Be Quiet! Dark Rock Pro és Advanced CPU hűtők


Szerző: Kov | Dátum: 2011-03-15 21:30:32 | Rovat: Hardver


..hazánkba is megérkeztek a Be Quiet! Dark Rock Pro C1 és Advanced C1 processzorhűtői. A márkanévhez hűen felső kategóriás modellekről lesz szó, melyek csendben teszik hűvösre a processzort. A szimpla ventilátoros Advanced 14.500, míg dupla ventis Pro testvére 19.500 Ft-os áron mutatkozik be..Sikeres csendes tápjaik után úgy döntöttek, valami másba is belekóstolnak:


A Be Quiet! rövid idő alatt egész komolyan kinőtte magát, ma már kifejezetten jól cseng a márka, főleg ha csendes tápjaikról van szó. A sikereken felbuzdulva úgy döntöttek, hogy megpróbálkoznak a számítógépek másik fő zajforrásának, a processzorhűtők gyártásának. Tehát azzal az elvárással vágtak bele a projektbe, hogy csendes, mégis kiváló teljesítményű hűtőket hozzanak létre. Hiába, a név kötelez, ez alá egyszerűen nem adhatják. Korábban egy rövid leírást már szenteltünk a Pro modellnek, viszont az európai megjelenés kapcsán, érdemes átnézni mi sült ki (és pontosan mennyiért) eme törekvésből!


Be Quiet! Dark Rock Advanced C1 - a legtöbb esetben bőven elég (a kép nagyítható)

Be Quiet! Dark Rock Advanced C1 - a legtöbb esetben bőven elég (a kép nagyítható)


Olyannyira komolyan gondolták a dolgot, hogy tervezésre és fejlesztésre közel egy évet fordítottak, hogy megtalálják teljesítmény és zajszint tökéletes kombinációját. A végső termékig 40-nél is több prototípust készítettek és számtalan szimulációt végeztek, imitálva minden létező szcenáriót. Így született meg első két hűtőjük, a Dark Rock Pro C1 és a Dark Rock Advanced C1. Klasszikus torony hűtőkről van szó, melyekről ránézésre is lerí, hogy a tápegységeikhez hasonlóan a felsőkategóriába érkeznek. Sok közös vonásuk közül az egyik legszembetűnőbb a díjnyertes Silent WingsPWM 120 mm-es ventilátor alkalmazása, ami biztosíték a megfelelő légszállítás-zajszint arányra.


Az Advanced C1 egy 6x6mm-es hőcsöveket felvonultató egytornyos felépítésű hűtő masszív réz alapzattal és 44 alumínium lamellával. Még a180W TDP-vel rendelkező processzorokat is gond nélküli kordában tartja, mindezt maximum 18.8 dB zajszint mellett a legfeljebb 1500 percenkénti fordulatra képes légkeverőnek hála. Az Advanced C1 coolerrel szerzett tapasztalatainkról bővebben az ASUS ASUS Crosshair IV Extreme és HD 6870 DirectCU tuning videónkban számoltunk be - AMD X6 1055T @3500 GHz processzorral még éppen elbánt.


Be Quiet! Dark Rock Pro C1 - igazi szörnyeteg (a kép nagyítható)

Be Quiet! Dark Rock Pro C1 - igazi szörnyeteg (a kép nagyítható)


A Dark Rock Pro C1 már egy igazi szörnyeteg, ami kéttornyos dupla ventis kialakítását elnézve nem is csoda. Neki aztán teljesen mindegy, hogy milyen processzor van alatta, vagy mennyi tuningot szabadítottunk rá, 220 watt TDP-ig bármivel megbirkózik és teszi ezt a legrosszabb esetben is mindössze 25.9 dB-lel. A Be Quiet! Dark Rock Pro és Advanced processzorhűtői már idehaza is megvásárolhatók, 19.500 Ft és 14.500 Ft körüli áron.


Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy hamarosan elkészül a dupla ventilátoros CPU hűtő tesztünk és videónk melyben a Dark Rock Pro C1 ellen a Thermaltake Frio és Jing, valamint a Noctua NH-C14 és NH-D14 száll ringbe. A teljesítmény mellett fontos szerepet kap majd a hangerő és a szerelhetőség is; videónk nagyjából két héten belül kerül ki az oldalra.A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Cooler Master V6GT Univerzális >> 18.290 Ft


Bluechip: Asus Royal Knight univerzális >> 17.690 Ft


PCHelpline: Thermaltake CL-P0574 JING cooler >> 18.876 Ft


PCHelpline: Thermaltake CL-P0564D Frio >> 14.054 Ft

Címkék:  Be Quiet!, Dark Rock, Pro, Advanced, CPU hűtő, cooler


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva