ASUS N73SV notebook videóblog - negyedik nap


Szerző: certamen | Dátum: 2011-07-04 22:05:42 | Rovat: Notebook


..hétfő révén kevésbé szórakozás orientált vizsgálatokat végeztem az N73SV-n. A munkához sokkal fontosabb hardverek közül a processzor, a memóriák, valamint az adatmozgatás sebességét teszteltem, Total Commander, AIDA64, illetve MediaEspresso szoftverekkel és még egy kis multitaskra is jutott idő..N73SV - munkára is ideális, persze néhány kompromisszummal (videó):


Az elmúlt napokban megismerkedtünk már az ASUS N73SV külsejével, burkolatával, csatlakozóival, sőt tegnap a grafikus alrendszert is kiveséztük. A soron következő videó főszereplője a processzor, a merevlemez, valamint a gép munkához való hozzáállása. Igen-igen, ez egy multimédia notebook, de nem árt tisztában lenni nyers erejével, illetve a benne rejlő potenciállal.Ma is szinte csak dicsérni tudtam az N73SV-t, egyedüli fogást a merevlemez elosztás kapcsán találtam rajta. Szerintem a kétszer 640GB HDD lehetne RAID0 tömbben is, ezzel jelentős sebességtöbbletre tehetnénk szert. Persze ekkor kevésbé lennének biztonságban a notin tárolt adatok, de főleg arra használjuk amire való (multimédia), akkor nem veszítünk semmi pótolhatatlant. (Elvégre a filmeket újra le lehet tölteni, a zenéket ismét fel lehet másolni, a családi fotókat meg úgyis mindenki külső HDD-n tartja.ASUS N73SV - a processzor és a nyers erő - képes ismertető:


ASUS N73SV notebook videóblog (a kép nagyítható)

ASUS N73SV notebook videóblog (a kép nagyítható)

ASUS N73SV notebook videóblog (a kép nagyítható)

Ha N73SV tulajdonosként munkára adnánk a fejünket (mármint a gép segítségével), vagy legalábbis szeretünk maratoni hosszúságú leveleket írni, akkor miénk a pálya. Az N73 hűvös belső fémburkolata még több órás használat után sem melegszik fel, sőt a touchpad is elfogadható hőmérsékleten üzemel. Ez több szempontból is jó: egyfelől nem gyullad meg a kezünk gépelés közben, másfelől nem kell attól félnünk, hogy megsüketülünk a laptop mellett. (A hűtés amúgy annyira csendes, hogy míg a saját gépemnél épp a cikket írom, addig a fülemtől 50 centire az N73SV számolja a videót - renderel - jelenléte pedig egy cseppet sem zavaró.)ASUS N73SV notebook videóblog (a kép nagyítható)

ASUS N73SV notebook videóblog (a kép nagyítható)

ASUS N73SV notebook videóblog (a kép nagyítható)

Ami a szintetikus és fél-szintetikus méréseket illeti, az N73 legfőbb erőssége a processzorban rejlik. Ez a Core i7-2630QM bizony még a komolyabb asztali procikat is képes megszorongatni, mobil társain pedig csak nevet. Nevettem én is, ugyanis az AIDA64 eredmények, az USB 3.0 és a Peacekeeper is azt mutatta, az ASUS N73SV nagyon erős.ASUS N73SV notebook videóblog (a kép nagyítható)

ASUS N73SV notebook videóblog (a kép nagyítható)

Egy fél gondolattal már kitértem a videó editálásra is: ezt is az N73SV-n végzem. Nyilván az videó készítése csak egy dolog, eközben képeket matatok, zenét vágok, netezem, másolok róla és rá, ráadásul mindezt többnyire egyszerre. Mit jelent mindez? Azt, hogy multitask alatt sem hasal el a masina, igaz jobban esne 4GB helyett 8GB rendszermemória, de ennek pótlása csak aprópénz az N73SV árához képest.Méricskélős, dolgozós, tesztelős napunk végére értünk, nincs más dolgom, mint a holnapi videó tartalmáról írni valamit. A terv az, hogy kipróbáljuk az akkumulátoros üzemidőt, a különböző energia sémákat, valamint az N73 külső megjelenítőkhöz való hozzáállását. E mellett, ha marad idő lesz egy kis „mekkora táskába fér bele és megszakadok-e hurcolás közben” teszt is. Mára búcsúzom, holnap este pedig újra támadok. Sziasztok!ASUS N73SV videóblog - a korábbi részek (videó):Első nap (burkolat, csatlakozók):

Egy hétig vendégeskedik nálunk az ASUS N73SV multimédiás notebook, így hét napon át minden este rövid videóval jelentkezem. Ezekben a videókban elmondom az adott napon szerzett tapasztalataimat: az első részben például az N73SV külsejéről, burkolatáról és a csatlakozókról lesz szó..
Második nap (hangzás, kijelző):

Az N73SV-vel töltött második napot a kijelzőnek és a hangzásnak szenteltem. Szerencsére kéznél volt egy régebbi, K70AB notebook is, így mind a képet, mind pedig a hangot volt mivel összevetni. A különbség óriási, különösen zenehallgatás közben derült ki, miért is olyan drága az N73SV..
Harmadik nap (grafikus alrendszer):

Ígéretemnek megfelelően ma, vagyis vasárnap az N73SV grafikus alrendszerét veszem szemügyre. A gépben használt GeForce GT540M igen nagy népszerűségnek örvend, a videóból majd kiderül, okkal, vagy ok nélkül. A vizsgált programok és játékok: 3D Mark 11, Heaven, Dirt3, S.T.A.L.K.E.R...

Címkék:  Asus, N73SV, notebook, videóblog, Core i7-2630QM, cpu, processzor


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva