Kingston Technology - memóriapiaci előrejelzés 2012


Szerző: Sectum | Dátum: 2012-01-18 14:43:29 | Rovat: Hardver


..A Kingston Technology közzétette 2012-es memóriapiaci várakozásait. A gyártó sajtóközleménye kitér az SSD-k rohamos terjedésére, a Gamer szekció erősödésére, valamint a tablet és ultrabook PC-k kínálta lehetőségekre. Most úgy tűnik, hogy 2012-ben minden a Kingston kezére játszik..Sajtóközlemény (Kingston Technology):


Kingston Technology - memóriapiaci előrejelzés 2012 (a kép nagyítható)

„A Kingston Technology 2012-re szóló piaci előrejelzései választ adnak az adatvesztés elkerülésének, az SSD-technológia terjedésének, a táblagép- és okostelefon-eladások robbanásszerű növekedésének és a nagysebességű adatmásolás kérdéseire

A Kingston Technology, a világ vezető független memóriagyártó vállalata nyilvánosságra hozta a 2012-es évre vonatkozó, memóriapiaccal kapcsolatos előrejelzéseit és várható trendjeit. Az alábbiakban a vállalat elnöke és egyben társalapítója John Tu nyilatkozik a memóriapiac 2012-ben várható alakulásáról: egyebek mellett az SSD-technológia tömeges elterjedéséről, a globális adatvesztés elkerülésének legjobb módszereiről és a fogyasztók személyes adattárolási szokásainak fejlődéséről.

Az SSD-alapú tárolás fordulóponthoz érkezett - 2011-ben a mozgóalkatrész nélküli meghajtók eladási rátái folyamatosan növekedtek. Az SSD már nem felsőkategóriás, hanem alapvető fontosságú fejlesztésnek számít. A Kingston technológiai úttörőként a vásárlók számára könnyen fejleszthető és alkalmazható megoldásokat kínál, melyeket különösen jól jellemeznek a V200 család bővítési csomagban értékesített megoldásai és versenyképes árai. A gyártók erőfeszítései várhatóan meghozzák az áttörést, a bűvös 1 USD/GB-os szint elérését az SSD piacon.

A tavaly őszi thaiföldi árvízkatasztrófa a merevlemez-meghajtók piacát is komolyan érintette, ami várhatóan 2012 első felében még éreztetni fogja hatását. Így növeli a számítógépgyártók - különösen az ultrabookgyártók - SSD-igényét. Emiatt pedig a vállalati szektorban is intenzívebb átrendeződésre lehet számítani a megbízhatóbb, hosszabb távú befektetési megoldások irányába. Mivel az SSD magasabb befektetési megtérülést fog jelenteni a teljesítmény és a tartósság terén, a vállalatok számára az SSD válik majd a legjobb fejlesztési lehetőséggé régi rendszereik fejlesztése és felújítása kapcsán. Úgy gondoljuk, hogy 2012 második felében tanúi lehetünk majd egy fordulópontnak az SSD tömeges alkalmazása terén.

A táblagépek és ultrabookok tárolási dilemmái – Az előrejelzések szerint a tabletek globális forgalma 2015 végére eléri a 326,3 milliós darabszámot. A kiváló minőségű tartalmak mobileszközökön történő használatának terjedése felkelti az igényt a kiegészítő tárhelyek iránt. Azon fogyasztóknak, akiknek táblagépei nem tartalmaznak a tárhely növelésére alkalmas kártyameghajtókat, már most tárolási korlátokkal kell szembesülniük. Ez a probléma új igényt teremtett a Vezeték nélküli tárhelynövelő eszközök, mint például a Kingston Wi-Drive iránt. Ezek az eszközök nem csupán az adatok tárolásának és elérésének egyszerű, vezeték nélküli módját kínálják, hanem média megosztást is lehetővé tesznek egyszerre akár több felhasználóval.

A tárhelynövelést biztosító kártyahelyekkel rendelkezők számára a Kingston számos megoldást kínál az igényeknek megfelelően, a nagy kapacitású microSDHC- és SDHC-kártyáktól a kisméretű USB -meghajtókig (mint amilyen például a DataTraveler Micro). Az összes ilyen megoldás az okostelefonok és táblagépek piacára készült.

A nagy teljesítményű memóriák növekedését a PC-játékok és az overclocking hajtja – A Jon Peddie Research szerint a játékok megszállottjainak kifejlesztett hardverek világpiaca 2012-ben 6%-kal fog növekedni, és eléri a 34 milliárd USD forgalmat. Ez a tendencia már most is érződik: az EMEA-térségben a HyperX nagy teljesítményű memóriatermékek forgalma 60%-kal nőtt 2011-ben.

Az Intel X79 processzorának megjelenése a piacon tapasztalható memóriaigények új, magasabb szintjét jelzi. Különösen a négycsatornás technológia kapacitása miatt számíthatunk arra, hogy a JEDEC hivatalossá teszi az 1600 MHz-es órajelet 2012-ben, ez pedig azt jelenti, hogy több felhasználó dönt majd a fejlesztés mellett. Az idei évben várhatóan átlagossá válik a 4 GB-os átlagos memóriakapacitás. A nagy teljesítményű számítástechnika egy növekvő ágazat, és mi arra biztatjuk partnereinket, hogy továbbra is fókuszáljanak erre a területre.

Az adatvesztés elkerülése és az adatbiztonság feltételei – A bizalmas adatok elvesztése aggodalomra ad okot. A Ponemon Institute és a Kingston Technology által nemrégiben végzett felmérés igazolta, hogy a vállalatok szükségét érzik a biztonságosabb USB-termékek és irányelvek bevezetésének. Mindazonáltal nem alkotnak megfelelő biztonsági stratégiákat az USB-eszközökre vonatkozóan és nem helyeznek kellő hangsúlyt az adatvédelmi házirendek betartatására. A biztonságos USB-eszközök a megoldásnak csak egy részét jelentik. Létfontosságú a végpontok biztonsága, a bevált gyakorlatoknak megfelelő házirendek és eljárások bevezetése, valamint a személyzet oktatása. Az adatvesztés elkerülése a szervezetek számára 2012-ben csak akkor lehetséges, ha megvalósítják és szigorúan betartatják a technológia, a megfelelőség és a helyes magatartás biztonsági háromszögét.

Szerverek – A Gartner 7 százalékos növekedést jósol a szerverpiacon, és még ennél is nagyobb, 22 százalékos bővülést vár Kelet-Európában ezen a téren. A Kingston úgy látja, a szervezetek a hagyományos OEM szerver-forgalmazóktól beszerezhető megoldások helyett egyre inkább a saját igények szerint összeállítható szerverek felé fordulnak, és a vállalat felkészült arra, hogy partnereivel karöltve kielégítse az ehhez szükséges memóriamodulok iránti igényeket.

Az SSD egyre nagyobb teret fog nyerni a szerverek és az adatközpontok piacán, és elkezdi leváltani az előzőleg használt HDD-ket. Az energiahatékonyság és teljesítményoptimalizálás iránti igények következtében ebben a szektorban várhatóan az SSD minősül a legfontosabb beruházásnak a 2012-es évben.

Összegzés – 2011 példátlan év volt, és a jelentkező gazdasági nehézségek minden bizonnyal kihívást jelentenek majd 2012-ben is. A Kingston Technology azonban számos vihart túlélt már, és így tesz a jövőben is: a helyes, megbízható üzleti etika alapjaira építve fokról fokra erősödni fog. 2012 számos lehetőséget tartogat, és mi a Kingston Technology-nál bízunk benne, hogy partnereinkkel közösen képesek leszünk maximálisan kihasználni ezeket.”
A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Kingston SSDNow V200 64GB >> 27.130 Ft

Bluechip: Kingston DDR3 1600MHz 4GB >> 7.720 Ft

Foramax: Kingston 16GB R500 Pendrive >> 8.490 Ft

Bluechip: Kingston WI-DRIVE 16GB >> 19.350 Ft

Bluechip: Kingston SH100 120GB HyperX >> 66.940 Ft

Foramax: Kingston 4GB DDR3 1600MHz HyperX >> 8.990 Ft

Címkék:  Kingston, memória, RAM, SSD, pendrive, 2012, trend


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva