Kingston Wi-Drive - vezeték nélküli iPad / iPhone háttértár


Szerző: Sectum | Dátum: 2011-12-14 18:27:18 | Rovat: Multimédia


..néhány szóval már kitértünk a Kingston vezeték nélkül működő Wi-Drive háttértárolójára, azonban a részletes ismertetés eddig elmaradt. Most megmutatjuk, hogy néz ki és hogyan működik az egyszerre akár három iPad / iPhone / iPod touch készülék kiszolgálására is alkalmas Kingston Wi-Drive..Akkumulátoros, vezeték nélkül működő tartalom megosztó Apple gépekhez:


Módosabb családokban és baráti körökben könnyen előfordulhat, hogy egyszerre több Apple termék is feltűnik egy időben. iPad, iPhone és iPod Touch - mindannyian ismerjük ezeket a készülékeket, valamint a hozzájuk tartozó kismillió kiegészítőt is. Most egy ilyen kiegészítőről lesz szó a Kingston Wi-Drive képében. Nem véletlenül kezdtem a cikket azzal, hogy egyszerre több i készülék is előfordulhat egy helyen, ugyanis a Wi-Drive képes vezeték nélkül kiszolgálni azokat zenével, videóval, képekkel.


Kingston Wi-Drive - vezeték nélküli iPad / iPhone háttértár (a kép nagyítható)

„A diszkós haverjaid a rocker barátaid hosszú haját tépik, ha azt kell eldönteni a házibuliban, melyik zenére lehet jobban tombolni. A családi rendezvényeken pedig egyszerre kell megmutatni az összes, fél éve ígérgetett fényképet a nagyszülőknek, miközben a megfelelő szórakoztatás hiányában szenvedő kiskorúakat úgy kell lerángatni a csillárról. S ha már a gyerekek lekötéséről van szó, minden szülőnek eszébe jutnak a hosszú családi autóutak, ahol a sofőr csak valami jó zenére vágyna, de a hátsó ülésről ötpercenként érkeznek a „Mikorérünkmárodaaaa?”-jellegű érdeklődések, ezért muszáj valamivel elszórakoztatni a gyerekeket is.

Szerencsére a Kingston Wi-Drive segítségével mindenkinek könnyen megadhatjuk, amire vágyik. A vezeték nélkül használható, saját akkumulátorral rendelkező, hordozható tárhely segítségével bárhová magaddal viheted a kedvenc szórakoztató tartalmaidat, legyen szó akár filmekről, videókról, fényképekről vagy egyéb dokumentumokról. És ez még nem minden! Ezeket a fájlokat egyszerre három Apple készülékről is el lehet érni.

Így aztán nem okoz problémát, hogy egyszerre mutogassuk a családi fényképeket és a vicces videókat a nagyszülőknek, illetve a gyerekeknek. Az autóutakhoz az összes létfontosságú információt elég egyetlen Wi-Drive-ra rámenteni, hogy mindenki meglelje a magáét. A hátsó ülésen mehet a szünidei matiné egy iPad-en, a sofőr hallgathatja a kedvenc zenéit az autós dokkolóba állított iPod-ról, miközben a navigátor a mobilján böngészheti az előre eltárolt utazási információkat. Egy, a megfelelő zenékkel telerakott Wi-Drive képes garantálni a békét a különböző ízlésű barátokat felvonultató házibulin is - feltéve, hogy mindenki hozott magával fülhallgatót az iPod vagy iPhone mellé.”
- Kingston sajtóközlemény.Ennyi olvasmányos infó után kicsit szárazabb téma: technikai paraméterek. A Kingston Wi-Drive Wi-Fi-n keresztül kommunikál a rácsatlakoztatott iPad / iPhone / iPod masinákkal. A titkosításról WPA/WEP gondoskodik. Természetesen nem minden i készülék jöhet szóba, de a modernebb változatok mind rajta vannak a támogatási listán: iPad, iPhone 3G/3GS/4, iPod touch (3G is limited to iOS4.2.1+). További fontos tudnivaló, hogy a Wi-Drive egészen kis helyen elfér, mérete ugyanis 121.5 x 61.8 x 9.8 mm.


Kapacitását illetően az újdonság 16 és 32GB méretben érhető el, de hamarosan megjelenik a 64GB-os verzió is. Használati idő alapján is kifogástalan a szerkezet, akár 4 órán át is képes a folyamatos működésre, egyetlen feltöltéssel. A támogatott formátumok között szerepelnek az AAC, MP3, WAV hangok, m4v, mp4, mov, Motion JPEG (M-JPEG) videók, jpg, bmp, tiff képek és pdf, doc, docx, ppt, pptx, txt, rtf, xls dokumentumok.


Kingston Wi-Drive - vezeték nélküli iPad / iPhone háttértár (a kép nagyítható)

Kingston Wi-Drive - vezeték nélküli iPad / iPhone háttértár


A Wi-Drive amúgy nem csak adathordozásra és megosztásra használható, ugyanis lehet róla Wi-Fi-n törölni, másolni és email csatolmányt is küldeni. Egyedüli negatívumként az 1 éves garanciaidőt említhetjük, na de egy akkumulátoros termék esetén ne legyünk telhetetlenek. A Kingston Wi-Drive ára 16GB kivitelben 18.000, 32GB-os méretben pedig 30.000 Ft környékén alakul.
Címkék:  Kingston, Wi-Drive, Wi-Fi, Apple, iPad, iPhone, adat, tároló, háttértár


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva