SilverStone DC01 - hálózati központi mindenes


Szerző: Kov | Dátum: 2011-04-21 15:34:52 | Rovat: Hardver


..abszolút minimál design jellemzi a SilverStone DC1 hálózati mindenesét. A kis túlzással NAS-nak is nevezhető apróság egy 2.5” HDD fogadására képes, azonban USB és eSATA csatolói révén külső tárakkal is elvan. Képességei között FTP, BitTorrent, DLNA server és IPv6 szerepelnek..Az okos kis dobozka lényegében minden igényt kielégít:


Egy egyszerű háztartásban is annyi informatikai kütyü található, hogy az már szinte félelmetes. Aki esetleg egyszerre használ egy asztali számítógépet és egy laptopot, az is sokszor belefut abba a hibába, hogy a keresett fájl természetesen mindig a másik gépen van, esetleg egy marék pendrive és külső merevlemez egyikén. Ehhez már csak néhány okostelefont, tabletet, médialejátszót és egyéb adattárolásra alkalmas vackot kell a képletbe önteni és máris kész a káosz. Ilyenkor az egyetlen épkézláb megoldás, ha egy központi hálózati adattárolóra (NAS) száműzzük gyakran használt anyagainkat, így az egész lakásból bárhonnan elérhetővé válnak, sőt, interneten keresztül szó szerint a világ bármely pontjáról.


SilverStone DC01 - méretéhez képest tiszteletet parancsoló képességek

SilverStone DC01 - méretéhez képest tiszteletet parancsoló képességek


A SilverStone úgy döntött, hogy számítógép házakkal terhelt kínálatát szintesíti kicsit, bemutatta a DC01 hálózati mindenest. A 123 (W) x 123 (D) x 33 (H) mm-es ház a minimál designnál is minimalistább, szálcsiszolt fedelével ékszer vagy óra dobozkának is elmenne. Belsejébe egy 2.5”-os adattárolót helyezhetünk (HDD, SSD vagy HHD), az adatok feldolgozását és transzportálását egy dupla magos, 750 MHz-es ARM11 architektúrájú központi egység végzi. Csatlakozók tekintetében a gigabites Ethernet mellett két USB 2.0 és egy eSATA aljzat is található, az apró oldallapon mellettük már csak a táp csatlakozó, a bekapcsoló és reset gombok fértek el. Az operációs rendszer egy speciális beágyazott Linux disztribúció, mely a következő képességekkel vértezi fel a DC01-et:


FTP Service, SAMBA Service, BitTorrent client
NFS Service (Linux), Bonjour Service (Mac)
Web Service (WebDAV supported), iTunes server

DLNA server, Printer server, IPv6 ready
USB mass storage class, VPN client
Auto Register to VPN/Proxy Server with MAC AddressSilverStone DC01


A listában aztán minden megtalálható; fájl szerver, iTunes szerver, DLNA szerver, de még nyomtató szerként is működik, ehhez csupán az egyik USB portra egy akármilyen nyomtatót kell kötni, és a funkciót pár kattintással konfigurálni. Bár önmagában egyetlen adathordozót rejt, egy másik egységgel vagy külső adattárolókkal képes RAID0/1/JBOD tömböket kialakítani. A SilverStone DC01 egy év garanciával 149.99 dollárért kelleti magát.

SilverStone DC01 - hálózati központi mindenes SilverStone DC01 - hálózati központi mindenes SilverStone DC01 - hálózati központi mindenes SilverStone DC01 - hálózati központi mindenes SilverStone DC01 - hálózati központi mindenes SilverStone DC01 - hálózati központi mindenes SilverStone DC01 - hálózati központi mindenes SilverStone DC01 - hálózati központi mindenes SilverStone DC01 - hálózati központi mindenes SilverStone DC01 - hálózati központi mindenes SilverStone DC01 - hálózati központi mindenes SilverStone DC01 - hálózati központi mindenes SilverStone DC01 - hálózati központi mindenes SilverStone DC01 - hálózati központi mindenes SilverStone DC01 - hálózati központi mindenes SilverStone DC01 - hálózati központi mindenes SilverStone DC01 - hálózati központi mindenes SilverStone DC01 - hálózati központi mindenes

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Asus RT-N56U Design Router >> 34.090 Ft

PCHelpline: QNAP TS-219P+ NAS, 2 HDD hely >> 92.157 Ft

Foramax: Linksys WRT320N Router >> 21.320 Ft

Bluechip: Asus RT-N13U WiFi Router >> 4.115 Ft

PCHelpline: D-Link DNS-320 ShareCenter NAS >> 22.823 Ft

Foramax: Linksys WRT160NL-EE Router >> 20.540 Ft
Címkék:  SilverStone, DC01, hálózat, központ, NAS, tároló


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva