ASUS USB 3.0 Boost technológia - 170%-kal gyorsabb adatátvitel


Szerző: Umbra | Dátum: 2011-10-24 14:20:22 | Rovat: Hardver


..az ASUS nagyobb sebbégre kapcsolja egyes alaplapjain az USB 3.0 vezérlőt, kihasználva az USB 3.0 Boost technológiát és az UAS protokollt. Az A75, 990FX, 970 és Z68 lapokon elérhető szolgáltatás nem csak az USB 3.0 sebességét növeli, hanem adatmozgatáskor csökkenti a CPU kihasználtságot is..Sajtóközlemény (ASUS):


ASUS USB 3.0 Boost technológia - 170%-kal gyorsabb adatátvitel

Az ASUS USB 3.0 Boost teljeskörű USB 3.0-s teljesítmény növekedést kínál

„Az újonnan bemutatott ASUS-technológia a világ első teljeskörű USB 3.0 UASP-támogatását nyújtja, 170 százalékkal gyorsabb adatátvitel mellett

Az ASUS USB 3.0 Boost új szolgáltatása az UAS protokoll támogatása, amellyel javítható az adatátviteli sebesség és csökkenthető a processzorkihasználtság, az USB-IF által a közelmúltban bemutatott -- adatkapcsolati lehetőségeket kibővítő – protokoll követelményeinek megfelelően. Az USB 3.0 Boost natív UASP (USB Attached SCSI Protocol, USB-hez csatlakozó SCSI) támogatást is kínál, valamint visszamenőleg kompatibilis a hagyományos BOT- (Bulk-Only Transport) protokollal. A kapcsolt eszközök automatikus felismerése biztosítja a legmegfelelőbb rendelkezésre álló protokoll használatát, ami az eredeti USB 3.0 sebességhez képest 170 százalékkal gyorsabb adatátvitelt eredményez. A dedikált USB 3.0 Turbo Mode az összes USB-eszköz teljesítményét felgyorsítja és így általánosságban is javítja az adatátviteli sebességet.

Az UASP-megvalósítás eredményei
A kezdeti USB 3.0 integrációk megőrizték az USB 2.0 BOT-protokollját, ami a gyakorlatban a lehetséges adatátviteli sebesség és sávszélesség korlátozását jelentette, dacára annak, hogy az USB 3.0 elvileg tízszer gyorsabb lehetne, mint az USB 2.0. Amikor az UASP elérhetővé vált, az ASUS azonnal megkezdte a fejlesztést. A hagyományos protokollokkal összehasonlítva az UASP maximális képes kihasználni a sávszélességet és több adatátviteli kérést is képes egyszerre kezelni, nem úgy, mint a BOT lassúbb, várakozási sorra épülő rendszere, amely egyszerre csak egy feladat kezelésére képes. Az UASP-módban működő USB 3.0 kapcsolatok emiatt nagyobb adatsebességet és alacsonyabb CPU-kihasználtságot eredményeznek. Az UASP gyorsabban törli az adatok várakozási sorait, ami a gyakorlatban simább PC-használati élményt jelent.

Az USB 3.0 Boost többet tud, mint a specifikáció
Az UASP-kompatibilitás mellett az ASUS USB 3.0 Boost technológiája háromféle módot kínál a különféle felhasználói igények és profilok minél rugalmasabb kiszolgálásához. Az UASP Mode a lehető legjobban kihasználja az új protokollt, a Turbo Mode felgyorsítja az összes USB-eszközt, a Normal Mode pedig az eredeti USB 3.0 sebességű működéssel garantálja a lehető legnagyobb kompatibilitást az összes eszközzel. Azonnali automatikus felismerési funkció segít annak meghatározásában, hogy melyik mód a legjobb az USB 3.0-s csatlakozóra dugott egyes eszközök számára és a csatoló szükség szerint képes váltani az UASP és Turbo mód között. Mindent egybevéve az USB 3.0 Boost akár 170 százalékkal is növelheti az adatátviteli sebességet az eredeti USB 3.0 sebességhez képest. A még jobb használhatóság érdekében az USB 3.0 Boost barátságos és intiutív, csak ASUS-alaplapokhoz elérhető szoftveres felülettel érkezik, elősegítve a lehetőségek legteljesebb körű kihasználását.

Az ASUS USB 3.0 Boost felülmúlja az USB 3.0 teljesítményét
A hagyományos protokollokhoz képest az UASP jelentős sebességnövekedést kínál, javítva az adatátvitel kihasználhatóságát. Az UASP emellett az adatok elosztása tekintetében is hatékonyabb protokoll. Az ASUS USB 3.0 Boost az UASP és a hagyományos architektúrák legtöbb előnyét egyesíti, jelentősen csökkentve az alaplap és a csatlakoztatott eszközök közötti késleltetést. Mindez kiterjedt kutatás eredménye, amelyet az új alaplap-termékek körében végzett gyors bevezetés is nagyban támogat.”


Az UASP-teszteléssel és teljesítménnyel kapcsolatos részletes információk ezen az oldalon olvashatók.

További ASUS USB 3.0 Boost információk itt találhatók.ASUS USB 3.0 Boost kompatibilis alaplapok

ASUS USB 3.0 Boost kompatibilis alaplapokA sajtóközleményhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Asus F1A75-V PRO AMD FM1 alaplap >> 30.650 Ft

Foramax: Asus M5A97 PRO AMD AM3+ alaplap >> 31.900 Ft

Bluechip: Asus F1A75-M PRO AMD FM1 alaplap >> 28.810 Ft

Foramax: Asus M5A99X EVO AMD AM3+ alaplap>> 36.680 Ft

Címkék:  Asus, USB 3.0, Boost, gyorsít, alaplap, amd, Intel, tároló


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva