Felhúzható ceruzaelem és Varta napelemes töltő


Szerző: Kov | Dátum: 2011-02-18 19:23:10 | Rovat: Green


Egyre több alternatív megoldás körvonalazódik a horizonton:


Szinte törvényszerű, hogy valamelyik digitális kütyünk pont akkor fogy ki a szuszból, amikor a leginkább számítunk rá. Nagyvárosi életünkben ez nem okoz nagy törést, mobiltelefonok szempontjából ma már több helyen léteznek „töltőtornyok”, melyek olyanok, mint egy csomagmegőrző: feldugjuk a készüléket, rázárjuk a rekeszt, és amíg bevásárolunk, addig csordultig telítődik energiával. Szerencsére akkor sem kell kétségbe esni, ha közel-távol nincs hálózati áram, ugyanis ma már több alternatív megoldás közül is válogathatunk. Igaz, hogy ezek jelentős része még gyerekcipőben jár, és erőteljesen kompromisszumos megoldások, de valahol el kell kezdeni, és sokszor ezek is „életmentőek” lehetnek.


Felhúzható ceruzaelem koncepció

Felhúzható ceruzaelem koncepció


Írásunk első alanya bár nem valós termék, csak egy leleményes koncepció, melyek köztudottan kis számban érik meg a tömegtermelést, de ha ennél tovább nem jut, akkor is inspiráló, értékes gondolatokat hordozhat. A felhúzható ceruzaelem terveit Yeon Kyeong Hwang és Mieong Ho Kang készítette. Belső felépítése igen egyszerű, mely lényegében egy akkumulátorból, egy generátorból és egy rugóból áll.


Reméljük Kyeong Hwang és Mieong Ho Kang ötlete egyszer majd materializálódik

Reméljük Kyeong Hwang és Mieong Ho Kang ötlete egyszer majd materializálódik


Töltéséhez egyszerűen csak néhány tekeréssel meg kell feszíteni a rugót, majd a benne tárolt energia forgó mozgássá alakulva meghajtja a generátort, mely feltölti az apró akkumulátort. Tehát működési elve ugyan az, mint egy felhúzós játéknak vagy egy klasszikus órának. Arról mondjuk nem szól a történet, hogy a normál AA elemhez képest kb. harmad méretű Ni-Mh akkumulátor mennyi energiát képes tárolni, vagy hogy mennyi idő és tekerés szükséges valami használható töltöttségi szint eléréséhez, ettől függetlenül jó ötlet, szeretem a konvenciókat hanyagoló, úttörő megoldásokat.Varta napelemes töltő - egyszerű és sokoldalú:


A másik alany már nem mondható ennyire forradalminak, lévén egy napelemes elemtöltő, viszont a technológia kiforrottságának köszönhetően nem csak a tervezőasztalon és renderelt képek formájában létezik, hanem nagyon is valós, megvásárolható termék. A Varta napelemes töltőjét rejtő csomag magából az egységből és két gyárilag feltöltött 2100 mAh ceruzaelemből áll. A töltő úgy néz ki, mint egy duci mobiltelefon, melyet szétnyitva tárul elénk a napelem. A mellékelt akkumulátorokat beletéve azokban tárolja a hirtelen nem felhasznált napenergiát, de USB portján keresztül rengeteg féle eszközt közvetlenül is tölthetünk róla (ehhez gyárilag kapunk 6 különböző adaptert).


Varta napelemes töltő – nyaraláskor, kiránduláskor kötelező útitárs

Varta napelemes töltő – nyaraláskor, kiránduláskor kötelező útitárs


Az USB csatlakozó azonban nem csak kimenetként, hanem bemenetként is szolgálhat, ilyenkor számítógéphez vagy laptophoz csatlakoztatva gyorsabb töltési időt érhetünk el. A 180 mA körüli töltőáram még a mellékelt moderált teljesítményű elemeket sem fogja pillanatok alatt csurig tölteni, nem hogy egy 3000 mAh közeli párt, de kempingezés közben vagy a napon sütkérezve éppen ez nem a legnagyobb probléma, az egész éves hajtás után még az akku is megérdemli, hogy szépen komótosan gyarapodjon.Felhúzható ceruzaelem és Varta napelemes töltő - galéria:

Felhúzható ceruzaelem koncepció Felhúzható ceruzaelem koncepció Felhúzható ceruzaelem koncepció Felhúzható ceruzaelem koncepció Varta napelemes töltő Varta napelemes töltő Varta napelemes töltő Varta napelemes töltő Varta napelemes töltő Varta napelemes töltő Varta napelemes töltő Varta napelemes töltő

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Arctic C1 Mobile + 4400mWh (napelemes) >> 4.860 Ft


Bluechip: Arctic Cooling Arctic Power Akkutöltő >> 4.860 Ft


PCHelpline: GP NiMH mikro ceruza (AAA) akku >> 1.510 Ft


PCHelpline: GP akkutöltő PB14 +4db NiMH 2300mAh AA >> 11.130 Ft

Címkék:  elem, akkumulátor, AA, AAA, Varta, töltés, mobil, telefon, töltő


lap teteje


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva