Logitech Touch Mouse M600 - érintés vezérelt egér


Szerző: Umbra | Dátum: 2012-02-09 11:08:55 | Rovat: Hardver


..az okostelefonok és tabletek terjedésével egyre gyakrabban találkozunk érintő felületekkel, sőt, a felhasználók egy része szívesebben navigál tapogatással, semmint kattintással. A Logitech jóvoltából már asztali PC-n és laptopon is használhatunk érintésvezérlést, a Touch Mouse M600 segítségével..Egyre népszerűbbek az érintéssel vezérelhető eszközök:


Manapság már tényleg rengeteg helyen találkozhatunk érintésvezérelt termékekkel, elég ha csak a számítógép környékén nézünk körül. Ott vannak az All-in-one gépek, az okostelefonok, a tabletek, de már számos nyomtató kijelzője is tapogatható. Persze ha kimozdulunk otthonról, akkor is összefutunk mindenféle tapicskolós megjelenítővel, például a bankban sorszám kéréskor, a plázában az információs falon és még a gyorsétteremben is érintőképernyőn kérdeznek minket arról, hol találkoztunk a cég nevével. Ilyen ütemű terjedés mellett nem csoda, hogy a periféria gyártók is szimpatizálnak a technológiával, legutóbb a Logitech mutatott be érintő felülettel ellátott egeret.


Logitech Touch Mouse M600 - érintés vezérelt egér (a kép nagyítható)

Logitech Touch Mouse M600 - érintés vezérelt egér (a kép nagyítható)

Logitech Touch Mouse M600 - érintés vezérelt egér (a kép nagyítható)

Logitech Touch Mouse M600


A Logitech Touch Mouse M600 formáját tekintve tényleg egér, sőt, hagyományos társaihoz hasonlóan lézeres érzékelőt használ. Igazi érdekességét az adja, hogy nincsenek rajta gombok, ezeket a tapintásra reagáló felület helyettesíti. Todd Walker, a Logitech márkamenedzsere erről így nyilatkozik: „Sokunk számára e készülékek irányítása immár teljesen magától értetődő készséggé vált. A Logitech Touch Mouse M600 megalkotásakor is az érintőképernyők népszerűsége lebegett a szemünk előtt: létrehozni az eszközt, amivel a digitális világban természetes módon és ösztönös mozdulatokkal navigálhatunk.”


Az M600 további extra szolgáltatásokkal és előnyökkel is bír, ezek közül az első, hogy jobb és balkezesek egyaránt ugyanolyan kényelmesen használhatják. Ujjainkkal lehet kattintani és scrollozni is, a Logitech Set Point szoftver segítségével pedig a kattintási területek könnyedén felcserélhetőek. A görgetés lehet azonnali, folyamatos vagy szabad, annak megfelelőem, mi áll legközelebb felhasználási szokásainkhoz. Természetesen a Logitech Touch Mouse M600 vezeték nélküli rágcsáló, a számítógéphez Unifying vevőegységgel csatlakozik.


Logitech Touch Mouse M600 - érintés vezérelt egér (a kép nagyítható)

Logitech Touch Mouse M600 - érintés vezérelt egér (a kép nagyítható)

Logitech Touch Mouse M600 - érintés vezérelt egér (a kép nagyítható)

Logitech Touch Mouse M600 - munkára készen


Amolyan extra adalék, hogy a Logitech Touch Mouse M600 a CES Innovations 2012 Design and Engineering Awards Honoree periféria kategóriájának díjazottja. A tudás és a díj ismeretében talán a vételár sem okoz meglepetést, amit a gyártó 23.990 Ft-ban állapított meg. A hivatalos értékesítés még ebben a hónapban megkezdődik.A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Logitech Wireless Touchpad >> 12.550 Ft

Computermode: Ozone Radon 5k - 5600Dpi >> 11.887 Ft

Foramax: Cooler Master Inferno SGM-4000 >> 13.610 Ft

Bluechip: Logitech MX Air USB lézeres >> 25.840 Ft

Computermode: Mionix Naos 5000 egér >> 16.053 Ft

Foramax: Razer Imperator 6400DPI 2012 >> 20.440 Ft

Címkék:  Logitech, Touch, M600, egér, érintés, érintő, vezeték nélküli


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva