Sifteo - kockajáték nem csak kockáknak


Szerző: Kov | Dátum: 2011-01-12 14:00:56 | Rovat: Játék


Az idei CES innováció díjas terméke:


A mai játékokat sok kritika éri, hiszen jelentős részük valamilyen kütyü cecergetésével jár, mely tevékenységet sokan aggályosnak tartanak. Gondolok itt főleg az idősebb korosztályra, akiknek emlékében leginkább szabadban töltött boldog órák ugranak be gyermekkorukból, nem valami istentelen masina órákig tartó bámulása. Kétség nem fér hozzá, hogy a monitor bambulás nem a legegészségesebb szórakozási forma, de figyelembe kel venni, hogy egy mai gyereknek a modern világ következtében sokkal magasabbra került az ingerküszöbe, figyelmét már nem lehet lekötni néhány kockával. Vagy mégis?


Sifteo - valami egészen más

Sifteo - valami egészen más


A Sifteo egy egészen új játékélményt kínál, először a CES2011 keretein belül ismerkedhetett meg vele a nagyközönség. Technológiai szempontból egyetlen porcikája sem nevezhető eddig nem látott különlegességnek, de ezek együttesen mégis valami egészen érdekeset mutatnak. Egy szett három darab 1.5 hüvelykes színes kijelzővel ellátott miniszámítógépből, egy USB-s vevőegységből és egy asztali számítógépen futtatható szoftverből áll. Az apró masinák egy 32 bites processzort, 3 tengelyes mozgásérzékelőt, 2.4 GHz-es kommunikációt és újratölthető akkumulátort tartalmaznak. A megjelenítésért egy 128 x 128 pixeles LCD panel gondoskodik, a masszív műanyag ház mérete 4.3 cm x 4.3 cm x 1.9 cm, súlya pedig mindössze 35 gramm.


Szókirakó 6 modullal

Szókirakó 6 modullal


A játék úgy kezdődik, hogy először egy Windows XP, 7 vagy Mac OS X 10.5+ operációs rendszerrel rendelkező számítógépre feltelepítjük a mellékelt szoftvert és csatlakoztatjuk az vezeték nélküli vevőegységet. A kapcsolat létrejötte után csak kiválasztjuk, hogy melyik játékot szeretnénk futtatni és az apró kockák azonnal életre kelnek. A programok között találhatók játékos oktatószoftverek kifejezetten gyerekeknek, de pusztán szórakoztató játékok is akadnak szép számmal. A művelet ott válik interaktívvá, hogy a modulokat pakolgatni, forgatni, rázogatni és döntögetni kell, végül is így kell vezérelni a programokat. A kockák érzékelik egymás közelségét, így további izgalmas lehetőségek állnak rendelkezésre.


Sifteo hivatalos videó


A csomag tartalmaz egy bölcsőt, melyben a tárolás és töltés történik. A beépített LiPol akkumulátorok egyébként egyszerre 4 óra mókát biztosítanak, viszont a kockák automatikusan elteszik magukat készenléti állapotba, ha egy ideig nem matatunk velük, így takarékoskodva energiájukkal. További érdekesség, hogy egyszerre akár két szett (6 modul) is részt tud venni a folyamatban, tehát nagyobb társaság vagy akár az egész család számára nyújt remek kikapcsolódást és szórakozást. A terméket dicséri, hogy az idei kiállításon ő nyerte el a „CES Innovations 2011 Design and Engineering Awards Honoree” díjat, ami azt jelenti, hogy a szakmai zsűrit is meggyőzte kreatív újszerűségével. 149 dolláros áron hamarosan bárki lecsaphat rá.Sifteo kockajáték - galéria:

Sifteo kockajáték Sifteo kockajáték Sifteo kockajáték Sifteo kockajáték Sifteo kockajáték Sifteo kockajáték Sifteo kockajáték Sifteo kockajáték Sifteo kockajáték Sifteo kockajáték Sifteo kockajáték Sifteo kockajáték Sifteo kockajáték Sifteo kockajáték


A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua Electromax: Arctic Cooling Arctic Gym Step játékszőnyeg >> 14.900 Ft


Aqua Electromax: Arctic Cooling GC Pro Játékkonzol >> 12.400 Ft


Bluechip: Arctic GCM Kék kézi játékkonzol >> 10.390 Ft
Címkék:  Sifteo, játék, kocka, kreatív, vezeték nélküli, szett


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva