GeForce GTX 260 216 vs Radeon HD 4870 1GB


Szerző: certamen | Dátum: 2009-03-19 20:58:50 | Rovat: HardverTartalom:


Mitől kerül egy VGA 80.000 FT-ba? Teljesen jogosan merül fel olvasóinkban a kérdés. A válasz sokrétű, mi most csak a lényegi részekre térünk ki:

Az ár (értelemszerűen) legnagyobb részét a GPU és a nyák gyártása adja, de ez önmagában nem indokolná, a szinte megfizethetetlen árat. A vevővel megfizettetik a fejlesztés és a termék felfuttatására szánt marketing költségeit is. Ehhez jön a grafikus mag gyártójának haszna. A költségeket vizsgálva újabb elem, a memória, (bár 1GB GDDR3 ma már nem túl drága) valamint a nyák és az összeszerelés. Ha ezek megvannak, már csak egy hűtés kell a termékre, majd be kell csomagolni és Kínából Európába szállítani.

Természetesen mire Európába ér a kártya, addigra keresztül megy 3-4 cégen, majd idehaza is minimum kettőn. A csúnya áfáról pedig már ne is beszéljünk..

A vásárlót persze nem nyugtatja meg ez a felsorolás, az összeg nem csökken a tények ismeretétől. Talán nem is érdemes ezen rágódni, inkább gondoljon mindenki arra, hogy ennyi pénzért minden, manapság megjelenő játék szaggatásmentesen fog futni, magas felbontások (és képjavítók) mellett is.


Leadtek WinFast GTX 260 Extreme+ és PowerColor PCS+ HD 4870 1GB

Leadtek WinFast GTX 260 Extreme+ és PowerColor PCS+ HD 4870 1GB


Ami a tesztet illeti, nagyon szerencsés helyzetben vagyunk. A bemutatásra és tesztelésre kerülő két kártya ára között mindössze 500 Ft különbség van, így nem kell az árral foglalkoznunk. Adott két termék, elméletileg hasonló képességekkel, azonos áron. Ez egy korrekt versenyhelyzet, lássuk, mit kínál a PowerColor és a Leadtek, ezért az uszkve 80.000 Ft-ért:


vissza

tovább

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva