ASUS alaplapdoboz, mely egyben PC ház?


Szerző: Kov | Dátum: 2011-03-11 14:46:57 | Rovat: Green


..az ASUS több alaplapját is újrahasznosított papírból készült kartonba csomagolja, azonban az igazi érdekesség az, hogy a csomagolás akár számítógépháznak is használható. Például ha a későbbiekben E35M1-I MiniITX lapot veszünk, akkor a (nem túl szép, de optimális) házat úgymond ajándékba kapjuk..Reméljük a remek ötlet nem fog különösebb ártöbbletet okozni:


A CeBIT 2011-en az ASUS egy érdekes csomagolási eljárást mutatott be, amit látogatásunk során mi is megcsodáltunk és lencsevégre kaptunk. Egyes mini-ITX formátumú alaplapjait az ASUS olyan dobozban fogja szállítani, ami egyben számítógép házként is használható. A puritán, környezetbarát, újrahasznosított alapanyag már önmagában is szép gesztus, viszont még plusz funkcionalitást is kapunk.


Innovatív és környezetbarát megoldás egyben

Innovatív és környezetbarát megoldás egyben


Egy kartondoboz persze nem örökéletű, a gyártó nem is annak szánja, elsősorban azoknak kíván áthidaló megoldást nyújtani, akik már beszereztek minden hardverelemet, alig várják, hogy beüzemeljék a masinát, de a számítógép ház választással bíbelődnek esztétikai és/vagy anyagi dilemmákban vergődve. Az ASUS szerint a csomagolás legalább egy évig minden gond nélkül bírja a „használatot”, mely intervallum elég kell, hogy legyen a megfelelő, végleges kuckó kiválasztására.


CeBIT 2011-en készített képsorok


Ránézésre egyébként minden megvan, amit egy egyszerű háztól elvárhatunk: ablak a hátlapi panelnek, szellőző nyílások és furatok, ventilátor rögzítési pont, merevlemez keret és még egy optikai meghajtónak is van speciálisan kialakított része. Most lehetne azon aggodalmaskodni, hogy a papír és elektronika párosítása elég tűzveszélyes elegynek tűnik, de itt kifejezetten alacsony fogyasztású ITX rendszerekről van szó, hőtermelésük egészen minimális, meg hát ugye egy melegebb nyári napon se kap lángra a szobában heverő napilap (lévén 300 C fok körüli a papír gyulladási hőmérséklete). Ha meg szikrák, lángnyelvek csapnak ki a hardverelemekből, akkor már régen rossz az egész. Kereskedelmi forgalomban bizonyos modellek esetén júniusban találkozhatunk az innovatív csomagolással.

ASUS Green - alacsony fogyasztás, csendes működés ASUS számítógépház az alaplap csomagolásából ASUS számítógépház az alaplap csomagolásából ASUS számítógépház az alaplap csomagolásából ASUS számítógépház az alaplap csomagolásából ASUS számítógépház az alaplap csomagolásából ASUS számítógépház az alaplap csomagolásából ASUS - a koncepció dícséretes ASUS - újrahasznosításból és lehet PC ház ASUS számítógépház az alaplap csomagolásából ASUS E35M1-I Deluxe alaplap ASUS MiniITX alaplapok alacsony fogyasztással ASUS P8H61-I alaplap

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Asus AT3IONT-I ITX integrált alaplap >> 37.090 Ft


PCHelpline: Gigabyte E350N-USB3 SAM3 ATX alaplap >> 38.494 Ft


PCHelpline: ASrock E350M1 mini-ITX alaplap >> 24.632 Ft


PCHelpline: ASUS E35M1-M PRO (E350) alaplap >> 34.353 Ft

Címkék:  Asus, green, újrahasznosírás, PC ház, ITX, alaplap, Fuzion, amd


lap teteje


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva