Razer Ferox - kompakt LAN Party zajkeltő


Szerző: Kov | Dátum: 2011-01-31 14:52:12 | Rovat: Játék


A mobilitás és értelmes hangzás közötti kompromisszum közeleg tán:


Egy igazán jó és elfogadható árú hordozható hangfal szettet nem is olyan egyszerű feladat beszerezni. A nagyon egyszerű modellekkel az a gond, hogy bár energiaforrás nélkül is képesek zümmögtetni valamit, de abból az „erőből”, ami egy átlagos fülhallgató kimenetből kiömlik, nem igazán tud csodát művelni egy jellemzően érme méretű membrán. A másik végleten már komolyabb felszerelést találhatunk, ezeket viszont biztosan táplálni kell (jobb esetben konnektor nélkül is megúszhatjuk, ha hajlandó beérni egy USB port szerény szolgáltatásaival), és méretük is olykor erősen túllépi a könnyen hordozható kategóriát. A Razer, mint a játékosok fő specialistája, most készített egy olyan kis egységcsomagot, mely gond nélkül behajítható a hátizsákba, mégis tisztességesen szól, ha rögtönzött LAN Party-ra készülünk energia szegény környezetben.


Razer Ferox

Razer Ferox - a kompakt zajszett bárhol bevethető


A Razer Ferox egy pár apró tojás alakú hangszóró (70 mm (hosszúság) x 70mm (szélesség) x 53 - 64 mm (magasság)), melyek a fent említett táplálási problémákat egy beépített akkumulátor segítségével oldották meg. A 470mAh teljesítményű áramforrás egy töltésre több mint 12 óra zajongást biztosít a 2 x 3 wattos hangszórónak. Ezekből az értékekből azért érezzük, hogy bár a gyártó szobát betöltő, tiszta és basszusban teli hangzást ígér, azért ettől talán picit messze áll, főleg ha figyelembe vesszük a hivatalos adatok között szerepelő 150Hz-20kHz-es frekvencia tartományt. Azért ne ítélkezzünk látatlanban a 30mm-es neodimium mágnesekkel megtámogatott dobozkákról, mert akad itt némi technikai varázslat; ami a Razer szerint sokkal szebb és nagyobb hangot eredményez, mint amire a mérete alapján számítunk.Ilyen turpisság, hogy bekapcsolás után a hangszórók teteje felemelkedik, ezzel nemcsak szabad utat engedve a hangoknak, hanem bővítve a „hangszekrényt” is, ahonnan talán néhány váratlan mélyebb hang is előbújhat. Ez a kialakítás azonban azt is eredményezi, hogy ezek nem irányított szatelitek, hanem a térben körbe egyenletesen verik a hangot (360 degree omni-directiona). Így elvileg akkor is hasonlóan halljuk a történéseket, ha állunk, ülünk, vagy éppen leborulunk a székről a nagy lövöldözés hevében. Bármilyen hangforráshoz köthető, ami 3.5 hüvelykes hagyományos jack csatlakozóval rendelkezik, a beépített akkumulátorok pedig USB porton keresztül tölthetők. Egy tokot is kapunk melléjük, melyben az egyébként is jól mutató hangszórók pofás kis egységcsomagként csoportosulnak. Forgalmazásuk hónap végén kezdődik 60 dolláros vételárral. Ha annak már csak a fele is igaz, amit ígérnek, akkor már jó vétel lehet belőle.Razer Ferox mobil hangszóró szett - galéria:

Razer Ferox - kompakt LAN Party zajkeltő Razer Ferox - kompakt LAN Party zajkeltő Razer Ferox - kompakt LAN Party zajkeltő Razer Ferox - kompakt LAN Party zajkeltő Razer Ferox - belső Razer Ferox - felnyíló rész

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua Electromax: Genius SP-i160 2.0 Portable hordozható hangszóró >> 4.480 Ft


Bluechip: SONY SRS-A201 (2W teljesítmény, 57mm-es membrán) hangfalpár >> 7.290 Ft


PCHelpline: Logitech Z-130 Hangfal 2.0 Fekete hangszóró >> 5.562 Ft
Címkék:  Razer, Ferox, kompakt, hangfal, hangszóró, LAN Party


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva