ASUS Republic of Gamers (ROG) roham 2011


Szerző: Kov | Dátum: 2011-02-06 17:38:04 | Rovat: Játék


Játékosok kényeztetése ASUS módra:


Az ASUS már évek óta építgeti saját kifejezetten játékosoknak szánt, speciális hardverelemeket csoportosító márkáját Republic of Gamers (ROG) név alatt. A szorgos és nem mellesleg profi munka gyümölcseként ma a három betűs rövidítés világszerte elég jól cseng a fanatikus játékosok körében.


egy korábbi ASUS ROG bemutató (ROG Expander, ARES és 3D monitor)


A termékpalettán majdnem mindent megtalálhatunk, amire egy hardcore gamernek szüksége lehet: alaplapok, videokártyák, különféle audio és hálózati eszközök, számítóházak. A CES2011-en és környékén több ígéretes darabot is bejelentettek, most ezekből nyújtanánk egy összefoglalót!ASUS ROG Rampage III Black Edition alaplap:


Ez az alaplap már nem az első a sorozatban, így a ROG Rampage III Black Edition-ben a gyártói tapasztalat és a felhasználók visszajelzései egyesültek egy játékosok igényeire kihegyezett csúcs deszkában. Először is a legfontosabb az elején leszögezni, hogy az X58/ICH 10R chipkészletre épült. Igaz nem a legfrissebb anyag, azonban az utóbbi pár nap Sandy Bridge botránya után úgy tűnik, hogy mégis van létjogosultsága és ez a pozíciója akár novemberig, az új Intel foglalatok debütálásáig meg is maradhat.


Korábban a Gigabyte G1-Killer alaplapcsalád elemzésében negatívumként tüntettük fel a korosodó platform használatát - ám az Intel 67-es széria (P67, H67, Q67 stb.) tömeges visszahívása után - aki Inteles csúcsgépet szeretne összerakni a következő hónapokban, annak csak az X58 áll rendelkezésére.


ASUS ROG Rampage III Black Edition

ASUS ROG Rampage III Black Edition


Maga az alaplap egyébként mindenből a legjobbat/legtöbbet kívánja nyújtani, amit egy speciális hálózati kártya-hangkártya kombinált kiegészítő eszközzel kívánnak tovább fűszerezni. A LAN részlegért a vitás hatásfokú Bigfoot Networks Killer E2100 hivatott megteremteni a lag-mentes online játék örömét, aztán hogy ez a nemes tett hogyan sikerül, az már más kérdés. Mindenesetre a vételárat különösebben nem dobja meg (maga az ASUS által felhasznált chip 15 dollár, szemben egy Killer 2100-as hálókártya 80-90 dolláros árával) és ártani biztosan nem fog. Részletes adatokat és specifikációt a galériában találtok!


A hangkeltő részleg viszont a nagysikerű ASUS XONAR sorozat képességeiből táplálkozik, mely garanciát jelent a kiváló hangminőségre. A kártyára egy fejhallgató erősítő is került, hogy a magasabb impedanciájú zajkeltőket is tisztességesen meg tudja hajtani.ASUS ROG HD 6870 DirectCU videokártya:


Az AMD egyik csúcskártyáját nehéz a referenciánál is jobbá tenni, de az ASUS ezzel is megpróbálkozott. A hadművelethez az úttörőnek számító Super Alloy Power technológiát vetették be, melynek következtében 15%-kal nagyobb teljesítményt és több mint kétszer akkora élettartamot kapunk. Ezt az ötvözetet az energiaellátás tekintetében kritikus alkatrészeknél vetik be (kondenzátorok, tekercsek, MOSFET-ek stb.), így a referencia kialakításhoz képest sokkal nagyobb tartós igénybevételt is elviselnek. Legyen szó napokig tartó LAN party-ról vagy kínzó tuningról, a gyártó állítása szerint a HD 6870 DirectCU stabilan helytáll.


ASUS HD 6870 DirectCU videokártya Super Alloy Power technológiával fűszerezve

ASUS HD 6870 DirectCU videokártya Super Alloy Power technológiával fűszerezve


A hűtést is felpiszkálták kicsit, például a hátlapra erősített teljes fém burkolattal. A réz hőcsövek közvetlenül érintkeznek a forrófejű GPU-val, mely elrendezés a referenciához képest 20%-kal teljesít jobban. Erre szükség is lesz, mert a mellékelt Voltage Tweak program segítségével a túlhajtás és túlfeszelés miatt izzasztó menetek várnak rá. (Néhány napon belül tesztet is mutatunk róla, hiszen a tesztmodell már nálunk vendégeskedik.)ASUS ROG Vulcan ANC Gaming Headset:


Ez a headset az ASUS válasza a felhasználói igényekre, miszerint szeretnének egy minőségi, minden területen jól teljesítő zajkeltőt. A mérnökök különös figyelmet fordítottak a külső zajok kiszűrésére, hogy a legkevesebb zavaró hanghatás érje a játékosokat. Ezt a kategóriában egyedülálló módon nem csak egy 30dB-el passzív zajszűrési képességgel, hanem aktív zajszűrővel is megtámogatták, amivel a Vulcan ANC további 85%-os javulást ér el.


ROG Vulcan ANC Gaming Headset - kiemelkedő hangminőség és kényelem

ROG Vulcan ANC Gaming Headset - kiemelkedő hangminőség és kényelem


Szintén nagy hangsúlyt fektetek a kényelemre, hiszen hosszas, izzasztó öldöklésekkor az a legjobb, ha szinte nem is érzékeljük a headset jelenlétét. Eme törekvést ergonomikus, szorítás mentes designnal és profi emlékező szivacs és minőségi bőr felületekkel érték el. A hangok megszólaltatásáról méretes 40mm-es egységek gondoskodnak, melyek precíz finomhangolás következtében kifejezetten jól szólnak a mélyebb traktusban is, így a robbanások és egyéb csatazajok soha nem hallott élethűséggel illusztrálják majd az eseményeket. Kialakításának köszönhetően a fülesből áramló anyag nem szabadul el a térben, tehát a mikrofonban csak a mi hangunkat fogják hallani, a játékot nem.ASUS ROG RT-N66U Dual-band Gaming Router:


Ilyet se láttunk sokat, hogy egy router lehet gamer eszköz is, de éppen a Bigfoot Networks Killer E2100 után már ez sem meglepő. Az RT-N66U sávonként 450Mbps szimultán sebességet biztosít 2.4GHz-en és 5GHz-en is. Egyidejűleg akár 300,000 adatcsomaggal is megbirkózik, ami egy átlagos router képességének kb. 20x-osát jelenti, ezzel is minimalizálva az akadozások, lagzások és csomagvesztések esélyét.


ROG RT-N66U Dual-band Gaming Router

ROG RT-N66U Dual-band Gaming Router


A Killer E2100 hálókártyához hasonlóan az RT-N66U is lehetővé teszi, hogy többszálú letöltések mellett is problémamentesen játszhassunk, amit valószínűleg a játékhoz tartozó adatok felismerésével és prioritásával végez. Egy beépítet hardveres NAT végzi a cím fordítást, így tehermentesítve a CPU-t. Természetesen a combos WiFi mellett Gigabit Ethernet portok is rendelkezésre állnak, ha a kábeles kiépítés mellett döntünk.


Így hirtelen ezek voltak a legérdekesebb ROG újdonságok. A színes kínálatból látszik, hogy az ASUS valóban nagyon komolyan gondolja a játékos hardverek fejlesztését, csak reménykedni tudunk, hogy a jövőben is hasonló energia bedobással folytatják a munkát!ASUS Republic of Gamers (ROG) roham - galéria:

ASUS ROG Rampage III Black Edition alaplap ASUS ROG Rampage III Black Edition alaplap - specifikációk ASUS ROG Vulcan ANC Gaming Headset ASUS ROG Vulcan ANC Gaming Headset ASUS ROG Vulcan ANC Gaming Headset ASUS ROG RT-N66U Dual-band Gaming Router ASUS ROG RT-N66U Dual-band Gaming Router ASUS ROG HD 6870 DirectCU videokártya ASUS ROG HD 6870 DirectCU videokártya ASUS ROG ASUS ROG

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Asus Maximus III Formula LGA1156 alaplap >> 63.590 Ft


PCHelpline: ASUS EAH6850 DirectCU 1GB videokártya >> 47.277 Ft
Címkék:  Asus, ROG, alaplap, videokártya, router, fejhallgató


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva