ASUS N73SV notebook videóblog - második nap


Szerző: certamen | Dátum: 2011-07-02 21:39:29 | Rovat: Notebook


..az N73SV-vel töltött második napot a kijelzőnek és a hangzásnak szenteltem. Szerencsére kéznél volt egy régebbi, K70AB notebook is, így mind a képet, mind pedig a hangot volt mivel összevetni. A különbség óriási, különösen zenehallgatás közben derült ki, miért is olyan drága az N73SV..Na, azért ez már tényleg egészen barón szól (videó):


Délelőtt nyomogattam, nyúztam, zenét hallgattam az N73SV-n, majd ebéd után nekiláttunk összefoglalni, mit is tapasztaltam. A mai videó alapvetően a kijelzőről és a hangzásról szól majd, ráadásul egy K70AB személyében még versenytárs is akadt az N73 mellé. Nem szeretném lelőni a poént, de elöljáróban annyit mindenképp elmondhatok; hogy óriási lesz a differencia:Ugye? Én mondtam, hogy az N73SV piszok jól szól, bár az még engem is meglepett, hogy ekkora eltérés van notebook és notebook között. Persze, egy 120.000 Ft-os és egy 270.000 Ft-os termék között legyen is difi, de hogy ekkora? Bizony, az elmúlt pár évben már nem csak a hardveres környezet került előtérbe, hanem a kijelző és a hangzás minősége is. Az N73 pedig nagyot domborított, procival, kijelzővel és a Bang & Olufsen ICEpower hangszórókkal is.ASUS N73SV - hardverek, kijelző, hangszórók - képes ismertető:ASUS N73SV notebook videóblog (a kép nagyítható)

ASUS N73SV notebook videóblog (a kép nagyítható)

ASUS N73SV notebook videóblog (a kép nagyítható)

A videóban végülis két résztvevő volt, viszont minket most csak az N73SV hardver környezete érdekel: Core i7-2630QM processzor, 4GB DDR3 memória, GeForce GT540M 2GB videokártya, 2x 640GB HDD, Blu-ray lejátszó, USB 3.0, Bluetooht, WiFi, 10/100/1000 LAN. Ez az összeállítás szinte mindenre elég lesz, legalábbis amíg nem kezdünk el játszani. A játék viszont már a holnap zenéje, maradjunk a mai napnál és a kijelzőnél. (Ez az összeállítás már komolyabb asztali gépeknek is méltó ellenfele.)ASUS N73SV notebook videóblog (a kép nagyítható)

ASUS N73SV notebook videóblog (a kép nagyítható)

ASUS N73SV notebook videóblog (a kép nagyítható)

Az ASUS N73SV monitora 17,3”-os, felbontása 1600x900 pixel (létezik amúgy 1920x1080-as felbontású változat is). Ahogy a videóban is láttátok, a beláthatóságra nem lehet komoly panasz, sőt, ha ketten ültök előtte még akkor is jól látjátok a filmet. A fényerővel én személy szerint nem voltam 100%-ban megelégedve, az én igényeimhez folyamatosan maximumon állt a fény. (Arról azért szó sincs, hogy 75%-nál már sötét lenne a kép, de szerintem akkor szép és igazán kontrasztos a látnivaló, ha jól megvilágítjuk.)ASUS N73SV notebook videóblog (a kép nagyítható)

ASUS N73SV notebook videóblog (a kép nagyítható)

Hangzás: a hangzásról nem lehet írni, azt tényleg hallani kell, a videóban pedig bebizonyosodott, hogy az ASUS nem véletlenül reklámozza igazi multimédia gépekként az N sorozat tagjait. A hangzás szempontjából az N73 különösen szerencsés választás, hiszen a nagy méret miatt bőven jutott hely a hangszóróknak és a „rezonancia térnek” is. Csodák ugye nincsenek, tehát ha azt szeretnénk, hogy nagy hangerőt és tiszta hangképet kapjunk, méretes darabra van szükség - ez igaz a hangfalakra és igaz a laptopokra is. (Noh, igen, a K70AB is nagy, mégsem szólt ilyen jól - de az nem is zenékhez, meg filmekhez készült.)Második napi összefoglalóm végére értem, holnap, ha minden a tervek szerint alakul, akkor játszani fogok az N73SV-vel. A palettán Dirt3, S.T.A.L.K.E.R., Street Fighter4, HAWX2 meg AVP szerepel, és ha az időbe belefér, kicsit ránézünk a hőmérsékletekre, valamint a gép által keltett zajokra is. További szép estét, Sziasztok!
Címkék:  Asus, N73SV, notebook, videóblog, laptop, hangzás, kijelző, HD, audio


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva