OCOSMOS OSC1 TC és OSC9 mini PC-k


Szerző: Kov | Dátum: 2011-01-14 17:12:37 | Rovat: Játék


Oak Trail gamer tabletek, melyek nem csak elméletileg jelennek meg:


Egy pár napja írtunk a Razer egyik beharangozott csodafegyveréről, a Switchblade elnevezésű koncepcióról, mely a mobil játékélmény egy egészen új kategóriáját hivatott képviselni. Bár mostanság leginkább az ARM architektúrájú telefonok és tabletek virágkorát éljük, sokan hangoztatják, hogy a kézi játékkonzolok is átmigrálnak erre a technológiára és az Android operációs rendszerre. Ezt az eddig látott tendencia és a közelgő SonyEricsson telefon-PSP Go öszvér terméke is alátámasztani látszik.


Azonban a jó öreg x86-os (x64-es) architektúra nem hagyja magát olyan könnyen lemosni a pályáról, így az Intel legújabb Atom-os rendszere, az Oak Trail egy egészen új kategóriát hívhat életre. Ennek újabb példái a Razer Switchblade után az OCOSMOS két aprósága.


OCOSMOS OSC1 TC

OCOSMOS OSC1 TC


Az OCOSMOS OSC1 TC (Tiny Computer) első ránézésre egy tömzsi tablet benyomását kelti. Mindössze 5 hüvelykes kijelzőjén csak úgy tobzódnak a pixelek (1024 x 600) és a kor követelményeinek megfelelően kapacitív multi-touch képességekkel is bír. A specifikáció részleteibe beleturkálva azonban kiderül, hogy itt valami többről van szó, mint egy 1000. tablet variánsról. A már a bevezetőben is említett legnagyobb különbség az Atom-os Oak Trail platform, melynek köszönhetően a zsebre vágható masinán egy teljes értékű Windows 7 operációs rendszer fut, ezáltal minden, az otthoni számítógépünkön használt programunk ugrásra készen kéznél lehet útközben is.OCOSMOS OSC1 TC és OSC9 - teljes értékű Windows7 a zsebben:


Ez a tulajdonsága (vagyis a teljes értékű Win7) irodai alkalmazások cecergetése esetén is hihetetlenül hasznos lehet, de a gyártó nem titkolja, hogy elsősorban a játékos kedvű felhasználókat kívánja megcélozni. Már korábban is fejtegettem, hogy pillanatnyilag homály fedi a platform grafikában nyújtott teljesítményét, az OCOSMOS sajtóközleményében viszont sejtelmesen felteszik a kérdést, hogy láttál-e már kézi eszközön StarCraft II-t futni? Mert az OCS1 és OCS9-nek ez sem okoz gondot. Egy biztos, valószínűleg elég erő lesz a rendszerben, hogy a legtöbb online PC-s játékot, MMORPG-t és szerényebb igényű programot élvezhetően futtassa.


OCOSMOS OSC9

OCOSMOS OSC9


Hardver tekintetében meg kell még említeni a kijelző két oldalán elhelyezkedő OMOS Key Interface-eket, melyek azon kívül, hogy az egeret helyettesítik, még számos más parancsra beprogramozhatók. A tábla élében jobb és bal oldalt további gombok sorakoznak, melyek a játékok vezérlése során szintén jó szolgálatot tehetnek. Maga a rendszer egy maximum 64GB-os SSD-n kap helyet (microSD kártyával növelhető), ami mellett gyárilag 1GB memória szorgoskodik (2GB-is bővíthető). Ezen kívül szokásosnak mondható tulajdonságok szerepelnek a specifikációban: többek között WiFi, Bluetooth, G-szenzor, USB2.0, HSDPA, WiMax és GPS.


OCOSMOS OSC1 TC és OSC9 a CES2011-en - videó


Az OSC9 nagyon sok hasonlóságot mutat kistestvérével szemben, tekinthető az OSC1 doppingolt változatának is. Esetében a kijelző már 9 colos, felbontása 1024 x 768 és egy speciális állványt is kapunk mellé, hogy a lehető legkényelmesebb pozícióba állítsuk. Erre azért lehet szükség, mert a kezünkben egy különálló, érdekes kontroller egység lesz. Ez az előzetes hírek alapján egér, billentyűzet, távirányító, másodlagos kijelző és sok egyéb funkciót is el fog látni. Ezen kívül a további hardverrészletek szóról-szóra megegyeznek az OSC1 TC-nél közöltekkel. Vételárról sajnos még nem lehetett hallani, amerikai megjelenésük valamikor a 2011-es év közepe felé várható.OCOSMOS OSC1 TC és OSC9 - galéria:

OCOSMOS OSC1 TC OCOSMOS OSC1 TC OCOSMOS OSC1 TC OCOSMOS OSC9


A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua Electromax: Apple iPad 16GB Wi-Fi >> 139.800 Ft


Bluechip: Arctic GCM Kék kézi játék konzol >> 10.390 Ft


PCHelpine: Kingston Flash Drive 32GB USB3.0 >> 26.639 Ft
Címkék:  Ocosmos, OSC1 TC, OSC9, tablet, konzol, játék, Oak Trail


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2021 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva