Roccat Kova[+] gamer egér


Szerző: Kov | Dátum: 2011-01-13 18:47:53 | Rovat: Játék


Innovatív elképzelésük szerint csak egy shift gomb kell a boldogsághoz:


Ha az egerek fejlődés történetét vesszük, akkor a periféria komoly evolúciójának lehetünk szemtanúi. Az indulás göröngyös volt, kezdetben el is vetették magának az egérnek az ötletét, mondván ki akarna egy vezetéken lógó, különálló eszközt taszigálni az asztalán. Aztán a koncepciót kikukázták és az egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb periféria vált belőle (igaz, hogy a tapicskolós technológiák egyszer majd kiválthatják, de az még odébb van). A kezdetben két gombos rágcsálókon egyre több funkció jelent meg (görgők, még több gomb), majd ez oda vezetett, hogy mára léteznek olyan komplex, kifejezetten játékos felhasználóknak készített szörnyetegek is, melyek használata szinte tanulást igényel. A Roccat úgy döntött, hogy ennek a tendenciának megálljt parancsol és egészen más szempontból közelíti meg a problémát!


Roccat Kova[+]

Roccat Kova[+]


A fent említett evolúció csúcsaként emlegetik legújabb érkező egerüket, a Roccat Kova [+]-t. A kívül-belül gamer igényeket figyelembe vevő kütyü valóban ígéretes darab. Formája szimmetrikus, tehát jobb és balkezesek egyaránt kényelmesen használhatják. A szimmetria viszont nem egyenlő az ergonómia hiányával, a mérnökök egy speciális V-formával ránézésre is kényelmes testet alkottak. Ezt kiegészítették egy kellemes tapintású, gumírozott felülettel és szintén gumírozott görgővel, így ha tenyerünk picit nedvesebb lenne a nagy izgalomban, akkor sem csúszik ki kezünkből az irányítás.Roccat Kova[+] - 50 eurós csúcsjószág:


Hardver tekintetében az abszolút csúcsot nyújtja. Először is a Roccat Kova[+] vezetékes, hogy a drótnélküli technológiákban rejlő késedelmeket is kiküszöböljék, de ez bevett eljárás a kategóriában. A felületet egy 3200 dpi felbontású Pro-Optic R2 szenzor tapogatja le, mely akár másodpercenként 330 cm-es sebesség mellett is precízen követi mozdulatainkat, mindezt maximum 30G gyorsulásig. Maga az olvasás és feldolgozás frekvenciája 1000Hz, tehát kijelenthetjük, hogy ez az egér szinte teljesen lagmentes lesz.


R (6+2) * EASYSHIFT[+] = 16 gomb. Hogy is van ez?

(6+2) * EASYSHIFT[+] = 16 gomb. Hogy is van ez?


A hardverhez egy gondosan megtervezett és az évek során kiforrott szoftver és driver jár, mellyel a végletekig személyre szabhatjuk eszközünket. Itt kell megemlíteni a Roccat egyik legnagyobb innovációját, melynek nagyszerűsége egyszerűségében rejlik. Az EASYSHIFT[+] gomb pontosan ugyan azt teszi, mint a hagyományos billentyűzeten a shift, ha lenyomjuk, akkor az egér 6+2 gomja (görgőt is beleszámolva) az előre konfigurált, módosított beállítások szerint fognak üzemelni, így ha úgy nézzük, egy 16 gombos egeret kapunk. Természetesen profilokkal is varázsolhatunk, melyek között szintén egyetlen mozdulattal tudunk váltani.


a kiforrott driver teljes irányítást biztosít

a kiforrott driver teljes irányítást biztosít


Érdemes még megemlíteni, hogy dpi vagy profil váltáskor egy hangjelzést hallat visszajelzés gyanánt, így tökéletesen nyomon tudjuk követni az egér beállításait anélkül, hogy egyetlen pillanatra is le kellene venni szemünket a pörgős eseményekről. LED-es megvilágítása 7 különböző színben képes beragyogni az egeret, melyek a szoftver segítségével akár speciális effektekkel is cserélgethetik egymást. Profilokhoz is hozzárendelhetünk színeket, így az aktuálisan aktív profilt szemünk sarkából is azonnal meg tudjuk állapítani. A Roccat Kova[+] még e hónap vége felé felkerül a boltok polcaira, a hírek szerint 50 eurós árcédulával.Roccat Kova[+] - galéria:

Roccat Kova[+] gamer egér Roccat Kova[+] gamer egér Roccat Kova[+] gamer egér Roccat Kova[+] gamer egér Roccat Kova[+] gamer egér Roccat Kova[+] gamer egér Roccat Kova[+] gamer egér Roccat Kova[+] gamer egér Roccat Kova[+] gamer egér Roccat Kova[+] gamer egér Roccat Kova[+] gamer egér - szoftver Roccat Kova[+] gamer egér - szoftver Roccat Kova[+] gamer egér - szoftver Roccat Kova[+] gamer egér - szoftverCímkék:  Roccat, egér, periféria, Gamer, LED, optikai


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva