Scythe Gentle Typhoon High RPM ventilátorok


Szerző: Kov | Dátum: 2011-03-01 19:53:41 | Rovat: Hardver


..egy ventilátor légszállítását alapvetően kétféleképpen lehet növelni: vagy megemeljük a fordulatszámot, vagy méretesebb lapátokat alkalmazunk. Nos, a Scythe ezúttal az előbbit választotta, így 12cm-es Gentle Typhoon High RPM egységei akár 5.400 RPM-re is képesek, 150 CFM légszállítás mellett..



Brutális teljesítmény átlagoson túlmutató feladatkörbe:


A japán Scythe termékei kishazánkban is népszerűek, minőségi csendes hűtési megoldásaik meg is érdemlik a figyelmet. A Gentle Typhoon nagy fordulatszámon pörgő ventilátoraik azonban némileg kilógnak a megszokott profilból, mert ezek inkább vadállatok, mint csendben doromboló cicák. A sorozat három tagból áll, melyek 3.000, 4.250 és 5.400 rpm percenkénti fordulat mellett rendre 141, 197 és 255 m3-t képesek óránként megmozgatni (83.0 / 116.5 / 150.1 CFM). Valóban brutális értékek, csak hogy érzékeljük a teljesítményt, a legerősebb verzió közel 14 wattot eszik 50.5 dBA zajszint mellett, ami egy komplett laptop átlagos fogyasztásával vetekszik.


Gentle Typhoon High RPM - akár 255 m3-es óránkénti légszállítás

Gentle Typhoon High RPM - akár 255 m3-es óránkénti légszállítás


A fenti adatokból is látszik, hogy valószínűleg nem a cég legcsendesebb ventilátorairól van szó (bár alacsony fordulatszámon lehet, hogy moderált zajszint mellett is kiemelkedő légszállítást nyújtanak), de sok olyan szituáció elképzelhető (nem feltétlenül csak számítógépekkel kapcsolatban), amikor csak a nyers erő számít. A 12 cm-es légkeverők vastagsága mindössze 25mm, így a legtöbb szabványosan kialakított helyre beszerelhetők. A Gentle Typhoon High RPM egy-egy stabilizátor gyűrűvel kiegészített speciális dupla golyóscsapágyat kapott (Nidec Servo), mely kombináció minimális vibrációt és 100,000 órányi problémamentes működést garantál.


A 30 cm-es kábel végén szabványos 3 tűs ventilátor csatlakozó található, mely a csomagban megbújó 4 pin-es molex átalakítóval gond nélkül bármely számítógépben üzembe helyezhető. A 16 eurós vételár némileg borsosnak tűnhet, de cserébe egy hosszú életű igazi bestiát kapunk.

Gentle Typhoon High RPM Gentle Typhoon High RPM Gentle Typhoon High RPM Gentle Typhoon High RPM Gentle Typhoon High RPM Gentle Typhoon High RPM

CeBIT 2011-es utazásunk és videóink támogatói


KingstonEminentOzoneASUSPCHelpline




Címkék:  Scythe, Gentle Typhoon, nagy fordulatszámú, ventilátorok, cooler, RPM


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva