Dragon Age II - bejelentés utáni botrány


Szerző: Umbra | Dátum: 2010-07-13 10:01:57 | Rovat: JátékA sárkány effektus - leegyszerűsítik a folytatást?


Akinek egy kevés affinitása is van a szerepjátékokhoz az tudja, hogy a műfaj rajongótábora pár esztendeje két felé szakadt. Az akció-RPG pártiak a Mass Effect (vagy a múlt évben megjelent Borderlands) mellett teszik le voksukat, míg a konzervatív gondolkodásúak Kánaánját mai napig a Baldur’s Gate illetve a Planescape: Torment jelenti. A Dragon Age franchise jelentette a visszatérést az utóbbi klasszikusokhoz, ám a pénteki bejelentés korántsem klasszikus eszközök létezéséről ad tanúbizonyságot.


Dragon Age II - bejelentés utáni botrány

Gameinformer - Hawke a címlapon


A Dragon Age II-ben a játékos egy Hawke nevű karakter felett veszi át az irányítást, aki ugyan lehet mágus, zsivány vagy harcos; rasszát nem változtathatjuk meg. A történet 10 évet fog felölelni, miközben nyugtázhatjuk, hogy az első részben meghozott döntéseink valóban kihatással lesznek a másodikban lévő történésekre. A pokol akkor szabadult el, mikor ismertetni kezdték a játék főbb újdonságai, az elhintett morzsák szerint ugyanis azért csökkentik le a lehetőségek számát, hogy teljes szinkront kapjon a program, és, hogy ne kelljen annyit olvasni. Aki pedig egyszer átlépett Baldur kapuján, az innentől kezdve gyakran felemlegette a BioWare tagjainak családi kapcsolatait.


Dragon Age II - bejelentés utáni botrány

Dragon Age 2 - koncepciórajz


Jelenleg úgy néz, ki hogy sikerült lecsitítani a tömeget, és a BioWare kitart álláspontja mellett: mindenképpen megejti a fejlesztéseket. Ezek csoportjába tartozik az állandóan jelen lévő filmszerűség, a szebb vizualitást kínál grafikus motor, a látványra alapozó harcrendszer, no meg az Alpha Protocol-ból ismert dialógustárcsa. Egy dolgot azonban el kell ismerni, valóban érthetetlen, hogy a 3 és fél millió példányszámban elkelt Dragon Age folytatása miért akció-RPG-knek járó reformokat kap. Legközelebb információt és bemutatkozó videót jövő hónap augusztus 17.-én kapunk; a megjelenést pedig 2011. február elsejére datálják.Mert még nincs újabb - Dragon Age: Awakening Launch trailer:


Címkék:  Dragon Age, bejelentés, játék, botrány, Bioware, game


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva