ASUS RT-N66U és EA-N66U - látvány és sebesség, kéz a kézben


Szerző: Umbra | Dátum: 2012-01-16 19:19:56 | Rovat: Hardver


..az ASUS hazánkban nem tud és nem is akar a versenyezni a TP-LINK áraival, ami érthető. Inkább prémium képességekkel és egyedi kinézettel felruházott hálózati eszközöket kínálnak. Két WiFi újdonságuk az RT-N66U router (az okos) és az EA-N66U Ethernet adapter (a különleges)..Elképesztő sebesség vezeték nélkül, hozzá pedig egy futurisztikus adapter:


Az ASUS 2010 őszén mutatta be az RT-N56U, majd nagyjából egy évre rá az RT-N53U vezeték nélküli routerét. Mind a két megoldás egyedi funkciókat, remek sebességet és egy addig nem látott design vonalat indított útjára. A gyártó úgy tűnik elégedett a két modell szereplésével, hiszen az ASUS RT-N66U kétsávos vezeték nélküli gigabites router folytatja a hagyományokat. Az újdonság egyben választ ad arra a kérdésre is, hogy az ASUS kivel szeretne versenyezni a hálózati eszközök piacán (lényegében senkivel, az egyedi design és a képességek tárháza teljesen elkülöníti őket a mezőnytől).


ASUS RT-N66U és EA-N66U - látvány és sebesség kéz a kézben (a kép nagyítható)

ASUS RT-N66U és EA-N66U - látvány és sebesség kéz a kézben (a kép nagyítható)

ASUS RT-N66U és EA-N66U - látvány és sebesség kéz a kézben (a kép nagyítható)

ASUS RT-N66U kétsávos vezeték nélküli gigabites router


„Az RT-N66U kétsávos, vezeték nélküli gigabites router extrém hálózati sebességgel és lefedettséggel gondoskodik a legjobb vezeték nélküli játékélményről. Ez valójában két router egyben, amely két külön, a 2,4, illetve 5 GHz-es tartományban megvalósított 450 Mbps sebességű sávot kombinálva akár 900 Mbps elérésére is képes.

A vezeték nélküli hatótávolság kiterjesztését nagy teljesítményű 26, dBm-es Wi-Fi erősítők segítik. Mindehhez az ASUS új, felhasználóbarát felülete társul, amely a nagyszerű szolgáltatásokat mindenki számára kényelmesen kezelhetővé teszi.”


ASUS RT-N66U és EA-N66U - látvány és sebesség kéz a kézben (a kép nagyítható)

ASUS RT-N66U és EA-N66U - látvány és sebesség kéz a kézben (a kép nagyítható)

ASUS RT-N66U és EA-N66U - látvány és sebesség kéz a kézben (a kép nagyítható)


A sajtóközlemény külön kiemeli a 900 Mbps átviteli sebességet, ami bizony még vezetékes módban is kellemes lenne, nem hogy WiFi-n keresztül. Mindez jól kamatoztatható 3D HD videók továbbításakor, fájlmegosztáskor és persze játék közben is. Fontos képesség a nyolc SSID lehetősége, hiszen így akár hat különböző vendéghálózat is létrehozható.


További extra adalék az ASUSWRT vezérlőpult: „Az RT-N66U az első olyan router, amely az ASUS új, továbbfejlesztett felhasználói felületét használja. Az alapvető Wi-Fi beállítások előre meg vannak adva, így ha rácsatlakozik az alapértelmezett vezeték nélküli hálózatra, akkor az eszköz automatikusan egy webes beállítóoldalra irányítja át a böngészőt. Az ASUSWRT vezérlőpulton a felhasználók kényelmesen áttekinthetik és módosíthatják a beállításokat, a letöltéskezelő lehetővé teszi a fájlok letöltését akkor is, ha a PC ki van kapcsolva, valamint módot ad a mobileszközök – például táblagépek, okostelefonok – távoli felügyeletére.”ASUS RT-N66U és EA-N66U - látvány és sebesség kéz a kézben (a kép nagyítható)

Hypergyors routerünk már van, már csak egy adapterre lesz szükség, amivel profitálhatunk a 900 Mbps sebességből. Itt jön képe az ASUS EA-N66 kétsávos, vezeték nélküli Ethernet adapter. A termék persze nem csak ilyen módon használható, hanem repeater (jelismétlő) és access point (hozzáférési pont) módokkal is rendelkezésre áll.

Az IEEE 802.11 n kompatibilis EA-N66 akár 450 Mbps-os sebességgel is képes csatlakozni, bár ez még nem a remélt 900 Mbps, azért az irány nem rossz. A célpiacot az ASUS így jelölte meg: „Az RT-N66U-tal párosítva az EA-N66 hihetetlen hálózati sebességet és lefedettséget nyújt a többszereplős játékokhoz.”Használatkor választhatunk a 2,4 vagy 5 GHz-es tartományból, azonban ez mind nem érdekes. A lényeg a külcsín, amit az ASUS piszok jól eltalált. A piramisra emlékeztető EA-N66 lehetne egy sima 56-os WiFi adapter is, akkor felkeltené a vásárlók érdeklődését.


ASUS RT-N66U és EA-N66U - látvány és sebesség kéz a kézben (a kép nagyítható)

ASUS USB-N53 - USB-s WiFi hálózati csatoló


Aki esetleg nem vágyik ennyire extravagáns hálózati kártyára, annak a sokkal szolidabb, de az N53 / N56 / N66 családhoz illeszkedő USB-N53-at javasolja a gyártó. A szintén kétsávos, Wireless a/b/g/n szabványú N53 USB-n kapcsolható a számítógéphez. Az ASUS gondolt a notebook és netbook tulajdonosokra is, nekik toldó-kábelt mellékelnek, mellyel a zsúfolt USB aljzat környéke tehető kicsit szellősebbé.A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: ASUS RT-N12 WiFi Router >> 15.020 Ft

Foramax: ASUS RT-N10 Wlan Router >> 7.730 Ft

Bluechip: ASUS RT-N13 WiFi Router >> 22.000 Ft

Foramax: ASUS RT-N56U 300Mbps Router >> 42.660 Ft

Címkék:  Asus, RT-N66U, EA-N66U, router, hálózat, WiFi, ethernet


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva