Fractal Design és Antec szolid PC házak


Szerző: Kov | Dátum: 2011-01-10 20:32:43 | Rovat: Hardver


Fractal Design - azoknak, akik nem vágynak LED orgiára:


Már eddig is megszokhattuk, hogy a számítógép házak kínálata több mint bőséges és biztosak lehetünk benne, hogy ez a helyzet 2011-ben sem fog változni, sőt, még több gyártó és még több modell várható. Ezúttal kezdjük az évet két „simább” házzal, melyek egyszerűségüknek köszönhetően a legtöbb környezetbe beilleszkednek!


Az első páciens a Fractal Design legújabb házikója, a Define Mini. A gyártó neve valószínűleg nem igazán cseng itthon ismerősnek, pedig a cég koncepciója és az eköré csoportosuló termékei szerintem példás egységet képeznek. Elsősorban a különleges designt kutatják, de közben nem feledkeznek el a minőségi kivitelezésről és a funkcionalitásról sem, így igazi egyéniség, üde színfolt a piaci kavalkádban. Tetszetős házak mellett tápegységekkel, csendes hűtési megoldásokkal és mindenféle HTPC kiegészítőkkel is foglalkoznak.


Fractal Design Define Mini

Fractal Design Define Mini - maximális minimalizmus


Visszatérve a Define Mini-re, neve alapján nem meglepő, hogy igen tömzsi toronyról van szó (210 (W) x 395 (H) x 490 (D) mm), de 9.5 kg-os súlya alapján biztosak lehetünk benne, hogy nem spórolták ki belőle az anyagot. A design megítélése erősen szubjektív dolog, de nekem személy szerint nagyon tetszik abszolút sallangmentes megjelenése, egy komolyabb modern irodában is megállná a helyét.


Alacsony felépítése miatt csupán kettő 5.25 colos bővítési lehetősége van, de valljuk be, ez az esetek 99%-ában bőségesen elég is lesz. Ezt leszámítva teljes értékű a ház, tehát alaplapok tekintetében ATX, micro-ATX és mini-ITX méreteket is fogad, valamint akár 6 merevlemezt is elnyel. Érdemes megemlíteni, hogy a HDD keretek kaptak némi szilikon támogatást is, hogy elnyeljék a zakatoló mechanika rezgéseit. Sajnos még a mostanában megjelenő házak között sem általános, hogy az előlapi kivezetések között akad USB 3.0, azonban a Define Mini szerencsére kínál ilyen opciót is.


Fractal Design Define Mini

Fractal Design Define Mini tüzetesebben


A hűtésre is komoly figyelmet fordítottak, így a minitorony magas légszállításnál és csendes üzemmódban is megállja a helyét. Ez elsősorban ModuVent elnevezésű technológiájának köszönheti, mely segítségével igényeinkhez igazodva kinyithatjuk vagy lezárhatjuk az oldalakon és a tetőpanelen lévő ventilátor nyílásokat, valamint három fordulatszám szabályozót is kapunk. Légkeverőből egyébként összesen hatot zsúfolhatunk a dobozba, tehát a legerősebb konfiguráció sem fog megfulladni. A kívül-belül feketére fényezett ház finomságai között CPU mögött kivágott alaplaptálcát és vízhűtés előkészítést is találunk. Vételára sajnos még ismeretlen.Antec One Hundred - ideális kompromisszum:


Másik házunk az Antec szülöttje, név szerint a One Hundred, mely abszolút sikerre van ítélve. Célközönsége azon számítógép rajongók és játékosok, akik pénztárcája limitált, mégis minőségi megoldást keresnek. Az Antec 25 éves tapasztalata bizakodásra adhat okot, lássuk, ők hogyan látják egy ilyen kompromisszumos termék megvalósítását!


Első ránézésre teljesen átlagos, mérete 480.5 (H) x 197.5 (W) x 477 (D) mm, súlya 6.9 kg (a spórolás itt is tetten érhető, ne keressünk hatalmas szálcsiszolt alumínium felületeket). Az előlap tetején szokásos csatlakozók és gombok (4 x USB2.0, audio ki- és bemenetek), alatta 3 x 5.25” meghajtó bővítési lehetőség és 7 x HDD/SSD foglalat (ebből az egyik gyárilag 2.5 hüvelykes).


Antec One Hundred

Antec One Hundred


Design tekintetében sok panasz nem érheti a One Hundred-et, egyedül egy fekete él említhető meg, mint látványelem, mely végigfut az egyébként is tetőtől talpig feketére fényezett házon. A hűtésről gyárilag egy hátsó 120mm-es és egy felül elhelyezkedő 140mm-es ventilátor gondoskodik. Ha a számításba bekalkuláljuk a 3 év garanciát is, akkor 80 dolláros vételára kifejezetten barátinak mondható.Fractal Design és Antec szolid házak - galéria:

nVidida GeForce 500M VGA sorozat - specifikációk nVidia GeForce 485M - érdekes névvel érkezik Fractal Design Define Mini Fractal Design Define Mini Fractal Design Define Mini Fractal Design Define Mini Fractal Design Define Mini - adatlap Fractal Design Define Mini - specifikációk Antec One Hundred Antec One Hundred Antec One Hundred Antec One Hundred Antec One Hundred - adatlap

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua Electromax: Thermaltake V9 VJ40001W2ZD ház >> 22.875 Ft (4x 5.25", 5+2x 3.5", 12 + 20cm venti, 465x284x485 mm)


Bluechip: Enermax LuxuRay ECA3190 ház >> 20.290 Ft (5x 5.25", 5x 3.5", 2x 12cm ventilátor, 470x200x445 mm)


PCHelpline: Sharkoon Rebel 9 Pro Value ház >> 18.013 Ft (9x 5.25", 2x 12cm, 1x25cm ventilátor, 455x202x440 mm)
Címkék:  Fractal Design, Antec, One Houndred, Define, mini, ház, PC, számítógépház, torony


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva