Pentax Optio WG-2 (GPS) - 16MP-es víz és porálló kamerák


Szerző: Umbra | Dátum: 2012-02-09 17:09:23 | Rovat: Multimédia


..kirándulás, túrázás, szánkózás és mindenféle kültéri elfoglaltságok esetén a fényképezőgép óhatatlanul is nagyobb veszélynek van kitéve. Persze ha olyan 16MP-es, por, víz és ütésálló kamerát vásárolunk, amilyen a Pentax Optio WG-2, akkor nem érhet minket kellemetlen meglepetés..Szinte mindent kibír, közben remek, nagyméretű fotókat és videókat készít:


Aki szereti az aktív életet és ezt főleg a városon kívül képzeli el, annak jó társa lehet a Pentax Optio WG-2. Az új kamera víz, por, ütés és nyomásálló, ami azért hegymászáskor, síeléskor, szánkózáskor, kiránduláskor és mindenféle kültéri programokkor hasznos lehet. Az már más kérdés, hogy síelés közben, a fekete pályán száguldva nem feltétlen akar mindenki fotózni és videózni, de ha mégis erre van igényünk, a Pentax segít a megvalósításban.


Pentax Optio WG-2 (GPS) - 16MP-es víz és porálló kamerák (a kép nagyítható)

Pentax Optio WG-2 - víz, sár, fagy - mindent kibír


Az immár második generációs Optio WG-2 kamerák legfontosabb képessége, hogy szint minden környezeti hatást jól tolerálnak. A vizet 12 méteres mélységig viselik, de a leejtés sem okoz gondot (1.5 méteren belül legalábbis) és akár 100 kiló teher sem roppantja össze a vázat. Mindezt mínusz 10 fokig garantált működés és porálló bevonat teszi teljessé. Azért a strapabírás mellett a gyártó hardveres és szoftveres oldalon is sokat kínál: 16MP-es CMOS szenzor, 1080p (30fps) videó rögzítés, 5x optikai zoom és 3”-os LCD kijelző.


Pentax Optio WG-2 (GPS) - 16MP-es víz és porálló kamerák (a kép nagyítható)

Pentax Optio WG-2 fényképezőgép


Az objektívet megtartották az előző verzióból; 28-140 mm gyújtótávolsággal és f/3,5-5,5 fényerővel fotózhatunk. ISO érték 125 és 6400 között állítható. Belső memóriából alap esetben 88 MB jár, viszont SD/SDHC és SDXC kártyákkal kedvünkre bővíthetjük a kapacitást. Az Li-ion akkumulátor elvileg 260 fényképre elegendő egyetlen feltöltéssel. Az elkészült képeket és videókat USB 2.0-n küldhetjük a számítógépre, vagy a HDMI kimenet révén egyből a TV-n is megnézhetjük.


Pentax Optio WG-2 (GPS) - 16MP-es víz és porálló kamerák (a kép nagyítható)

Pentax Optio WG-2 GPS fényképezőgép


Extra adalék, hogy az érzékelő mellé hat fehéren világító LED-et is beszerelt a gyártó, így sötétben a távolabbi dolgokat a vaku, a közelieket pedig a LED világítja meg. A Pentax Optio WG-2 kétféle kivitelben rendelhető, GPS egységgel és a nélkül. A GPS-es modellek narancs és fehér, míg a sima változatok fekete és vörös színben kerülnek forgalomba. Az újdonságok ára 350 és 400 dollár.
Címkék:  Pentax, Optio, WG-2, 16MP, kamera, fényképező, vízálló


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva