Enermax Hoplite ház és Aeolus Premium laptop hűtő


Szerző: Kov | Dátum: 2011-02-07 20:26:56 | Rovat: Hardver


Csemegézzünk az év eleji Enermax termésből:


Az Enermax úgy tűnik, bepörgeti kicsit a számítógép ház részlegét, a nem is olyan régen bemutatott Clipeus után most újabb darabbal bővült a kollekció. A Hoplite egy komolyabb kategóriát képvisel, mely ha első ránézésre talán nem is egyértelmű, de a 154 dolláros árcédula láttán kétség nem fér hozzá. Előlapján a már említett Clipeus-ból ismerős 120 mm-es LED-es ventilátor, amit fordulatszám szabályozóval és egy a fényeffektek közötti váltásért felelős gombbal egészítettek ki. 3 különböző verzióban lesz elérhető (ECA3220, ECA3221, ECA3222), melyek csak pár apróságban különböznek egymástól.


Enermax Hoplite ház

Enermax Hoplite ház


Az acélvázra épülő midi torony 495 (D) x 202 (W) x 503 (H) méretekkel rendelkezik, színezetét tekintve kívül belül feketére van mázolva. Egyébként az előlap összképe egységes és szimmetrikus, bár a csilli ventilátor nem biztos, hogy mindenkinek szíve csücske. A légkeverő egy ajtóval együtt kihajtható, így a légszűrő és a venti tisztítása vagy esetleges cseréje könnyen megvalósítható.


Kívülről összesen négy 5.25 hüvelykes bővítési lehetőség áll rendelkezésünkre, rejtett 3.5”-os bővítőhelyből pedig négyet kapunk (ECA3222-ben csak három). Ezen felül kapunk még legalul két 3.5”-os Hot-swappable keretet, amiben akár menet közben is cserélgethetjük a merevlemezeket. Dicséretes funkció, adatzsonglőröknek perdöntő pont lehet.


Enermax Hoplite - figyeljünk a videokártya vásárláskor

Enermax Hoplite - figyeljünk a videokártya vásárláskor


Azonban az ECA3220 és ECA3222 tetején még egy dokkoló is van, amibe bármilyen 2.5” vagy 3.5” méretű adattárolót állíthatunk, tehát ebből a szempontból jelesre teljesít a Hoplite. A ház tetején a természetesen megkapjuk a szokásos csatlakozókat (2 x USB2.0, 1 x eSATA, mikrofon bemenet, fülhallgató kimenet), opcionálisan akár USB3.0 portokkal is rendelhetjük.


Az oldallapot lepattintva kellemes látvány fogad minket, az ATX és micro-ATX formátumú lapokara specializálódott tálcán bőséges mennyiségű szerelőablakot és kábelbujtató rést láthatunk. A kártyák és meghajtók rögzítése szerszámmentesen történik, ez ebben a kategóriában, de lassan már mindegyikben elvárható. A különböző típusok belső elrendezése picit eltérő, ezért brutális, hosszú videokártyák beszerzése előtt érdemes körültekintően eljárni, hogy biztosan beférjen.


Enermax Hoplite - huzatos

Enermax Hoplite - huzatos


A kereszthuzatról alapesetben a már említett csecse első ventilátor és egy hátul lévő szintén 120 mm-es („hagyományos”, nem LED-es) légkavaró gondoskodik. Opcionálisan azonban a hatás jelentősen fokozható, oldalra két 120 mm-es, felülre pedig szintén két 120 vagy 140 mm-es darab szerelhető. Mivel a tetején lévő ventilátorok egy külön kiszögelésben lapulnak, akár egy megfelelő alkatrészekből összeállított vízhűtés dupla radiátorát is be lehet préselni alá. A folyadékhűtést szorgalmazza három tömlő furat is a ház hátulján. A fent említett kialakításból következik, hogy a tápot alulra száműzték. Összességében tehát elmondható, hogy felépítése és felszereltsége kellemes, akinek bejön a design és az árfekvés is megfelelő, az biztosan nem fog csalódni benne.Aeolus Premium laptop hűtő - melegebb napokra:


Itt ragadnánk meg az alkalmat, hogy megemlítsünk egy másik Enermax terméket, mely szintén a napokban mutatkozott be. Az Aelous Premium egy notebookhűtő alátét, mely kifejezetten stílusos és minőségi darabnak tűnik. A 350 (L) x 335 (W) x 45 (H) mm-es pad fekete és titán szürke színben rendelhető és nem kevesebb, mint 1.3 kilót nyom, nem spórolták ki belőle az anyagot.


Aeolus Premium laptop hűtő - szép darab

Aeolus Premium laptop hűtő - szép darab


A feladat oroszlánrészét a 250 mm-es lapos kialakítású ventilátor végzi, mely sebességét egy potméter segítségével a 650 - 850 RPM tartományban kontrollálhatjuk. A maximum 20 dBA zajszinttel munkálkodó ventiben 15 LED világít, mely igény esetén kikapcsolható. Működéséhez egyszerűen csak egy szabad USB porthoz kell csatlakoztatni, mely veszteséget 2 x USB2.0 aljzattal kívánja kompenzálni. Szállítása ezen a héten kezdődik meg £36.90 árcédulával.Enermax Hoplite és Aeolus Premium - galéria:

Enermax Hoplite számítógépház Enermax Hoplite számítógépház Enermax Hoplite számítógépház Enermax Hoplite számítógépház Enermax Hoplite számítógépház Enermax Hoplite számítógépház Enermax Hoplite számítógépház Enermax Hoplite számítógépház Enermax Hoplite számítógépház Aeolus Premium laptop hűtő Aeolus Premium laptop hűtő Aeolus Premium laptop hűtő Aeolus Premium laptop hűtő Aeolus Premium laptop hűtő Aeolus Premium laptop hűtő Aeolus Premium laptop hűtő

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Enermax LuxuRay ECA3190 ház (táp nélkül) >> 20.790 Ft


PCHelpline: Thermaltake V5 Black Edition fekete ház >> 18.734 Ft
Címkék:  Enermax, Hoplinte, számítógépház, ház, laptop, hűtő, hűtés


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva