Sharkoon AL2 és AL4 - olcsó alumínium házak


Szerző: Kov | Dátum: 2011-04-01 17:45:14 | Rovat: Hardver


..a Sharkoon megkísérelte a lehetetlent: olcsó, szép és minőségi anyagokat nyújtó házakat próbáltak alkotni. Az eredmény nem mentes a kompromisszumoktól; az AL2 és AL4 tornyok csinosak és relatíve jól szerelhetők, de a szellőzés kicsit foghíjas, az USB3 és a szerelőablakos alaplaptálca hiányzik..A kategóriával nehezen összeegyeztethető anyaghasználat némi kompromisszumot szült:


Sajnos sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy drága számítógépházat birtokoljanak, ők kénytelenek az olcsóbb termékek között bogarászni. Viszont attól, hogy az árérzékeny szegmensben nézelődünk, még nem jelenti azt, hogy be kellene érni egy silány minőségű, fröccsöntött műanyag kínai vacakkal. A Sharkoon is pontosan ebbe a kategóriába pozícionálta két új házát, az AL2-t és az AL-4-et.


Sharkoon AL2 és AL4 - olcsó alumínium házak


A típusjelzésben szereplő AL iskolai tanulmányainkból ismerős lehet, és meglepő módon helyes a gondolat, valóban az alumíniumra kívántak utalni vele. Azért meglepő, mert az olcsó számítógépházak és az alumínium ritkán szokott egy mondatban előfordulni, de a Sharkoon megpróbált egy elfogadható ár-funkcionalitás-anyaghasználat kompromisszumhalmazt kidolgozni. Lássuk, hogy sikerült!


Az AL2 a kisebb modell (395 x 375 x 180 mm), olyannyira, hogy csak Micro-ATX és Mini-ATX alaplapokat fogad, ennek megfelelően súlya is kifejezetten barátságos, 2.4 kilogramm. A szálcsiszolt alumínium előlap kellemesen egyszerű és letisztult, két 5.25”-os és egy 3.5”-os külső meghajtóhely mellett csak a gombok sorakoznak. Bekapcsoláskor az alul található 92 mm-es kék LED-es ventilátor a levegő beszipákolása mellett a hangulatvilágításét is felel. Ez a designelem némileg korlátozza komolyabb felhasználási körben (pl. irodában) való alkalmazását, bár ez még egy aránylag könnyen orvosolható probléma, ha minden más szempontból jó választásnak tűnik.


Sharkoon AL2 és AL4 - olcsó alumínium házak

Sharkoon AL2 és AL4 - belülről


Ergonómia szempontjából nem a legideálisabb helyen (legalul), de nem maradtak ki a kötelező csatlakozók sem (2 x USB2.0, fülhallgató kimenet és mikrofon bemenet). A beltér semmi extrát nem tartogat: még egy 3.5 hüvelykes rész, négy kártyának való rés, tömör tálca, felső rögzítésű táp és klasszikus csavaros rögzítés mindenütt. Ha nagyobb kereszthuzatot szeretnénk teremteni, akkor hátra opcionálisan beszerelhetünk még egy 92 mm-es ventilátort. A titánszürke és ezüst színben kapható Sharkoon AL2 49.99 eurós árral indít.


Az AL4 már egy normál ATX méretű ház (470 x 420 x 190 mm), a nagyobb térnek megfelelően itt már négy optikai meghajtóval, négy belső 3.5”-os bővítőréssel (90 fokban kiforgatva), egy külső 3.5”-os ablakkal, 27cm hosszú VGA támogatással és 92 mm-es ventilátor helyett 120 mm-es szintén kék LED-es légkavaróval számolhatunk. A 3.2 kilós doboz belseje kistestvéréhez nagyon hasonló, de legalább a 7 bővítőkártya helyén kívül szerszámmentes meghajtórögzítést láthatunk. Szerelőablakos alaplaptálcát vagy vízhűtés előkészítést azonban itt se keressünk. A Titán vagy ezüst színezetű alumínium toronyért 59.90 eurót kérnek.

Sharkoon AL2 és AL4 számítógépház Sharkoon AL2 számítógépház - adatlap Sharkoon AL2 számítógépház - adatlap Sharkoon AL2 Micro ATX torony Sharkoon AL2 Micro ATX torony Sharkoon AL2 Micro ATX torony Sharkoon AL2 Micro ATX torony Sharkoon AL2 Micro ATX torony Sharkoon AL2 Micro ATX torony Sharkoon AL2 Micro ATX torony Sharkoon AL2 Micro ATX torony Sharkoon AL4 számítógépház - adatlap Sharkoon AL4 számítógépház - adatlap Sharkoon AL4 számítógépház Sharkoon AL4 számítógépház Sharkoon AL4 számítógépház Sharkoon AL4 számítógépház Sharkoon AL4 számítógépház Sharkoon AL4 számítógépház Sharkoon AL4 számítógépház Sharkoon AL4 számítógépház Sharkoon AL2 és AL4 számítógépház

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Gigabyte Poseidon 310 Ezüst >> 13.990 Ft

Bluechip: Sharkoon Rebel 9 Pro Economy >> 14.440 Ft

PCHelpline: Sharkoon AL2 Aluminium ház >> 13.592 Ft

PCHelpline: Sharkoon AL4 Titanium ház >> 16.269 Ft
Címkék:  Sharkoon, AL2, AL4, alumínium, ház, PC, olcsó, torony


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva