Samsung Galaxy Ace Plus - 2012 tavaszától lesz kapható


Szerző: Umbra | Dátum: 2012-01-06 15:59:00 | Rovat: Multimédia


..a Samsung mai sajtóközleményében tudatta, hogy 2012 tavaszától Magyarországon is elérhető lesz a Samsung Galaxy Ace Plus okostelefon, a Ace erősebb változata. Sajnos az erősítés csak a kijelző méretét (3,65”), a CPU-t (1GHz) és a memóriát (512MB) érintette, a felbontás és az akkumulátort nem..Pozitív és negatív irányban is változott az Ace utódja, a Galaxy Ace Plus:


Több helyen is éles kritikát kapott a Samsung Galaxy Ace Plus okostelefon, mely 2012 tavaszától hazánkban is elérhető lesz. A kritika főleg arra alapoz, hogy az új készülék hiába rendelkezik nagyobb kijelzővel, ha a felbontás nem változott és az új processzor mellé sem társul hosszabb üzemidőt biztosító komolyabb akkumulátor.


Bár a kritikai észrevétel lényegében jogos, azért a Galaxy Ace Plus nagyon sokat fejlődött. Az elődhöz képest 800 MHz-ről 1000 MHz-re gyorsult a CPU, és a belső memória mérete is megnőtt, 276 MB-ról 512 MB-ra. További pozitívum, hogy tárhelyből 158 MB helyett immár 3GB várja a zenéket és filmeket ( 2GB az multimédia tartalmaknak és 1GB az alkalmazásoknak). Akinek még ennyi hely sem elég, az MicroSD kártyával akár 32GB-tal is megtoldhatja a keretet.


Samsung Galaxy Ace Plus - 2012 tavaszától itthon is (a kép nagyítható)

Samsung Galaxy Ace Plus - 2012 tavaszától itthon is elérhető lesz


A kijelző 3,5”-ról 3,65”-ra hízott, viszont a felbontás marat 320x480 pixel, vagyis „pixelesebb” képet kapunk. Az akkumulátor kapcsán negatívum, hogy 1350 mAh helyett már csak 1300 mAh-ból gazdálkodik a készülék, így ha a Samsung nem végzett valami frenetikus optimalizációt, akkor csökken az eredeti Ace-hez viszonyítva csökken az üzemidő.


Nem változott a kamera, ami továbbra is 5MP-es állóképek rögzítésére képes, videózni WVGA felbontásban (480x800) tudunk. Szoftveres oldalon komoly előrelépés történt, az Android Gingerbread operációs rendszer (2.3), valamint a Samsung TouchWiz felület révén a Samsung Galaxy Ace Plus gyorsabb és hatékonyabb, mint elődje.


Samsung Galaxy Ace Plus user interface (blog.gsmarena)


„A készülékben számos új funkció is megtalálható, például a felhasználók ezentúl zenelejátszás közben is láthatják, melyik szám lesz a következő. Beállítható továbbá a hívások elutasítása esetén küldött automatikus SMS, illetve tiltólista azok számára, akiknek a hívása nem kívánatos. A készülék további újdonsága a ThinkFree alkalmazás, amely lehetővé teszi az Office dokumentumok olvasását és szerkesztését is.

A GALAXY Ace Plus telefonon elérhető a Samsung Social Hub és Music Hub, illetve telepíthető a ChatON szolgáltatás is, amellyel bármilyen okostelefonos platformon levő felhasználókkal lehet csevegni, vagy tartalmakat megosztani. Mindehhez ráadásul a tulajdonosok felhasználónevek helyett a telefonszámaikat használhatják önmaguk azonosítására.”
- Samsung sajtóközleményAmi az árakat illeti, egyelőre annyit árult el a koreai gyártó, hogy a Galaxy Ace bevezető árához hasonlóan vezetik be az újdonságot. Ez előfizetéssel akár 10-20.000 forintos (egész kellemes) árat is jelenthet, viszont kártya függetlenül legalább 60-80.000 Ft-ot kell a boltban hagynunk.

Címkék:  Samsung, Galaxy, Ace Plus, okostelefon, telefon, 1GHz, Android


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva