ASRock Game Blaster - 7.1 hang és gigabit LAN kártya egyben


Szerző: Umbra | Dátum: 2012-02-22 10:17:47 | Rovat: Hardver


..az ASRock X79 alaplapjaival együtt jelent meg a gyártó Game Blaster kiegészítője, amit immár önálló termékként is megvásárolhatunk. A Creative Sound Core3D 7.1 CH HD audió, valamint a Broadcom gigabit LAN egységét tartalmazó PCI-E csatolós újdonság természetesen a játékosok kegyeit keresi..Game Blaster - már nem csak az X79 alaplap tulajdonosok kiváltsága:


Érdekes folyamatnak lehetünk szemtanúi, hiszen az ASRock lassan megvalósítani látszik minden vállalat álmát. A valaha olcsó (és nem feltétlen legjobb minőségű) termékeiről ismert cég ugyanis lassanként kitör a korábbi skatulyából és új termékeivel egyre másra okoz pozitív csalódást. A folyamat még valahol az AMD 800-as és Intel P55-ös alaplapok környékén indult, mára pedig oda jutottunk, hogy az ASRock Fatal1ty sorozata önálló gamer alaplap szériává nőtte ki magát.


ASRock Game Blaster - 7.1 hang és gigabit LAN kártya egyben (a kép nagyítható)

ASRock Game Blaster - 7.1 hang és gigabit LAN kártya egyben


Emellett ott vannak még a minőségi HTPC-k és persze a magasabb kategóriás lapok is, mint például az X79 család. Nem véletlenül említettem éppen az X79-et, hiszen pontosan itt mutatkozott be az ASRock Game Blaster, mint kiegészítő komponens. Szerencsére az ASRock-os srácok is belátták, hogy nem akar mindenki X79-et venni, így mindenki számára elérhetővé tették 2-in-1 (hang és lan) kártyájukat.


Az ASRock Game Blaster egy PCI-E sínen csatlakozó cucc, ami egyesíti a Creative Sound Core3D 7.1 CH HD hangkártya, illetve egy Broadcom gigabit LAN adapter előnyeit. Az újdonság használata számos előnyt kínál, minőségben is sebességben egyaránt.


ASRock Game Blaster - 7.1 hang és gigabit LAN kártya egyben (a kép nagyítható)

ASRock X79 Extreme9 és a Game Blaster kártya


Ami a minőséget illeti: talán nem kell különösen ecsetelni egy integrált hangkeltő és a Creative Sound Core3D közti eltérést. (Ha csak a Sound Core3D főbb paramétereit nézzük: Quad Core Audio Processor, THX TruStudio PRO, CrystalVoice, Scout Mode, EAX 5.0, Full Blu-ray Profile 2.0 Audio Decoder Support, 0% CPU terhelés. Sebességben a LAN kártya alakít nagyot; itt is az alaplapi egységtől független, CPU független működést kapunk, garantált gigabit átvitellel és extra alacsony fogyasztási mutatókkal.


A Game Blaster kártya hátlapján négy Jack audio, egy Ethernet, valamit egy-egy optikai hang kivezetés sorakozik. Apró extraként a vas működés közben vörösen „izzik”, így a tempó és a tiszta hangzás mellé szolid világítást is kapunk. Sajnos az árat még nem tudatták velünk, de ismerve az ASRock-ot, biztosan nem fogják kirabolni a vásárlót.A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Asrock P67 PRO3 SE B3 LGA1155 >> 23.980 Ft

Foramax: Asrock P67 Extreme4 Gen3 LGA1155 >> 43.390 Ft

Bluechip: ASRock X79 Extreme3 LGA2011 >> 60.550 Ft

Foramax: Asrock Z68-PRO3 LGA1155 >> 29.310 Ft

Címkék:  ASRock, Game Blaster, Creative, Sound Core3D, LAN


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva