Moog OMG-1 egyedi hibrid szintetizátor


Szerző: Kov | Dátum: 2011-01-20 13:52:30 | Rovat: Tuning


Egy gyönyörű eszközben találkozik analóg és digitális szintézis:


Amennyiben imádod az elektronikus zenei kütyüket, akkor már biztosan hallottad Bob Moog nevét, vagy az általa alapított Bob Moog Foundation-t, mely teljes mértékben a szintetizált muzsikáért született. Külsősként azonban meglepően furcsa lehet ez a világ, ahol szobányi analóg berendezéseket cecergetnek a legkülönfélébb effektek előállítása érdekében, vagy például ott van a teremin, mint hangszer, ami körül kezünkkel hadonászva kell a megfelelő erejű és magasságú hangot előállítani. Azonban az informatika rohamos fejlődésével már ez sem lesz soha olyan, mint régen volt, hiszen egy egyszerű asztali számítógép a megfelelő szoftverekkel karöltve szinte bármilyen hang vagy hangszer szintetizálására képes, stúdióban vagy akár a vonaton.


Moog OMG-1

Moog OMG-1


A múlt héten kezdődő NAMM show (National Association of Music Merchants) keretein belül a Bob Moog Foundation egy egészen elképesztően különleges prezentációt tartott Eric Persing, a Spectrasonics vezető zenei szoftverkészítő cég alapítója és igazgatója tolmácsolásában. Lényegében arról beszéltek, hogy március 15-én útnak indítanak egy zenei versenyt, melynek részleteit egyelőre nem árulták el, de azt igen, hogy a fődíj egy Moog OMG-1 lesz. Helyesbítve nem egy, hanem a Moog OMG-1 lesz, ugyanis ez egy teljes mértékben egyedi darab.


Spectrasonics Omnisphere


A kézzel készült szintetizátor pult igazi kuriózum, mely analóg és digitális hardverek, valamint a legújabb szoftverek kombinációjaként jött létre. Középen egy Moog Little Phatty analóg szintetizátor terpeszkedik el, alatta dual manuál, körben pedig mindenféle kijelzők, amit két Apple iPad és két iPod touch képez.


Mindez a sok kütyü egy a mélyben megbúvó Mac Mini-ben kapcsolódik össze a Spectrasonics zászlóshajóját jelentő Omnisphere szoftver segítségével. A fő kezelőszervet a dupla iPad képzi, melyeken a vadonatúj Omni TR program fut.


Eric Persing ízelítőt ad a Moog OMG-1 tárházából


A gyönyörűen megmunkált, kézzel készített fa szerkezet nem arra született, hogy egy stúdió mélyén porosodjon, hanem kifejezetten élő performanszok középpontja lehet, a videóból látható, hogy egy olyan profi kezében, mint Eric Persing, csak úgy dorombol a masina, azonban ez csak egy kis ízelítő az OMG-1 képességeiből, a lehetőségek tárháza végtelen, csak az előadó kreativitásán múlik, mit hoz ki belőle.Moog OMG-1 egyedi hibrid szintetizátor - galéria:

Moog OMG-1 egyedi hibrid szintetizátor Moog OMG-1 egyedi hibrid szintetizátor Moog OMG-1 egyedi hibrid szintetizátor Moog OMG-1 egyedi hibrid szintetizátor Moog OMG-1 egyedi hibrid szintetizátorCímkék:  Moog, OMG-1, szintetizátor, tuning, modding, zene


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva