Jelentés a játékipar helyzetéről


Szerző: Sectum | Dátum: 2010-07-06 16:44:16 | Rovat: JátékMájusi böjt - ez a tavasz még a nagyoknak sem kedvezett:


Megjöttek a tavaszi játék eladások statisztikái - melyekből úgy látszik - a legtöbb háztartásnak nem volt elég a húsvét előtti időszak, és bizony legtöbben még májusban sem engedtek a nadrágszíjon. Ez sajnálatos módon, néhány remek játék eladásain is meglátszik. Az áldozatok egyike a Prince of Persia: The Forgotten Sands című része, melynek 8 órás kampánya és alacsony ára úgy látszik sokak számára nem bizonyult elég nyomós indoknak, hogy beszerezzék az Ubisoft legújabb TPS-ét.


Forgotten Sands

Forgotten Sands - a herceg visszatért, de sajnos homok jutott a gépezetbe


Hasonlóképpen járt az időközben kritikailag is megbukott Lost Planet 2, de a Shrek Forever After és szánalmasan gyengére sikeredett Iron Man 2 sem érte el a 200 ezer eladott példányszámot.


A május legnagyobb vesztese egyértelműen a zseniális pszichológiai thriller, az Alan Wake. A Remedy üdvöskéje sokáig készült, Xbox-exkluzívvá vált s csupán kritikai sikereket ért el; éppen ezért a fejlesztőgárda még bele sem kezdett a következő részbe a fennálló anyagi bizonytalanság miatt.


Alan Wake - formabontó mégis visszafogott siker jellemzi

Alan Wake - formabontó mégis visszafogott siker jellemzi


Michael Pachter, a téma szakértője reagált a visszaesésekre: „A befektetőket mindenképp sokkolni fogja a hír, és nem csodáljuk, ha azt fogják állatni, hogy a játékipar jelenleg telített és nincs helye új projektnek. Úgy látjuk, hogy a fejlesztők és a kiadók túl sok többjátékos módozatú programot dobtak piacra a múlt években, ez pedig nagyobb szavatosságot jelent..”


Sőt, Pachter még a Facebook közösségi játékokat is okolja a kialakult helyzetért, ami első hallásra nevetségesnek hathat, ám ha az alkalmi játékosok perspektívájából nézzük az ügyet, akkor kijelentésében lehet némi ráció.Alan Wake trailer:


Címkék:  Alan Wake, Forgotten Sands, eladások, játék, game, facebook


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva