Asus Rampage III Extreme - új irányok


Szerző: certamen | Dátum: 2010-07-26 10:43:28 | Rovat: HardverAsus - a fejlesztések egészen új irányt vettek - video:


Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy az Asus X58 lapkakészletes (LGA1366) Rampage III Extreme alaplapját vizsgálva van összehasonlítási alapunk. A Core i7 tesztgépben ugyanis egy Rampage II dolgozik, tehát az előd ismeretében mutathatjuk be az utódot. Nos, az összehasonlítás eredménye szerintük kissé felemás, nézzük mire gondolunk:A videó képsorai alapján könnyen alakulhatna ki bennünk az a kép, hogy a Rampage II jobb választás, mint a III-as verzió. Mielőtt ilyen elhamarkodott megállapít tennénk, jobb ellátogatni az Oc Team Hungary weboldalára, ahol az új Rampage III Extreme-et tesztelték. A nitros OC alatt új magyar rekordok is születtek, tehát a Rampage III hiányosságai ellenére is veszett jól sikerült.


Asus Rampage II Extreme vs Rampage III Extreme:


Lényegében a videóban elhangzott minden, amit az Asus Rampage II és III alaplapjairól tudni érdemes, így most csak azt a néhány momentumot emelnénk ki, ami meglepő, vagy nagyon szembeötlő változást eredményezett.


Asus Rampage III Extreme - új irányok

Asus Rampage II Extreme (balra) és Asus Rampage III Extreme (jobbra)


Egy új funkció például a Buetooth kapcsolaton keresztül történő tuning. Ez egyfelől jópofa, másfelől teljesen felesleges feature, hiszen a megrögzött overclocker úgyis a bios-t nyomogatja, de ha valaki vagizni szeretne, egy PDA-val és egy Rampage III-mal bizony megtehetei. Szintén új, hogy a korábbi post kijelző helyett csak ledeket kapunk. Véleményünk szerint a II-es változatnál használt külön kijelző hasznosabb volt.


Asus Rampage III Extreme - új irányok

Asus Rampage III Extreme


Szomorúan tapasztaltuk, hogy az eddigi 16 fázisból csak 8 maradt. Az Asus igaz, hogy az új szabályzókat digitálisan vezérli, mégis jobb érzés volt a 16 fázis tudatában használni a régi lapot. Újabb fekete pont jár a hangkártya cseréért, hiszen a Ramapage II mellé egy SupremeFX X-Fi járt, míg a Rampage III-on csak egy integrált hang van. Persze a tuningolókat ez aligha érdekli, de nekünk sokszor tett jó szolgálatot a különálló hangkártya.


A negatívumok mellett persze számos dologban előnyére változott a Rampage III. Ilyen többek között az USB 3.0 és a SATA 6Gb/s megjelenése, illetve a feszültség értékek exrtém állításának lehetősége is. Bővült a SATA csatlakozók száma és a PCI-E 16x foglalatok mennyisége is, illetve a videokártyák a két alaplapi molex csati révén még stabilabban húzhatók. Érdekes, hogy a Rampege III Extreme-ről eltűnt a Floppy és az IDE vezérlő is, ezt viszont most pozitívumként értékeljük.


Asus Rampage III Extreme - új irányok

Asus Rampage III Extreme - Thermaltake SpinQ hűtővel próbáltuk ki


Végére hagytuk mindazt ami nem változott. Maradt az X58-as lapkakészlet, az LGA1366 és a háromcsatornás DDR3 támogatás, mindez kiegészítve az új Gulftown hatmagosok supportjával.


Asus Rampage III Extreme - értékelés, galéria:


Mindent összevetve kifejezetten jó alaplap az Asus Rampage III Extreme. A kérdés az, hogy megéri-e a 115.000 Ft-os árat, vagy esetleg jobb vétel egy 100.000-es Rampage II. Nos, ezt mi innen biztosan nem dönthetjük el. Aki komoly tuningra vágyik, úgyis tudja mik azok a paraméterek és lehetőségek amikre szüksége van, és ezek alapján választ az Asus két csúcslapja közül.


Aki a fent bemutatott alaplapok vásárlását tervezi az

az már 98.000 Ft-ért is talál Rampage II-t az Árgépen, valamint 115.000 Ft-ért Rampage III-at a Bluechip-nél és az Aqua-nál.

Asus Rampage III Extreme Asus Rampage III Extreme Asus Rampage III Extreme Asus Rampage III Extreme Asus Rampage III Extreme - hűtés Asus Rampage III Extreme Asus Rampage III Extreme - munkára kész Asus Rampage III Extreme - memóriákkal együtt Asus Rampage III Extreme - SpinQ hűtő a fedélzeten Asus Rampage III Extreme SATA III Asus Rampage III Extreme - Core i7 920 Asus Rampage III Extreme - Core i7 920 Asus Rampage III Extreme - hátlapi panel Asus Rampage III Extreme - PCI-E konnektorok Asus Rampage III Extreme Asus Rampage III Extreme Asus Rampage III Extreme Asus Rampage III Extreme Asus Rampage III Extreme Asus Rampage III Extreme Asus Rampage II Extreme - doboz Asus Rampage II Extreme Asus Rampage II Extreme - RAM foglalat Asus Rampage II Extreme - CPU foglalat Asus Rampage II Extreme Asus Rampage II Extreme - kellékek Asus Rampage II Extreme - hátlapi panel Asus Rampage II Extreme - hűtés Asus Rampage II Extreme Asus Rampage II Extreme - hűtés Asus Rampage II Extreme - instant kapcsolók Asus Rampage II Extreme - instant kapcsolók Asus Rampage II Extreme - SATAII Asus Rampage II Extreme Asus Rampage II Extreme Asus Rampage II Extreme Asus Rampage II Extreme - hangkártya Asus Rampage II Extreme - hangkártya Asus Rampage II Extreme - post LCD Thermaltake SpinQ processzorhűtő Thermaltake SpinQ processzorhűtő Thermaltake SpinQ processzorhűtő Thermaltake SpinQ processzorhűtő Thermaltake SpinQ processzorhűtő Thermaltake SpinQ processzorhűtő Thermaltake SpinQ processzorhűtőCímkék:  Asus, Rampage III, Extreme, alaplap, tuning, X58, i7


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva