Alpenföhn Himalaya CPU hűtő - fagyos csúcsok


Szerző: Kov | Dátum: 2011-09-15 09:58:12 | Rovat: Hardver


..ha processzorhűtőt szeretnénk vásárolni, bizony nehéz döntés áll előttünk. A választék óriási és lássuk be, a cooler gyártók megoldásai sokszor alig-alig különböznek egymástól. A Alpenföhn Himalaya sem lóg ki túlzottan a sorból, viszont esztétikai szempontból mindenképpen figyelmet érdemel..Tetszetős hűtő közepesen erős processzorokhoz:


Alpenföhn Himalaya CPU hűtő - fagyos csúcsok

Az Alpenföhn legújabb torony processzor hűtőjének elnevezése kicsit talán túlzásnak tűnik, nem is tudom, hogy ha lesz egy következő verzió, akkor annak milyen nevet választanak, de egy biztos, az Alpenföhn Himalaya megérkezett a boltok polcaira. Igazából forradalmit alkotni nem nagyon lehet ebben a kategóriában, a mérettel, a lamellák formájával, a hőcsövek és ventilátorok számával lehet variálni, de a bőséges választékban dagonyázó felhasználó sokszor egyszerűen csak az esztétikumok alapján dönt egy termék mellett.Alpenföhn Himalaya CPU hűtő - fagyos csúcsok (a kép nagyítható)

Alpenföhn Himalaya CPU hűtő - fagyos csúcsok (a kép nagyítható)

Megjelenés szempontjából például a 40 x 164 x 55 mm-es 880 grammos Himalaya nagyon rendben van, de vajon hogyan látja el feladatát? Mérete alapján valószínűleg egy erős közepes léghűtéshez van szerencsénk, ránézésre egytornyos kialakításúnak tűnik, de az alumínium lamellák majdnem teljesen kettévágott kialakítást kaptak, tehát felépítése közelebb áll a dupla tornyos megoldáshoz.Alpenfohn Himalaya CPU hűtő - fagyos csúcsok (a kép nagyítható)

Alpenföhn Himalaya CPU hűtő - fagyos csúcsok (a kép nagyítható)

Alpenföhn Himalaya CPU hűtő - fagyos csúcsok (a kép nagyítható)

A réz talapzat és a hat masszív réz hőcső is nikkelezett bevonatban részesült, így az egész hűtő ezüstben pompázik, ráadásul az idő múlásával a korrózió keltette oxidációs szépséghibáktól sem kell tartani. A mellékelt felfogató rendszer az összes forgalomban lévő processzorral kompatibilis, legyen az Intel LGA1155, LGA1156, LGA1366, LGA775 vagy AMD FM1, AM3+, AM3, AM2+, AM2 foglalatú.Alpenföhn Himalaya CPU hűtő - fagyos csúcsok (a kép nagyítható)

Alpenföhn Himalaya CPU hűtő - fagyos csúcsok (a kép nagyítható)

A tetszetős összképhez jelentősen hozzájárul a 140 mm-es Wing Boost ventilátor is a maga fehér belsejével és kék lapátjaival. Fordulatszáma PWM szabályozással 300 és 1100 RPM között változtatható, ehhez 10 - 19.4 dBA zajszint párosul. Az Alpenföhn Himalaya hűtőért 59.90 eurót kérnek.A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Arctic Freezer 13 Limited Edition >> 7.830 Ft

Computermode: Scythe Grand Kama Cross >> 11.725 Ft

Foramax: Cooler Master Hyper 612S (H-B6) >> 14.540 Ft

Bluechip: Zalman CNPS10X Performa cooler >> 10.860 Ft

Computermode: Be quiet! Dark Rock Advanced >> 14.175 Ft

Foramax: Scythe Ninja3 CPU Cooler >> 12.400 Ft

Címkék:  Alpenföhn, Himalaya, cpu, hűtő, cooler, hűtés, processzorhűtő


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva