Antec Eleven Hundred - nehézsúlyú Gamer torony


Szerző: Umbra | Dátum: 2011-11-23 17:30:00 | Rovat: Hardver


..néhány héten belül elérhető lesz az Antec óriási, főleg játékosoknak és teljesítményigényes felhasználóknak készült számítógépháza, az Eleven Hundrend. Az XL-ATX méretű alaplapok befogadására képes Eleven Hundred-ben egyszerre akár négy darab Radeon HD 6970 videokártya is elfér..Antec nagytorony tágas beltérrel, igaz, láttunk már ennél durvább házat is:


Amikor kézhez kaptam az Antec sajtóközleményét, azt reméltem, legalább olyan számítógépház érkezik, mint amilyen az Enermax Fulmo GT, vagy a BitFenix Raider. Sajnos csalódnom kellett, hiszen az említett modelleknél bizonyos szempontból butább az Eleven Hundred, de még így is parádés a felhozatal. Persze nézőpont kérdése, hogy szükségünk van-e HDD dokkolóra a feldalpban, kell-e integrált ventilátor fordulatszám szabályzó, esetleg négy darab USB 3.0? Ha a válasz nem, viszont ezeknél fontosabb a gigantikus beltér és a jó szellőzés, akkor jó helyen járunk.


Antec Eleven Hundred - nehézsúlyú Gamer torony (a kép nagyítható)

Antec Eleven Hundred - nehézsúlyú Gamer torony (a kép nagyítható)

Antec Eleven Hundred - nehézsúlyú Gamer torony


Az Antec Eleven Hundred kétféle feladatkörbe tökéletes: high-end gamer PC, és profi, nagyteljesítményű munkagép. Alaplapból például ATX és XL-ATX (345 mm x 262 mm) szabványt is befogad a torony, tehát legnagyobb méretű X58 és X79 lapok is simán elférnek odabent. Játékosoknak fontos szempont a videokártya helykínálat. Ebben sincs hiány, a 9 bővítő sínnel összesen négy darab, dupla slotos videokártyát építhetünk be, vagyis 3 Way SLI és Quad CrossFireX is szóba jöhet. A VGA-k kapcsán egyetlen megkötés van, maximum 330mm hosszban gondolkodhatunk (már ha ez megkötés egyáltalán).


Introducing the Antec Eleven Hundred mid-tower gaming chassis


Merevlemezből 3,5”-os méretben hatot, 2,5”-os kivitelben pedig kettőt használhatunk egyszerre, három darab 5,25”-os egység társaságában. (A mostani HDD árak mellett amúgy drágább feltölteni merevlemezzel ennyi helyet, mint amennyibe a 4db HD6970 kerül.) A sok HDD, SDD és VGA bizony rengeteg kábelezéssel jár, persze az Antec gondolt erre is. Számos ponton kivágták a hátlapot, és úgy rendezték a belsőt, hogy a lehető legnagyobb rendet tarthassuk fenn.


Antec Eleven Hundred - nehézsúlyú Gamer torony (a kép nagyítható)


Komoly gépet komolyan kell hűteni, ezért rendszerhűtőkből is egész kis arzenál sorakozik fel. Gyárilag egy 200mm-es LED világítású egység dolgozik a fedélben és egy 120mm-es hátul, viszont tetszés szerint bővíthetünk több ponton. 120mm-es páros kerülhet az oldallapba, szintén 120-as duó az előlapba és a HDD-k mögé, és ez még nem minden. Extra lehetőségként az alaplap tálca mögé is bepattintható egy 120mm-es légkavaró, így összesen 9 ventilátor tüsténkedhet a ház szellőztetésén. Mivel az Antec erősen képviselteti magát a vízhűtések világában; az Eleven Hundred folyadékhűtés előkészítést is kapott.


Antec Eleven Hundred - nehézsúlyú Gamer torony (a kép nagyítható)

Antec Eleven Hundred - nehézsúlyú Gamer torony (a kép nagyítható)

Antec Eleven Hundred - előlap


A front panelben két darab USB 2.0, és két USB 3.0 konnektor sorakozik, egy-egy audió ki-be menet mellett. Talán mondani sem kell, hogy a ház tökéletes minőségű acélból készül, plexis oldallappal és porszűrőkkel megtűzdelve. Az Antec Eleven Hundred fizikai mérete 527 x 237 x 546 mm, súlya 9 kiló. Akinek megtetszett az óriás, az december közepétől keresgéljen a boltokban, 129 euróval a zsebében.A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Enermax SpineRex sázmítógépház >> 41.880 Ft

Computermode: AeroCool Sixth Element torony >> 29.000 Ft

Foramax: Coolermaster HAF 912 Plus(RC-912P) >> 26.660 Ft

Bluechip: Thermaltake Chaser MK-I VN300 >> 51.010 Ft

Computermode: Bitfenix Colossus ház >> 56.550 Ft

Foramax: Sharkoon Scorpio 2000 PC ház >> 25.020 Ft

Címkék:  Antec, Eleven Hundred, ház, számítógép, játékos, PC, nagy


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva