Bitfenix és Thermaltake ház újdonságok


Szerző: Kov | Dátum: 2010-12-06 16:34:59 | Rovat: Hardver


Thermaltake Dokker - tetőbe épített SATA dokkolóval:


A megannyi gyártó valósággal ontja magából a különböző színű-szagú-állagú számítógép házakat, a kínálat olyan nagy, hogy az már szinte zavarba ejtő. Szemezgetve a heti áradatból kettő, leginkább játékosoknak szánt kuckót emelnénk ki a tömegből, egy diszkrétebbet és egy vagányabbat.


Thermaltake Dokker


A diszkrétebb résztvevő név szerint a Thermaltake Dokker, mely 470 x 200 x 485 mm-es kiterjedésével és 5.9 kilós súlyával a midi tornyok kategóriájában száll ringbe. Első pillantásra nem nagyon lehet belekötni, az egyszerű vonalak és a kívül-belül fekete fényezés elegáns megjelenést kölcsönöz számára. A trendeknek megfelelően szerszám nélkül szerelhető a ház, beleértve a meghajtókat is.


Gyárilag a hűtést nem lihegtél túl, egyetlen kék LED-es 12 cm-es ventilátort tettek be hátulra, azonban aki többre vágyik, annak sem kell csalódnia, ugyanis összesen 7 légkeverőt helyezhetünk a stratégiai fontosságú területekre. A ház teteje sűrűn lyuggatott, itt akár két darab 200 mm-es ventit is beszerelhetünk, ha szűkösen is, de akár még vízhűtést is meg lehet próbálni bepréselni a környékre. Az ehhez szükséges tömlőket szerencsére gyári furatok várják a ház hátoldalán.


Thermaltake Dokker - tetőbe épített SATA dokkolóval

Thermaltake Dokker - tetőbe épített SATA dokkolóval


Összesen 4 darab 5.25 hüvelykes és 6 x 3.5 colos meghajtót építhetünk a házba, viszont akár beférhet még egy tároló. Hogy hova? A ház tetején igazi érdekességre lelhetünk, mely egyben névadója is. Itt dokkoló foglalatot láthatunk, melybe tetszőleges 2.5” vagy 3.5” méretű HDD vagy SSD tárolókat „állíthatunk”, mindezt téve a gép kikapcsolása nélkül (Hot Swap). Adatok archiválása vagy szállítása esetén kifejezetten kényelmes és nem utolsó sorban gyors megoldás. A két USB2.0 port és a szokásos audio ki- és bemenetek a ház előlapján, középtájékon sorakoznak. A Thermaltake Dokker a nagyobb online boltokban már előrendelhető, vételára kellemes, 88 dollár körüli.Bitfenix Colossus Venom - újragondolt óriás:


A másik versenyző, mint már utaltunk rá, egy látványosabb darab. A Bitfenix Colossus Venom sokaknak már ismerősnek tűnhet, ugyanis a cég sikeres Colossus házának egy frissített verziójáról van szó. A szimmetrikus, mogorva felületeket markáns vonalak szabdalják szét, melyek megvilágításáról LED-ek gondoskodnak. A világoszöld fényár remek kontrasztot képez a sötét alkatrészekkel, és ha úgy tartja kedvünk, egyetlen gombnyomással pirosra változtathatjuk a megvilágítást.


Bitfenix Colossus Venom

Bitfenix Colossus Venom - igen egyedi világítással


Különlegessége a tetején lévő ajtó mögött bújik meg. Itt középen egy PWM-es ventilátorszabályozó tekerentyű emelkedik ki a sorból, amivel igényeinknek megfelelően szabályozhatjuk a huzat intenzitását. A szellőztetéssel egyébként sem lesz gond, erre biztosíték a gyárilag mellékelt, két darab 230 mm-es légkavaró (egy elöl, egy felül). A potméter körüli gombok mind a világítás vezérlésére hívatottak, itt akár ki is kapcsolhatjuk a fényeket. Ezen kívül még 2 x USB3.0 port biztosítja a tempós adatkapcsolatot külső perifériáink és a számítógépünk között.


Bitfenix Colossus Venom

Bitfenix Colossus Venom - belülről


További különlegesség, hogy a tetején lévő ajtó zárható (BitFenix S3), így az ügyes kábelrendezésnek köszönhetően működő perifériákat, vagy akár töltés alatti telefonunkat is biztonságban tudhatunk. A ház belseje szintén minden igényt kielégítő, feketére fényezett, szerszámmentesen szerelhető és még az alaplap tálcája is ki van vágva a CPU mögött. Vételárról sajnos még nem esett szó, de félő, hogy nem lesz túl olcsó.Bitfenix és Thermaltake házújdonságok - galéria:


Bitfenix Colossus Bitfenix Colossus Bitfenix Colossus Bitfenix Colossus Bitfenix Colossus Bitfenix Colossus Bitfenix Colossus Bitfenix Colossus Bitfenix Colossus Bitfenix Colossus Bitfenix Colossus Bitfenix Colossus Thermaltake Dokker Thermaltake Dokker Thermaltake Dokker Thermaltake Dokker Thermaltake Dokker Thermaltake Dokker

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua Electromax: Thermaltake Armor A60 ablakos PC torony >> 28.010 Ft


Bluechip: Arctic Cooling Silentium T3 ECO 80 Fusion 550W >> 26.990 Ft


PChelpline: Gigabyte Poseidon 310 Ezüst Middle Tower >> 24.282 Ft
Címkék:  Bitfenix, Thermaltake, ház, Dokker, Colossus, torony


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva