére semmi hasonló aggályt nem vet fel, ahogy a videóban is elhangzik, amelyik gépen a Dirt2 elfutott, azon az F1 2010 is menni fog. A tesztben alapvetően a három megszokott gépen próbáltuk kis a játékot, azonban videón kívül egy negyedik géppel is teszteltünk, hogy igazán teljes legyen a kép. Méréseink alapján elmondható, hogy az átlag játékos gépünkön közepes beállításokkal 1680x1050 felbontással megvolt a 30 FPS. High grafika mellett kicsit romlott a helyzet, így már csak 20-25 képkockát izzadt ki magából a masina, változatlan pixelszámon.


F1 2010 PC játék


Az Acer Gamer notin még nagy felbontásban is élvezhető vezetési élmény köszönt ránk, közepes és alacsony grafikai beállításokkal pedig még Full HD-ban is megvolt a minimálisan elvárható 28 képkocka. A nagygép szokás szerint túlmutatott a szükségleteken, hiszen mindent maximra kapcsolva is 35-40 FPS-sel nyomhattuk a gázpedált.


Megvizsgáltuk az F1 2010 DX11 és DX 10.1 képességeit is és nagyon érdekes eredményt kapunk. Az AMD X6 + Gigabyte 880G alaplapos gépben Radeon HD 5750 volt, még 1440x900-as felbontással (DX11 módban) is akadtak lagok. Ezzel szemben egy generációval korábbi kártyán, vagyis HD 4870-en (512MB) víg futott a játék 1680x1050 HIGH beállításokkal is. A teszt ezen része ismét ékes bizonyítéka annak, hogy a VRAM mennyisége csak a legritkább esetben fogja vissza a játék és a videokártya teljesítményét.


F1 2010 PC játék


Tulajdonképpen a gépigényhez kapcsolódik a megfelelő irányító egység megválasztása is. Bár az F1 2010 játszható billentyűzetről, ez a lehetőség csak easy módban lesz kielégítő. A gázt és a féket még csak-csak tudjuk nyomogatni a kormányzás mellett (igaz, elég nehéz darabokban bevenni a kanyarokat), azonban váltani, fejet forgatni, sebesség határolót nyomogatni már aligha fogunk billentyűzetről. Egy kontrollerrel már sokkal jobb az irányíthatóság, főleg ha van analóg kar a vezérlőn. Nekünk az ACME jóvoltából lehetőségünk nyílt kormánnyal is játszani és mi tagadás, ez volt a legtutibb - a Monza szett pedáljaival és kényelmes kormányával több órás versenyek levezetése sem jelentett problémát. Az Acme Monza kormány és pedál szett jelenleg akciós áron kapható, ára körülbelül 12.000 Ft.F1 2010 PC játék - galéria:

Formula 1 PC játék Formula 1 PC játék - Core 2 Duo + GTS 250 + 2GB DDR2 asztali gépen Formula 1 PC játék - Acer Aspire 8943G laptopon Formula 1 PC játék - Core i5 + GTX 260SO + 4GB DDR3 asztali gépen Formula 1 PC játék Formula 1 PC játék Formula 1 PC játék Formula 1 PC játék Formula 1 PC játék Formula 1 PC játék Formula 1 PC játék Formula 1 PC játék Formula 1 PC játék Formula 1 PC játék Formula 1 PC játék Formula 1 PC játék Formula 1 PC játék Formula 1 PC játék Formula 1 PC játék Formula 1 PC játék Formula 1 PC játékCímkék:  F1 2010, játék, PC, teszt, formula1, autóverseny, alonso, schumacher


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva