NEC LifeTouch Note Android Netbook


Szerző: Kov | Dátum: 2011-02-16 12:10:25 | Rovat: Notebook


Újabb tablet-netbook öszvér egy nem várt szereplőtől:


Android alapú okostelefonok és tabletek, az elmúlt időszak meghatározó termékei, melyek valóságos hisztérikus rajongást váltottak ki világszerte. A kínálat máris hihetetlenül színes és bő, pedig még csak most fog igazán beindulni a buli, főleg az Android 3.0 (Honeycomb) operációs rendszerrel szerelt több magos csoda tabletek debütálásával. A tapicskolós használat (főleg a szövegbevitel) viszont nem minden esetben határtalan szórakozás, ezért több gyártó azon szorgoskodik, hogy a tabletet kiegészítve valamilyen billentyűzettel, notebookszerű élményt biztosítson. Eme törekvésre remek példa a nem olyan régen bemutattuk az ASUS Eee tabletek garmadáját, ahol a legkülönfélébb billentyűzet-csatolási megoldásokat alkalmazták.


NEC LifeTouch Note Android Netbook

NEC LifeTouch Note Android Netbook


Tehát egy korrekt QWERTY gombsorral kiegészülve talán megkaphatjuk azt a netbook-ot, melyre a kezdetek óta vágyunk? Hiszen lassan kiderül, hogy a boldogsághoz nem feltétlenül szükséges x86-os architektúra vagy Windows operációs rendszer, az Android + ARM páros igen is ütőképes konkurenciát jelenthet ezen a téren (is). Valószínűleg ilyen gondolatok mentén jutott el a NEC is tegnapi bejelentéséig, miszerint áprilisban érkezik a LifeTouch Note.


Amikor Android-os eszközök kerülnek szóba, akkor jellemzően nem a NEC márka szokott felbukkanni, ez azonban lehet, hogy hamarosan változni fog. Tavaly bemutatták a Google alapú LifeTouch tabletjüket, most pedig az úton továbbhaladva valami mondhatni egészen szexivel rukkoltak elő. A LifeTouch Note tipikusan azaz eszköz, mely nehezen kategorizálható, mert jóformán ízlés dolga, hogy billentyűzettel kiegészített tablet, netbook, notebook, UMPC vagy MID (mobile internet device) névvel illetjük. A teljesebb élményért egy optikai egér szerű képződményt is kapunk.


NEC LifeTouch Note hivatalos bemutató

NEC LifeTouch Note hivatalos bemutató


Lelkét a már jól ismert dupla ARM Cortex A9 magot magában foglaló nVidia Tegra 2 SoC és Froyo (Android 2.2) páros alkotja, de megjelenéséig nem elképzelhetetlen, hogy megkapja a Honeycomb frissítést. A 7 hüvelykes kijelző a szokásosnak mondható 800 x 480 pixeles felbontással üzemel, viszont érintés érzékelése a bemutatott darabokban sajnos csak rezisztív. Ez már egy telefonnál is zavaró lehet a nagyobb nyomásigénye miatt, de egy ilyen nyitott eszköz kijelzőjének erőteljesebb böködése szerencsétlen billegést, lebegést válthat ki. A kritika amúgy a termék bemutatásával szinte egy időben világszerte megfogalmazódott, így csak remélni lehet, hogy a NEC-nél ez meghallgattatik és a végleges termékbe már kapacitív kijelző kerül (elvileg nem jelent különösen nagy ártöbbletet).


AkihabaraNews.com ismerkedése LifeTouch Note-tal


A mindössze 699 grammos szerkezet három különböző kiépítésben érkezik: 480 dollárért az alapkészülékben csupán 2GB belső memória és mellé 2GB-os microSD memóriakártya jár, a középsőben 539 dollárért cserébe ezek az értékek már 8GB/8GB, a csúcs modell pedig 3G modullal is kiegészül (659$). A hardver további képessége hozza az elvártakat: 802.11 b/g/n WiFi, Bluetooth 2.1, 2 megapixeles kamera, GPS, gyorsulásmérő, digitális tájoló, mini USB port és egy mono csipogó. A gyártó ígérete szerint a beépített akkumulátor egyetlen töltéssel átlagos használat mellett 9 óra működést biztosít. Az ügyes kis jószág klasszikus zongoralakk fekete mellett egyéb stílusos színekben is várható.NEC LifeTouch Note Android Netbook - galéria:

NEC LifeTouch Note Android Netbook NEC LifeTouch Note Android Netbook NEC LifeTouch Note Android Netbook NEC LifeTouch Note Android Netbook NEC LifeTouch Note Android Netbook


A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Alcor ePad 7" Android tablet >> 46.590 Ft


Bluechip: Energy Tablet i504 5" Android >> 54.890 Ft


PCHelpline: Icarus 701 Tablet 7" Android >> 69.900 Ft
Címkék:  NEC, LifeTouch, Note, Android, Tegra 2, tablet, netbook


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva