Gőzerővel zöldül a Fujitsu - M440 ECO egér


Szerző: Kov | Dátum: 2011-02-08 15:57:40 | Rovat: Green


A japán gyártó jövőbemutató termékei tegnapra:


Úgy tűnik, egyre több gyártó tendál a környezetbarát gondolatok felé. Aztán, hogy e mögött a tevékenység mögött valós gondolatok húzódnak meg, vagy csak a trendet meglovagolva próbálnak meg nagyobb profitra szert tenni, az már nem minden esetben egyértelmű, de az igen, hogy valami mozgolódás van. Ez a törekvés a hibridautók és energiatakarékos izzók körén túllépve szerencsére az informatika területére is lassan beszivárog, melynek egyre komolyabb képviselői kezdenek körvonalazódni.


Egyik ilyen gyártó a Fujitsu, mely az utóbbi időben talán a legtöbbet foglalkozik a témával. Ott van például környezetbarát szériájuk, melyben megannyi laptop, asztali számítógép és komolyabb teljesítményű munkaállomás szerepel. Őket pedig a proGREEN jelzés köti össze, ami egyet jelent az energiahatékony működéssel. A Fujitsu legújabb terméke azonban más szempontból közelíti meg a kérdést és az energia fogyasztás helyett inkább a felhasznált anyagok környezetre gyakorolt hatására helyezte a hangsúlyt. A Fujitsu Mouse M440 ECO specialitása, hogy műanyag helyett 100%-osan biológiailag lebomló anyagokból készült.


Fujitsu Mouse M440 ECO egér - bomlanak érte

Fujitsu Mouse M440 ECO egér - bomlanak érte


A Fujitsu már próbálkozott hasonló megoldással; múlt évben dobták piacra a KBPC PX ECO billentyűzetet, amiben a műanyag alkatrészek 45%-át lecserélték újrahasznosítható anyagokra. A siker hatalmas volt, a cég állítása szerint ezzel az egyetlen termékkel kb. évi 60.000 kg műanyagot spóroltak meg. Ezek után nem csoda, hogy az ötletet átültették a másik létfontosságú perifériára is, az egérre.


Gyártása sokkal kisebb CO2 kibocsátással jár, és teljes mértékben hanyagolja az olyan kőolaj alapú nyersanyagokat, mint amilyen a merev műanyagok és a PVC. Ráadásul mivel biológiailag lebomló anyagból áll, életciklusa után sem terheli a környezetet egy szeméttelepen kallódva.


Fujitsu KBPC PX ECO billentyűzet - szintén műanyag szegény

Fujitsu KBPC PX ECO billentyűzet - szintén műanyag szegény


A Mouse M440 ECO kapcsán a Fujitsu külön kiemeli, hogy ez egy újabb példa arra, hogy ha egy termék „zöld”, még nem kell gyengébb minőségűnek vagy funkciószegényebbnek lennie. Ugyan úgy néz ki, mint egy hagyományos két gombos görgős egér 1000 dpi-s optikai felbontással. Szimmetrikus kialakítása jobb és balkezes felhasználók számára is alkalmassá teszi, valamint a rugalmas BIOGRADE borítás kényelmes fogást biztosít. Vételára 11 font.


Érdemes még megemlíteni, hogy a Fujitsu nem mókusvakításra használja a zöld címkéket, ugyanis nemrég arról adtak hírt, hogy érkezik egy speciális hibrid energiagyűjtő eszközük. Különlegessége, hogy egyetlen kisméretű rendszer képes a hőt és a fényt is energiává alakítani.


A Fujitsu féle áramforrás fényből és hőből táplál

A Fujitsu féle áramforrás fényből és hőből táplál


A felhasználási területek szinte korlátlanok, energiát szolgáltathatnak például távoli időjárás megfigyelő állomásokhoz, melyek kábellel elérése roppant költséges (ha egyáltalán lehetséges), de akár egészségügyi szenzorokban is helyet kaphat, amik így vezetékek és akkumulátorok nélkül is üzemelhetnek. Örömmel látjuk az efféle kezdeményezéseket!Fujitsu GREEN megoldások - galéria:

Fujitsu Mouse M440 ECO egér Fujitsu KBPC PX ECO billentyűzet Fujitsu KBPC PX ECO billentyűzet Fujitsu KBPC PX ECO billentyűzet Fujitsu GREEN megoldások Fujitsu GREEN megoldások Fujitsu Mouse M440 ECO egér - adatlap Fujitsu Mouse M440 ECO egér - sprcifikáció

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Fujitsu Lifebook A530 15,6" notebook >> 129.090 Ft


PCHelpline: Fujitsu 1000GB USB külső HDD 3,5" >> 20.588 Ft
Címkék:  Fujitsu, zöld, green, energiatakarékos, környezettudatos, biológiai


lap teteje


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva