A.C.Ryan Veolo - multimédia központ Android rendszerrel


Szerző: Umbra | Dátum: 2011-11-28 14:44:32 | Rovat: Multimédia


..a média lejátszók piacán ismert és közkedvelt mára az A.C.Ryan, legújabb termékük pedig további rajongókat szerezhet a cégnek. A Veolo egy olyan média lejátszó, ami a filmek mellett biztosítja az internet és számtalan alkalmazás elérését, elsősorban Android 2.2 rendszerének köszönhetően..Android operációs rendszer - már nem csak telefonon és tableten:


Eddig, ha az Android került szóba, szinte biztosra vehettük, hogy valamilyen okostelefonról, vagy tabletről volt szó. Eddig. Az A.C.Ryan szerint ugyanis az Android tökéletesen megfelel médialejátszó üzemeltetésére is, némi átalakítás után. Lényegében a Veolo kapcsán az A.C.Ryan nem tett mást, mint ötvözte az okostelefon egyszerű használatát egy standard HD média lejátszó képességeivel. Az eredmény tetszetős: áramvonalas doboz és hozzá egy nem mindennapi távirányító.


A.C.Ryan Veolo - multimédia központ Android rendszerrel


Az ötlet amúgy nagyban hasonlít az Xtreamer Ultra projectre, két apróbb különbséggel. Az egyik maga az operációs rendszer, a másik pedig a távirányító. Ez utóbbi amúgy a Veolo talán legnagyobb erőssége, hiszen távvezérlő, billentyűzet és pointer egyben. Az egyik oldalán találjuk a főbb vezérlő gombokat, viszont kicsit kopasznak tűnik az alsó rész. Ennek magyarázata egyszerű, a távirányítót giroszkóppal vértezték fel, így számos funkciót a úgy érünk el, hogy a levegőben hadonászunk. A távvezérlő hátlapján laknak a standard billentyűzet gombok, betűkkel, számokkal, space-szel együtt. Amennyiben fimet néznénk, vagy zenét hallgatnánk, akkor a vezérlő sivárabb felel, internetezéskor pedig a gombokkal jobban megrakott oldala játszik.


Maga a Veolo, mint központi egység a gyártó olvasatában egy „Smart Android Hub for your TV”. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy FullHD média lejátszó, hálózati közvetítő és nettop funkciókat is képes betölteni egy személyben. Az említett Android operációs rendszer egy 2.2-es Froyo, ami tökéletesen elég arra, hogy HTML5 weblapoktól kezdve a Flash videókon át a Chrome V8 JavaScript támogatásig mindenhez hozzáférjünk az interneten. Természetesen rendelkezésünkre áll majdnem a teljes Android Market alkalmazás kínálat is.


Lenovo IdeaCentre Q180 nettop: Product Tour


Média lejátszóként a Veolo pont úgy viselkedik, mint bármelyik más hasonló eszköz, ismeri az AAC / FLAC / MKA / MP3 / OGG / WAV / WMA / MPEG 1/2/4 / MP2 / M4A RA-COOK / RA-Lossless / DRA / RealAudio 4/5/6/8/9/10 / TTA / AC3 / APE audió formátumokat, megbirkózik az ASF / AVI / DAT / FLV / M2T / M2TS / MKV / MOV / MP4 / MPG / MPEG / RM RMVB / TP / TRP / TS / VOD / WMV / MTS / M1V / M2V / M4V / 3GP / F4V M2P / 3G2 videó fájlokkal, valamint a BMP / GIF / JPG / JPEG / PNG képekkel és ASS / SSA / IDX+SUB / PGS / SMI / SRT / SUB feliratokkal.


Az ACR-VE91200 kódnéven futó A.C.Ryan Veolo mérete 150 x 114 x 36 mm, súlya 375 gramm. Belsejében 1GHz ARM Cortex-A9 CPU, 512 MB RAM, 4GB NAND Flash, valamint 3D grafikus gyorsítást és OpenGL ES-t támogató VGA lapul. A tárolásra szánt memória mennyiségét kétféleképpen bővíthetjük: SD és SDHC memóriakártyákkal 32GB-ig, valamint külső USB tárolóval 2TB-ig. Az internet elérést Gigabit 10/100/1000Mbps vezetékes és Wireless 802.11 b/g/n hálózati adapter szolgálja. (Teljes specifikáció ITT érhető el.)


A.C.Ryan Veolo - multimédia központ Android rendszerrel (a kép nagyítható)

A.C.Ryan Veolo - multimédia központ Android rendszerrel (a kép nagyítható)

A.C.Ryan Veolo - multimédia központ Android rendszerrel (a kép nagyítható)

A.C.Ryan Veolo - multimédia központ Android rendszerrel


Az A.C.Ryan Veolo ára 200 euró, ami tartalmazza a média centert, a HDMI 1.3 kábelt, a multifunkciós távirányítót (ez ebbe való AAA elemeket), az 5V-os adaptert és a használati utasítást. A gyártó ígérete szerint már november végétől elérhető lesz a termék, tehát napokon-heteken belül találkozhatunk vele idehaza is.A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Dune HD Lite 53D média lejátszó >> 42.070 Ft

Computermode: A.C.Ryan Playon!HD2 Mini >> 33.050 Ft

Foramax: Wayteq MP-500 medialejátszó >> 14.200 Ft

Bluechip: Eminent EM7080 média lejátszó >> 34.130 Ft

Computermode: A.C.Ryan Playon!HD 1TB >> 46.825 Ft

Foramax: ASUS HDP-R1 O!PLAY media player >> 24.770 Ft

Címkék:  A.C.Ryan, Veolo, Android, internet, HD, lejátszó, player, média


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva