PowerTrekk üzemanyagcellás kütyütöltő


Szerző: Kov | Dátum: 2011-02-14 14:38:02 | Rovat: Green


Energiaforrás szabadtéri high-tech őrülteknek:


Ma már a legegyszerűbb embernek is lapul (legalább) egy mobiltelefon a zsebében, de felkészültebb technológia rajongóknál akár egy hátizsáknyi olyan külyü is lehet, mint médialejátszó, fényképezőgép, GPS, netbook, notebook és még hosszan sorolhatnánk. Ezeknek az eszközöknek van egy nagyon fontos közös tulajdonságuk, mégpedig az, hogy hálózati áram hiányában kénytelenek akkumulátorról üzemelni. Ezzel önmagában még nem is lenne semmi probléma, de a technika jelen szintjén az átlagos üzemidő igen alacsonynak mondható.


A svéd myFC PowerTrekk nevű energia csomagja

A svéd myFC PowerTrekk nevű energia csomagja


Évtizedek óta folynak kutatások egy az akkumulátoroknál jobb mobilis energiaforrás létrehozására, de a meglévő módszerek finomításán kívül eddig nem igazán érkezett áttörő megoldás. A svéd myFC viszont bemutatott egy olyan kifejezetten szabadtéri időtöltéshez tervezett töltő csomagot, mely nem éppen „a megoldás minden problémára”, de érdekes alternatívának tűnik.


PowerTrekk - üzemanyag cellát a népnek

PowerTrekk - üzemanyag cellát a népnek


A PowerTrekk egy akkumulátor és egy üzemanyagcellás rendszer kombinációja egy víz- és ütésálló masszív, kompakt csomagban. A hátizsákban könnyedén megbújó töltő megfelelő kiegészítő lehet azok számára, akik szeretnek sok időt tölteni a szabadban (távol az elektronos hálózattól), de még sem kívánnak lemondani a modern kor szórakoztatóelektronikáiról. A PowerTrekk a legújabb technológián alapulva hidrogénből állít elő elektromosságot.


PowerTrekk üzemanyagcellás kütyütöltő - beüzemelése nem túl bonyolult


Használata egyszerű: leszedjük a fedelet, behelyezünk egy hidrogén kazettát, rálocsolunk egy korty vizet és pár pillanat múlva már ömlik is az energia. Előnye például a napenergiával szemben, hogy bármilyen napszakban és időjárási körülmények között működőképes, és sokkal jobb hatásfokkal lényegesebben gyorsabban tölt. Az akkumulátor egyfajta bufferként is üzemel, mely eltárolja a megtermelt áramot, amit rögtön nem használtunk fel. Bármely USB porton keresztül tölthető eszköz táplálható róla, csak arra kell ügyelni, hogy a kívánt összekötő kábel is kéznél legyen. Arról, hogy egy hidrogén kazetta meddig bírja szusszal vagy mennyibe fog kerülni, egyelőre semmilyen pontos információ nincs, de valószínűleg a 100 dollár körüli/alatti szegmensben várható érkezése.PowerTrekk üzemanyagcellás kütyütöltő - galéria:

myFC PowerTrekk üzemanyagcellás kütyütöltő myFC PowerTrekk üzemanyagcellás kütyütöltő myFC PowerTrekk üzemanyagcellás kütyütöltő myFC PowerTrekk üzemanyagcellás kütyütöltő myFC PowerTrekk üzemanyagcellás kütyütöltő myFC PowerTrekk üzemanyagcellás kütyütöltő myFC PowerTrekk üzemanyagcellás kütyütöltő myFC PowerTrekk üzemanyagcellás kütyütöltő myFC PowerTrekk üzemanyagcellás kütyütöltő myFC PowerTrekk üzemanyagcellás kütyütöltő myFC PowerTrekk üzemanyagcellás kütyütöltő


A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Arctic C1 Mobile + 4400mWh Akku >> 4.860 Ft


PCHelpline: Trust akkutöltő PW-2750p USB >> 4.360 Ft
Címkék:  PowerTrekk, akkumulátor, töltő, hidrogén, zöld, kütyü, telefon, pda


lap teteje


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva