Zalman CNPS7X LED CPU hűtő


Szerző: Kov | Dátum: 2011-05-09 14:36:36 | Rovat: Hardver


..az utóbbi időben csupa monstrum processzorhűtőt mutattunk, pedig van élet fél kiló alatt is. Itt van többek között a Zalman legújabb CNPS7X LED coolere, ami mindössze 360 grammot nyom. Ettől függetlenül kialakítása okán a legerősebb procikkal is elbánik, egészen alacsony zajszint mellett..Gondosan megtervezett, kompakt toronyhűtő - igazi arany középút:


A Zalman már igen régi motorosnak számít a számítógép hűtés világában, egyike azon cégeknek, akik elsőként kezdtek foglalkozni a teljesítmény-zajszint kompromisszum megteremtésével. Az évek során számos furcsa és annál is furcsább processzorhűtő látott napvilágot, mint amilyen a csavaros-turbinás mókuskerekes egyveleg CNPS9000-es széria. Ja igen, sokan nem tudják, de a megannyi hűtő nevében fellelhető CNPS betűkombináció a Zalman Computer Noise Prevention System rövidítése, ezzel is jelezni akarják, hogy ezen termékeik tervezésénél komoly szempont volt a felesleges zajterhelés csökkentése.


Zalman CNPS7X LED - modern technika kis méretben

Zalman CNPS7X LED - modern technika kis méretben


A mostanság hódító, kilogramm feletti szörnyetegek mellett a Zalman legújabb CNPS7X LED nevű processzor hűtője 90(L) x 127(W) x 135(H)mm-es méretével és 360 gramm súlyával szinte eltörpül. A méret azonban ne tévesszen meg senkit, bár nem egy tuningbajnokról van szó, de az összes forgalomban lévő, forrófejű központi egységgel megbirkózik. 3 kompozit hőcső köti össze az egymástól független két alumínium lamellacsoportot, vagyis a mai divatnak megfelelően két tornyos felépítésű. A talapzat érdekessége, hogy a hőcsövek nem mélyen az alapban vannak, hanem közvetlenül érintkezhetnek a processzorral, így elméletileg még jobb hőközlés érhető el, főleg ha felkenjük a mellékelt kiváló minőségű ZM-STG2M hűtőpasztát is.


A lamellák V alakban helyezkednek el, ez az elrendezés minimalizálja a légellenállást a légáramlás növelése mellett, mely mind teljesítmény, mind zaj szempontjából áldásos tulajdonság. A csendes 92 mm-es, kék LED-es ventilátor PWM vezérlésű, fordulatszáma 1500 és 1950 RPM között variálható, zajszintje maximum 27 dBA. A mellékelt RC33P nevű kábeltoldalék egy ellenállást rejt, amit bevetve az úgynevezett Quiet Mode-ba taszíthatjuk a légkavarót, ilyenkor 1250-1500 RPM mellett legfeljebb 20 dBA zajszintel teszi a dolgát, így némileg képesek vagyunk befolyásolni az „automatikus” fordulatszám szabályozó skáláját. Kompatibilitás szempontjából minden igényt kielégít, a koros Pentium 4-től a legújabb Core i7 Extreme-ig bármilyen CPU-hoz párosíthatjuk. Európai megjelenése júniusban várható 30 eurós árcédula kíséretében.

Zalman CNPS7X LED CPU hűtő Zalman CNPS7X LED CPU hűtő Zalman CNPS7X LED CPU hűtő Zalman CNPS7X LED CPU hűtő Zalman CNPS7X LED CPU hűtő Zalman CNPS7X LED CPU hűtő Zalman CNPS7X LED CPU hűtő Zalman CNPS7X LED CPU hűtő Zalman CNPS7X LED CPU hűtő Zalman CNPS7X LED CPU hűtő Zalman CNPS7X LED CPU hűtő Zalman CNPS7X LED CPU hűtő Zalman CNPS7X LED CPU hűtő

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Zalman CNPS10X Flex univerzális >> 11.490 Ft

PCHelpline: Thermaltake CL-P0537D ISGC 100 >> 7.606 Ft

Foramax: Zalman CNPS8000 processzorhűtő >> 10.880 Ft

Bluechip: Asus Lion Square univerzális >> 14.790 Ft

PCHelpline: Thermaltake CL-P0574 JING >> 15.600 Ft

Foramax: Scythe Ninja3 CPU Cooler >> 12.400 Ft

Címkék:  Zalman, CNPS7X, LED, cpu, hűtő, processzor, cooler, hűtés


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva