VIA Eden X2 dupla magos processzor érkezik


Szerző: Kov | Dátum: 2011-03-02 11:06:13 | Rovat: Hardver


..már majdnem egy év telt el azóta, hogy az Intel jelezte, szeretne egy minden eddiginél univerzálisabb csatolót létrehozni. A kezdeményezés végül a múlt héten nevet is kapott, Intel Thunderbolt néven. Az új illesztő egyesíti az DVI, HDMI, DisplayPort, USB, FireWire, SATA lehetőségeit..Újabb teljesítményugrást kapnak a beágyazott rendszerek:


Az elsősorban energia hatékony beágyazott rendszereiről híres VIA a Nano X2 után bemutatta második dupla magos processzorát, a VIA Eden X2-t, mely vélhetően a piac legjobb teljesítményű, alacsony fogyasztású, x86 architektúrájú központi egysége lesz. A gyártó kifejezetten olyan passzív hűtésű beágyazott rendszerekbe ajánlja, ahol a teljesítmény mellett a sziklaszilárd folyamatos működés is létfontosságú. Azonban nem kell hozzá sok fantázia, hogy megjelenjenek azokban a termékekben is, ahol manapság Intel Atom vagy valamilyen ARM alapú szív dobog. Például architektúrájából adódóan megszokott operációs rendszerünk és programjaink portolás nélkül is azonnal futtathatók rajta; egy 64 bites Windows 7 sem okozna számára problémát.


VIA Eden X2 - x86 64 bit, hardveres AES kódolás és virtualizáció, alacsony fogyasztás

VIA Eden X2 - x86 64 bit, hardveres AES kódolás és virtualizáció, alacsony fogyasztás


A 40 nanométeres gyártástechnológiával készülő Eden X2-t is felvértezték a Nano processzorokból már ismert AES Security Engine-nel, mely biztosítja a valós idejű titkosításokat. A 11 x 6 mm-es magméret mellé 21 x 21 mm-es VIA NanoBGA2 tokozás jár, vagyis lábkompatibilis a VIA Eden, VIA C7 és VIA Nano E-szériás processzorokkal és a hozzájuk kapcsolódó chipkészletekkel. Segítségével megnyílik az út a többmagos, 64 bites beágyazott rendszerek készítésére, ehhez a gyártó Windows Embedded Standard 7 támogatást is biztosít. A kategóriában kuriózumnak tekinthető hardveres virtualizáció már csak hab a tortán. A mintadarabok szállítása meg is kezdődött a nagyobb gyártókhoz, az erre épülő rendszerek pedig már 2011 második negyedévében érkezhetnek.

VIA Eden X2 dupla magos processzor VIA Eden X2 dupla magos processzor VIA Eden X2 dupla magos processzor VIA Eden X2 dupla magos processzor

CeBIT 2011-es utazásunk és videóink támogatói


KingstonEminentOzoneASUSPCHelpline
Címkék:  VIA, Eden, X2, dupla mag, processzor, cpu


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva