Lenovo N5902 - ping-pong ütős HTPC kontroller


Szerző: Kov | Dátum: 2011-10-10 18:17:57 | Rovat: Multimédia


..alapvetően furcsa formával, azonban praktikus kivitelezéssel segíti HTPC-nk vezérlését a Lenovo N5902. A 9 méteres vezeték nélküli hatótávot biztosító billentyűzet - egér (trackball) hibrid a korábbi 5901-es típust váltja, újdonsült matt burkolattal, illetve háttérvilágítással ellátott billentyűkkel..Ideális megoldás a nagyképernyős mozizás még kényelmesebbé tételéhez:


Lenovo N5902 - ping-pong ütős HTPC kontroller (a kép nagyítható)

Lenovo N5902 - ping-pong ütős HTPC kontroller (a kép nagyítható)

A HTPC-k (Home Theater PC) iskolapéldája azoknak az informatikai eszközöknek, melyek észrevétlenül szivárognak be nem várt területekre. Egyre több nappaliban és hálószobában bukkan fel egy kis dobozka, mely kifejezetten multimédiás tartalmakra specializálódott, így kényelmesen, nagyképernyőn élvezhetjük egy számítógép minden előnyét. A szerkezet irányítása viszont már messze nem felhőtlen, vezeték nélküli egérrel és billentyűzettel is lehet próbálkozni, meg mindenféle távirányítóval, de valahogy egyik sem az igazi. A valós megoldás egy speciális kontroller.Lenovo N5902 - ping-pong ütős HTPC kontroller (a kép nagyítható)

A Lenovo N5901 nevezetű, leginkább egy ping-pong ütőre emlékeztető kütyü már egy ideje elérhető a piacon, a vásárlói visszajelzésekre reagálva azonban elkészítették ennek frisstett verzióját, az N5902-t. Az egy kézzel is működtethető billentyűzet - egér (trackball) páros egyik szembetűnő fejlődése, hogy az újlenyomat mágnesként funkcionáló fényes, zongoralakk fekete fényezést matt felületre cserélték, melynek minden bizonnyal tapintása is kellemesebb.Lenovo N5902 - ping-pong ütős HTPC kontroller (a kép nagyítható)

Lenovo N5902 - ping-pong ütős HTPC kontroller (a kép nagyítható)

Ami viszont ennél is hasznosabb újítás, hogy a gombok háttérvilágítást kaptak, így mozizásra sötétített szobában is könnyen kivitelezhető némi rögtönzött szövegbevitel. A számítógéppel 2.4 GHz-es vezeték nélküli kapcsolaton, egy apró (undorító kék színű) USB-s „pöcök” segítségével képes kommunikálni, hatótávolsága 9 méter körüli. Táplálása 2 ceruzaelemről (AA) történik, hozzávetőlegesen 3 hónapig húzza egy szettel. Az ügyes kis kézi készülékért 52 dollárt kérnek.A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Logitech Harmony Remote 600 >> 16.340 Ft

Foramax: Logitech Cordless DT MK520 >> 14.590 Ft

Bluechip: Logitech Harmony Remote 700 >> 30.980 Ft

Foramax: A4TECH Wireless billentyűzet/egér >> 7.790 Ft


Címkék:  Lenovo, N5902, HTPC, vezérlő, távirányító, egér, billentyű, kontroller


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva