Villámgyors külső adattárolók Zalman és LaCie módra


Szerző: Kov | Dátum: 2011-03-01 20:53:28 | Rovat: Hardver


..két neves gyártó is új útra vezeti vásárlóit, ez az út pedig kizárólag a sebességről szól. A Zalman olvasatában a tempó USB 3.0 külső HDD házakat (M-HE250 U3, ZM-HE350 U3 és U3E) jelent, miközben a LaCie (Little Big Disk) máris az Intel Thunderbolt mellett tette le a voksát..USB 3.0 és Thunderbolt - különböző technológia, közös cél:


A Zalman három vadonatúj külső adattároló házat mutatott be, melyeket USB 3.0 csatlakozási képességük kovácsol egy családdá. A ZM-HE250 U3, ZM-HE350 U3 és ZM-HE350 U3E még nagyobb fájlok mozgatását is pillanatok alatt elvégzi a periféria nyújtotta közel 5 Gbps (elméleti) sebességnek köszönhetően, már amennyiben a számítógép is ismeri a pörgős szabványt.


A gyors belső feltűnő, stílusos külsővel egészül ki, valóban üde színfolt lehet a kínálatban. A ZM-HE350 U3E tekinthető kakukktojásnak, ugyanis testvérével ellentétben egy eSATA por is található rajta, így növelve az esélyt a gyors kommunikációra a legtöbb környezetben. A kereteken kívül a Zalman egy PCI-e 1X résbe illeszthető USB 3.0 bővítőkártyát is útnak indított ZM-PC302 U3 néven, hogy a régebbi hardverrel rendelkezők se maradjanak ki a gyors mókából. Vételára sajnos még egyik újdonságnak sincs.


LaCie Little Big Disk - Thunderbolt + RAID0 SSD = ?

LaCie Little Big Disk - Thunderbolt + RAID0 SSD = ?


A LaCie az elsők között volt, aki bejelentette első Thunderbolt alapú perifériáját. A Little Big Disk megjelenése szinte hátborzongató, az ember azon gondolkozik, vajon mikor fog öntudatra ébredni. A futurisztikus külső két Intel 510 szériás SSD adattárolót rejt RAID 0 tömbbe kötve, mely kiépítés biztosan szédületes tempót biztosít, sejthetően hasonló szédítő árcédula mellett. Hátán két Thunderbolt csatlakozót is kapunk, így a láncolt kiépítést is támogatja. (Elképzelhető akár az 1GB/s átviteli sebesség is?)

Zalman ZM-HE USB 3.0 házak Zalman ZM-HE USB 3.0 házak Zalman ZM-HE USB 3.0 házak Zalman ZM-HE USB 3.0 házak LaCie Little Big Disk LaCie Little Big Disk LaCie Little Big Disk

CeBIT 2011-es utazásunk és videóink támogatói


KingstonEminentOzoneASUSPCHelpline
Címkék:  Zalman, LaCie, HDD, SSD, Thunderbolt, USB 3, külső


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva