iRobiQ - interaktív hálózati robot


Szerző: Mico | Dátum: 2010-05-25 14:55:19 | Rovat: MultimédiaKényelmet szolgáló „házikedvenc” - videó:


Az újdonsült iRobiQ kisrobot fényes és nagyon aranyos külsejével ragadja meg a figyelmet, majd udvariasságával (kezet ráz és meghajol) és érzelemkifejezésével (szomorú, vidám, boldog stb.) hódít.


A hálózatnak köszönhetően navigációs funkciókkal is rendelkezi, így szabadon mozog, beszélget, és reagál szinte mindenre. Amelyik házba beköltözik, annak a családnak biztosan üde színfoltja lesz.
iRobiQ Interaktív hálózati robot - mindenre használható:


A háztartásban jelenlevő szinte összes eszközt csatlakoztathatjuk rá, például telefont, számítógépet, PDA-t, TV-t, így könnyen és gyorsan végezhetünk adatátvitelt róla, vagy éppen rá.


iRobiQ - interaktív hálózati robot - csatlakozók

iRobiQ - interaktív hálózati robot - csatlakozók


A fején található egy 1,3 MP-es kamera, mellyel fényképeket készíthetünk, illetve mindig szem előtt tarthatjuk kisgyermekünket, anélkül, hogy ott lógnánk a nyakán. Videót is tudunk felvenni vele, s azt rajta keresztül elküldeni családtagjainknak, barátainknak. A fényképeket, videót és minden más egyebet a 7 colos érintés érzékeny LCD kijelzőn tekinthetünk meg, illetve beállításokat is ezen a panelen eszközölhetünk.


iRobiQ - interaktív hálózati robot - csatlakozók

iRobiQ - interaktív hálózati robot - számtalan képességgel


Nincs többé, hogy elfelejtjük valamelyik családtag névnapját, szülinapját. Az iRobiQ erre is gondolt. Betáplálhatjuk az ünnepi dátumokat a robot agyába, és a megfelelő időben hanghatásokkal figyelmeztet az aktuális ünnepre.


Ideális játszótárs gyerekeknek, segítség felnőtteknek:


A gyermekek számára ideális játszótárs és tanulótárs lehet az iRobiQ. Nemcsak szórakoztató tanulóprogramok vannak rajta, hanem mindenféle szórakozásra alkalmas játékok és karaoke is, ami az egész család számára nagyon jó elfoglaltság. A szülőket a robot tájékoztatja az aktuális időjárásról, illetve anyukának segít a főzésben a receptek megmutatásával.


iRobiQ - interaktív hálózati robot - csatlakozók

iRobiQ - interaktív hálózati robot - az egész család barátja


A gyermek és a szülei akkor is beszélhetnek egymással, illetve láthatják egymást, mikor nincsenek egy légtérben, ugyanis a webcamera és a beépített mikrofon segítségével lehetőség van videó telefonálásra is.


A robot specifikációi és ára:


iRobiQ interaktív hálózati robot

Ötféle arckifejezés: boldog, vidám, szomorú, szégyenlős és normális-hétköznapi

TV és Audio kimeneti funkciók

7 colos színes LCD TFT (800x480) érintőképernyő

1,3 MP-es kamera és belső mikrofon

koreai és angol nyelv

2 csatornás sztereó hang

Méret: 450 x 320 x 320

Sebesség: 40cm/sec

Működési idő: 3 óra folyamatos használat (utána töltés szükséges)

Érzékelők: Ultrahangos érzékelő, első IR szenzor, lökhárító szenzor

Felismerés: 3x3 cm-es akadályokat már felismeri, min. 50cm-ről.

Sajnos valószínűleg kicsiny kis hazánkban nem lesz elérhető az iRobiQ, de aki nagyon szeretne hozzájutni úgyis megrendeli. Az azonban biztos, hogy csak koreai és angol nyelvű kiosztásban létezik és 4600 dollárt (kicsivel több, mint 1 millió forintot) kell kiadnunk egy ilyen barátért.
Címkék:  robot, iRobiQ, interaktív


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva