ASUS N73SV notebook videóblog - harmadik nap


Szerző: certamen | Dátum: 2011-07-03 22:47:02 | Rovat: Notebook


..ígéretemnek megfelelően ma, vagyis vasárnap az N73SV grafikus alrendszerét veszem szemügyre. A gépben használt GeForce GT540M igen nagy népszerűségnek örvend, a videóból majd kiderül, okkal, vagy ok nélkül. A vizsgált programok és játékok: 3D Mark 11, Heaven, Dirt3, S.T.A.L.K.E.R..Ha odakint rossz idő vár, maradjunk otthon játszani (videó):


Tegnap azt ígértem, ma megnézzük mire képes játékok alatt az ASUS N73SV, tehát a nap túlnyomó része ennek vizsgálatával telt. Amit a gép grafikus alrendszeréről tudni kell, az az, hogy egy GeForce GT 540M videokártya dolgozik benne, jól hangzó 2GB DDR3 memóriával és az elmaradhatatlan nVidia Optimus technológiával. Az Optimus lényege ugye az, hogy alapból csak a processzorba integrált HD3000 kártya tevékenykedik, aztán ha komolyabb 3D megjelenítésre van szükség, bekapcsol a GT 540M.A tegnapi dicséretek után ma halvány feketepontot kap az N73V, ami talán nem is azért jár neki, mert grafikusan gyenge, hanem azért mert én többet vártam. Bruttó 270.000 Ft-ért abban bíztam, hogy még a szintetikus tesztek is meggyőző sebességgel hasítanak majd, sajnos nem így alakult. Persze az ASUS nem is ígért semmi effélét, elvégre az N73SV multimédia notebook és nem gamer cucc.ASUS N73SV - grafikus alrendszer, mérések, tapasztalatok:


ASUS N73SV notebook videóblog (a kép nagyítható)

ASUS N73SV notebook videóblog (a kép nagyítható)

ASUS N73SV notebook videóblog (a kép nagyítható)

A rend kedvéért fussunk végig az ASUS N73SV videokártya rendszerének technikai specifikációin. Adott tehát két kártya, egy a processzorba ágyazva HD3000 néven, 16 Stream processzorral és mondjuk azt, hogy 2D megjelenítéshez elég kakaóval. Ha ez a kakaó kevés lenne, akkor bekapcsolt a GeForce GT 540M, ami már sokkal erősebb jószág. Ebben 96 Stream processzor lakik, a GPU órajele 672 MHz, a 2GB DDR3 memória pedig 1800 MHz-en jár. (DX11, PhysX, CUDA és Vision 3D támogatás is adott.)ASUS N73SV notebook videóblog (a kép nagyítható)

ASUS N73SV notebook videóblog (a kép nagyítható)

ASUS N73SV notebook videóblog (a kép nagyítható)

A számok és elvi képességek terén tehát a GT 540M elég is lehetne és kevésbé gépigényes játékokhoz elég is. Például a Dirt 3 és a STALKER különösebb gond nélkül elfut rajta (1600x900-ban), ellenben a szintetikus teszteknél gyakori volt a lag. Ebből arra következtettem, hogy a mai játékok túlnyomó részével még éppen elbír a GeForce GT 540M, viszont az igazi DX11-es csodákkal meggyűlik majd a baja.ASUS N73SV notebook videóblog (a kép nagyítható)

ASUS N73SV notebook videóblog (a kép nagyítható)

A játék teszteknél nem tértünk ki a neten játszható és a flash alapú gammákra sem, pedig a felhasználók egy igen népes tábora így és itt nyomul. Nos, a Facebookon elérhető valamennyi Flash alapú csoda vígan hasít a gépen (ami ugye nem a VGA, hanem a Core i7-2630QM proci érdeme) és egy WOW sem okozhat gondot.Ha kicsit késve is, de a harmadik napi összefoglaló is véget ért. Bár kicsit szőrös szívvel ítélkeztem a multimédiára szánt N73SV grafikus tudását illetően, ezért ez egy remek laptop. Zenéhez, filmekhez, szórakozáshoz és munkához kifogástalan, ha meg játszani is szeretnénk rajta, keressünk olyan stuffokat, amik nem feszítik szét a GT 540M korlátait. Holnap hétfő, ami bizony csúnya munkanap, így ennek megfelelő tartalmat választottam a videóbloghoz is: képszerkesztés, videó editálás, render, néhány szintetikus mérés, USB 3.0 és minden más, ami a munkához kapcsolódik. Jó pihenést, holnap újra jelentkezem. Sziasztok!
Címkék:  Asus, N73SV, notebook, videóblog, GeForce, GT 540M, videokártya, laptop, notebook


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva