Toradex Oak Trail PC - pénztárca méretű mini


Szerző: Kov | Dátum: 2011-03-10 10:26:48 | Rovat: Green


..teljes értékű X86-os számítógépet kínál a Toradex csapata, xiilium PC néven, 6 x 8,9 x 1,6cm-es méretben. A nagyjából két gyufásdoboznyi méret ellenére 1,6 GHz-es Atom E6xx központi egység, 2GB DDR2 memória és HDMI csatoló vár minket. A passzív hűtésű mini SD kártyán tárolja az adatokat..xiilium PC - teljes értékű x86-os számítógép, nevetséges méretre zsugorítva:


A svájci Toradex kifejezetten beágyazott rendszerekre és apró számítógépekre specializálódott, melynek legfrissebb példája a xiilium PC, amit a cég az Embedded World 2011 esemény keretein belül hozott nyilvánosságra. A mindössze 6 x 8.9 x 1.6 cm-es alumínium dobozka egy komplett x86-os rendszert rejt, lelkét az Intel új mobil platformja, az Oak Trail képzi. Az alacsony fogyasztású, passzív hűtésű konfiguráció 1-2 GB DDR2 memóriából, egy 1.6 GHz-es Intel Atom E6xx chipből (melynek része az integrált GMA600 grafikus mag), valamint az EG20T chipset-ből áll. Gyártása során speciális, beágyazott rendszerekbe kifejlesztett alkatrészeket használnak, így hosszú távú, stabil üzemelést biztosítanak.


Toradex xiilium PC - hihetetlenül apró, mégis potens rendszer

Toradex xiilium PC - hihetetlenül apró, mégis potens rendszer


A gép egyetlen mozgó alkatrészt sem tartalmaz, ezért tökéletes némaságban teszi a dolgát. Az adatok tárolása egy könnyen hozzáférhető, cserélhető és nem utolsó sorban boot-olható microSD kártyán történik, tehát „rázós” helyzetekben is bevethető (pl. autóban). Csatlakozók tekintetében is rugalmas, HDMI kimenete mellett csupán 4 darab USB 2.0 port sorakozik, ezekbe aztán olyan adaptert tolunk, amire éppen az adott környezetben, szituációban szükségünk van (WiFi, LAN, UMTS/GPRS, Bluetooth, Audio stb), ezek sem terhelik feleslegesen a fogyasztást, növelik a méretet és a költségeket, ha esetleg úgysem lennének kihasználva.


Operációs rendszer tekintetében egy előretelepített, kifejezetten ehhez a hardverkiépítéshez optimalizált Linux-szal érkezik, de lévén egy teljes értékű x86-os konfiguráció, nem látom akadályát, hogy a megfelelő méretű és sebességű memóriakártyára vagy külső meghajtóra ne telepíthetnénk egy kiszemelt Microsoft Windows variánst.A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Gigabyte GA-D525TUD Mini ITX >> 23.890 Ft


Bluechip: ASRock NetTop Core-100HT B1 >> 137.490 Ft


PCHelpline: ASrock E350M1 mini-ITX alaplap >> 24.632 Ft


PCHelpline: ASRock ION 3D 152B BluRay mini PC >> 102.982 Ft
Címkék:  Toradex, Oak Trail, PC, konfiguráció, mini, green, Atom


lap teteje


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva