SBK X - PC játék teszt - videó


Szerző: Sectum | Dátum: 2010-07-26 10:43:47 | Rovat: JátékSuperbike World Championship X - leteszteltük - videó:


A Mileston felügyelete alatt elkészült SBK X motorversenyünk olyan elődökre tekinthet vissza, mint az 1995-ös Screamer, a 2000-es SuperBike első része, illetve a 2007-es MotoGP. A fejlesztők azóta visszatértek a SuperBike szériához, így 2008 és 2009 után itt az aktuális rész, az SBK X. Kétféle játékmód (Arcade és Simulation), és három géposztály várja a játékost. Újdonságként az SBK X-et (és később a többi játékot is) egy átlag, egy igazi gamer és egy notebook gépen is leteszteltük:
SBK X - játékmódok, géposztályok:


Ahogy a bevezetőben is szó esett róla, az SBK X-ben kétféle játékmód közül választhatunk. Az Arcade mód főleg azoknak készült, akit a száguldás élvezetével szeretnék tölteni az időt. Itt nem kell a motor beállításaival foglalkozni, de még csak a vezetési technikánk sem számít, a lényeg ez esetben a szórakozás. Az Arcade-hez kapcsolódik egy Story mód, ahol különböző feladatokat kell végrehajtani (kevésbé izgalmas, de azért van egy Quick Championship rész is, itt csak versenyekkel kell foglalkozunk, pont gyűjtögetéssel és történettel nem.)


SBK X - PC játék teszt

SBK X - játékmódok


A kettévágott SBK X másik fele a profiknak készült. Aki tudja hogyan kell motort vezetni, vagy legalábbis kipróbálná magát a valósághoz közelebb álló szimulációban, azoknak itt a Simulation. Ebben a játékmódban is több opció közül választhatunk: karriert építve (ahol magunkat managelve több géposztályon át juthatunk a csúcsra), vagy „csak” versenyezve járhatjuk be a motorversenyzők aszfaltszagú útját. A szimulátor módot rengeteg beállítást és apró finomhangolás is színesíti. Versenyzőnk külsején kívül annak jellemét, vezetési stílusát is személyre szabhatjuk. A motor pedig olyan végtelen részletekig beállítható, hogy akár órákon át is babrálhatunk a lánc feszességével és a váltó áttételeivel.SBK X - gépigény, értékelés:


Ami az SBK X gépigényét illeti, nos kell hozzá vas, az biztos, legalábbis ha szép grafikát szeretnénk. A három méréshez használt gép közül a notebookon elvérzett a stuff, még 1600x900-ban is csak 23FPS-t sikerült kikényszeríteni (i5 430M, Mobiliy HD5650, 4GB RAM).


Egy átlag, játékra szánt konfigon már nincs gond, Core2 E6600 procival, GTS 250 videokártyával és mindössze 2GB rammal is elérhető a 40 FPS, 1680x1050-es felbontás, max grafika mellett is. (Például a nemrég tesztelt ArénaComp Renew gépein el is lehet játszani az SBK X-szel.)


SBK X - PC játék teszt

SBK X - a középső konfigon


Akinek ennél is erősebb gépe van, az átlépheti a bűvös 60FPS határt is, de ekkor már Core i5 prociról, GTX 260 videokártyáról és 4GB DDR3 memóriáról beszélünk.


A gépigény ismeretében neki is foghatunk az értékelésnek. Mindenképpen pozitívumként említhető a többféle játékmód, a szép grafika és a változó környezet (mint a gumizódó pálya, eső..) DE. Sajnos itt a de és ez a de visszaköszön a játék minden apró porcikájából. Többféle játékmód van DE nincs Challenge. Szép a grafika DE se nézők, se boxutca. Változik a pálya DE a motor viselkedése még extrém nehéz beállításnál sem hasonlít az igazira. Zenék, hangok nagyjából rendben vannak, így összességében egy négyes fölé jár a programnak. Ez a négyes fölé persze főleg annak szól, hogy túl sok motor szimulátor nem tolong a küszöbön..SBK X és SuperBike csajok - galéria:


Némileg rendhagyó galériával készültünk. A Superbike World Championship X képei közé szőttük a sorozat helyszínein felbukkanó csajok képeit is, remélhetőleg kellően színesítve ezzel a látványt:

Superbike World Championship - csajok SBK X - a játék (PC) Superbike World Championship - csajok SBK X - a játék (PC) Superbike World Championship - csajok SBK X - a játék (PC) Superbike World Championship - csajok SBK X - a játék (PC) Superbike World Championship - csajok SBK X - a játék (PC) Superbike World Championship - csajok SBK X - a játék (PC) Superbike World Championship - csajok SBK X - a játék (PC) Superbike World Championship - csajok SBK X - a játék (PC) Superbike World Championship - csajok SBK X - a játék (PC) Superbike World Championship - csajok SBK X - a játék (PC) Superbike World Championship - csajok SBK X - a játék (PC) Superbike World Championship - csajok SBK X - a játék (PC)lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2021 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva